Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls 7 grunner til å kjøre ski i Beiarn

7 grunner til å kjøre ski i Beiarn

Hva får en finsk, ung dame til å flytte dit ingen skulle tru at nokon kunne bu? Pudder!

Stadig flere får øynene opp for skieldoradoet Beiarn. Bare to timer fra flyplassen i Bodø ligger snøen øverst i Beiardalen og lokker til seg skientusiaster fra hele verden. Der får de oppleve fantastiske forhold for bratt skikjøring.

From Finland with love

Outi Lassila kom til Norge som utvekslingsstudent i 2002. Da hun møtte kjærligheten i samiske André Wagelid ble det interessant å bli værende på norsk territorium. Å flytte fra Finland til Norge ble et lett valg.

Guide-glede

Sammen starta de Albmi Adventures som tilbyr trygg guiding i bratt terreng i hele Salten. Skikjøringa går nedover i myk snø. Klatringa går oppover enten i fjell eller på is. Både Outi og André elsker friluftsliv i varierte former, og syns det er fint å gi andre uforglemmelige naturopplevelser og følelsen av mestring.

Sove ved puddersnø

Fordi de ville være nærmest mulig det Outi beskriver som drømmeterreng for skikjøring kjøpte de like godt et gammelt tømmerhus på Leiråmo øverst i Beiardalen. Der sover de rett under de fineste løypetraseene.

Trygg tur

«Din tid. Din tur. Vår sikkerhet.» Fjellet kan være uforutsigbart. Forholdene skifter raskt. For Albmi Adventures er trygghet det aller viktigste. De har lang erfaring og respekt for naturen. Kurs, utdanning og oppdatering av kunnskap sørger for at Outi og André kan ta andre trygt med på tur. De vet hvor de finner de beste løypene uansett vær- eller føreforhold.

– Vi har ansvar for å ta gode valg i fjellet, og vi kan legge opp både lette og krevende turer, sier Outi Lassila.

Tidlig sesong i Beiarn. Åpne elver, men alltid trygghet først.

Spennende opplevelser

Skikjøring har blitt populært. Noe for alle. Å spise høydemeter og sette utfor gir fysisk aktivitet og stor glede. Spør vi Outi er det ingen ting som er så herlig som å våkne opp i vinterbygda, og vite at denne dagen er perfekt for en opplevelse i våre egne nordnorske alper.

7 grunner til skikjøring i Beiarn

Outi mener hun bor midt i smørøyet for flotte vinteropplevelser. Her er hvorfor hun anbefaler å ta på ski og komme seg opp i fjellet i Beiarn.

  1. Fordi du finner eget spor i snøen hver eneste gang
  2. Det er veldig mange fine snødager i bygda, sesongen starter tidlig og varer lenge
  3. Stillheten og roen her inne er helt unik
  4. Du får oppleve alle nivå, fra skikkelig bratt til slak kjøring
  5. Brekjøring og de store mengdene med snø vi pleier å få
  6. Fordi du finner verdens beste skogkjøring i Beiarn
  7. Smaken av tradisjonsrik lokalmat; her beiter geita fram kulturlandskap og holder lia fri for vegetasjon

Har du lyst til å bli med på tur?

Her kan du lese mer om Albmi Adventures, og booke din neste vinteropplevelse i Beiarn!

Foto er private.