Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Brødre bemanner turistkontoret

Brødre bemanner turistkontoret

Brødreparet Andreas og Sigve Strand har fått jobb som laksevert og turistvert og gleder seg til å fortelle om alt Beiarn har å by på.

Brødreparet skal jobbe sammen på Storjord i sommer

Friluftsinteresse

Brødrene er oppvokst her i Beiarn, og elsker å bruke naturen aktivt. – Jeg trives veldig godt med å være på fjellet, ved elva eller i skogen, gjerne med ei fiskestang, sier Sigve Strand. Han er ansatt som turistvert for kommunen.

Sigve Strand er turistvert for kommunen

– Jeg søkte stillinga fordi jeg liker å bruke sommeren her i bygda, og har lyst til å hjelpe de som kommer på besøk så de får vite om alt vi har å by på.

I dag hjalp han til da Berit fra Laftehytta var innom for å pynte litt på Beiarpuls-kontoret med strikke-tagginga som også pynter opp uteområdet.

Arbeidsoppgavene har allerede vært varierte.

Turglad turistvert

Noe av det Sigve liker best med Beiarn er at man kan få fantastisk utsikt selv på korte turer. Rekorden opp til Hammaren på Savjord er på 7 minutter for den spreke turistverten. – Jeg går studiespesialiserende i Bodø, men skal være her i bygda helt til skola starter igjen, sier han.

Andreas Strand foran den nye desinfiseringsplassen.

Laksevert som elsker å fiske

Andreas Strand er eldst av brødrene, og er ansatt som laksevert for Beiarelva. – Hva jeg holder på med om sommeren? Fiske!

Han går lærerutdanninga i Bodø, og på fritida er han musiker med bandene JOY og Vembre. Førstnevnte kommer på sommeråpninga for å spille. Han skulle egentlig på turné i sommer, men koronaen satte en stopper for de planene.

– Da var det perfekt at denne stillinga ble mi, nå kan jeg være i bygda i sommer. Målet er å fiske meg gjennom hele elva. Jeg begynner å få tak på hvordan det bør fiskes på eget vald, men må lære meg om forholdene på de ulike plassene skal jeg kunne gi gode råd til de som kommer til Beiarn for å fiske laks, sier Andreas.

Sterk sol og sommerstemning på Storjord

Brødre på samme kontor

Ifølge brødrene er det bare fint å jobbe på samme sted. – Neida, han er jo lillebror og gjør som han får beskjed om, så det går veldig fint, sier Andreas og ler godt.

Sigve syns også det er bra å jobbe med broren. – Vi fisker i lag, trener i lag, spiller fotball på Innerjorda og løper i skogen sammen, så vi fungerer godt i lag. Det blir gøy stemning på jobb, og nå på sommeren er det mye folk og fin puls her.

God stemning på jobb, med to brødre som ofte har et smil på lur.

Samme arbeid

De er ansatt som turistvert og laksevert, men i praksis kommer de til å gjøre mye av de samme oppgavene. Desinfisering og salg av fiskeutstyr, kortsalg og informasjon til turister.

– De besøkende vil ikke merke særlig forskjell, men jeg tar meg mer av nettsider og markedsføring for Beiarelva, mens Sigve skal jobbe litt mer sammen med Beiarpuls for å ha fokus på opplevelser i bygda, forteller Andreas.

Åpent hver dag

Brødrene skal ha åpent hver dag. Mandag til torsdag fra 10-16, fredag og lørdag fra 10-18 og søndag fra 11-17. De har allerede fått mye skryt av begge arbeidsgiverne, fordi de er initiativrike og positive.

Begge gleder seg til en fin sesong, og ønsker både lokalbefolkning og besøkende velkommen innom.