Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Feiret nytt anlegg og investering for framtida

Feiret nytt anlegg og investering for framtida

Evjen Granitt AS har investert for nær 25 millioner over en fireårsperiode. Dette ble feiret med snorklipping, taler og gaver ved anlegget som ligger rett ved Beiarfjorden.

Steinbruddet på Evjen

Åpen dag for å feire investeringer

Pandemien utsatte markeringa, men lørdag 10. september kunne Evjen Granitt AS endelig feire trinn to av utbygginga;

-Forlengelse av eksisterende produksjonshall med totalt 380 m2
-Ny blokksag lik den som ble kjøpt i 2019
-Kantsag med mulighet for manuell og automatisk betjening, som utfører både vinkelrette og diagonale snitt, samt buer og sirkler
-To nye svingkraner
-Etablering av lompfasiliteter, samt møte- /spiserom og hybler for overnatting

Prislappen på siste fase av oppgraderinga er i overkant av ti millioner, og totalt har bedriften investert i lokaliteter og utstyr for nærmere 25 millioner over en tre-fireårsperiode.

Nytt utstyr gir nye muligheter

Takket de ansatte

– Nå mener vi for alvor at vi har et av landets mest moderne anlegg innen vår bransje, sa en stolt styreleder, Elin Johansen.

Aller mest stolt var hun likevel av de sju ansatte. – Vi har en arbeidsgjeng som en hver bedrift kan misunne oss, og i dag får de en påskjønnelse for den unike innsatsen de legger ned hver eneste dag, sa styrelederen.

Også daglig leder fremhevet de fantastiske arbeiderne på anlegget.

– Ja, de er unike, og det er takket være dem vi har kommet dit vi er i dag.

– Da pappa og jeg satt og hakka stein i lag hadde vel ingen av oss drømt om at dette skulle bli resultatet, sa en rørt daglig leder.

Verdens beste arbeidsgjeng, ifølge styreleder og daglig leder i Evjen Granitt AS.

Fantastisk innsats for kommunen og fylket

Fylkesråd for Transport og infrastruktur, Monika Sande, stod for snorklippinga. – Vi feirer i dag, blant anna fire nye og viktige arbeidsplasser, god ordretilgang, investeringer og satsingsvilje for framtida.

– Jeg gleder meg med dere og jeg gleder meg til fortsettelsen, sa fylkesråd Sande, som ikke la skjul på at hun er spent på gabbro-uttak og håper fjordveien vil bli realisert som følge av utvinning av det viktige mineralet.

Styreleder Elin Johansen, rådmann Ole Petter Nybakk og Fylkesråd Monika Sande.

Eventyrlig reise

Rådmann i Beiarn, Ole Petter Nybakk, overrakte blomster og en stor takk fra kommunen. – Som nyansatt næringskonsulent i Beiarn i 1992, husker jeg veldig godt det første møtet med Evjen Granitt AS. Å være her i dag og se hvor dere står nå gjør meg dypt rørt, virkelig dypt rørt, sa rådmannen.

Se bildeserie fra åpen dag her: