Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Finn din trimkassetur

Finn din trimkassetur

Merka løyper i variert terreng, med postkasse og poengsanking som motivasjon. Bli med ut på tur i Beiarn.

//Turene var merka løyper i 2020, men bruk gjerne denne sida til inspirasjon for din egen oppdagelsesferd i Beiarns vakre natur.//

Sprækingen og Hoppetussa har vært populære tilbud hver sommer i bygda. Nå slås de to skolene sammen, og dermed også tur-konkurransen, med et felles prosjekt de kaller «Skolekassan».

Trimturene er fortsatt godt merka, løypene varierte og den deilige følelsen av å komme fram til postkassen er like god som før. Hvor mange kasser besøker du i år?

Turbeskrivelser

Her finner du beskrivelse av hver tur, samt informasjon om parkering. Alle løypene er merka med blå bånd fra start og fram til postkassene hvor du kan skrive deg inn og være med i trekningen av fine premier.

Varhågen 4 poeng

Følg bilvei til Tvervik mot Breivik, parker ved Storlia. Følg delvis oppgått sti mot skoggrensen. Ovenfor skoggrensen er stien utydelig, men godt merket. I fjellterreng er det lett å ta seg opp mot Varhågen (Vardhaugen) 644 moh.

Fra Varhågen har du fin utsikt opp Beiardalen og Arstaddalen i sør. I nord skuer du ut mot Beiarfjorden og i klarvær ser du mot Bodø og Lofoten.

Parkering: Storlia, 260 moh
Turens lengde: 4 km
Terreng: Noe bratt
Høyeste punkt: 644 moh

Gapahuk i Dokmodalen 2 poeng

Ta av Fylkesvei 813 på Dokmo og følg kommunal vei mot Myra og Sørfossen. Har du bil parkerer du denne på parkeringsplassen ved Sørfossen. Følg traktorvei langs elva opp mot gapahukene. Her er det mulig å sette seg ned for å nyte en matbit og en kaffetår.

Parkering: Privat vei ved Sørfossen
Turens lengde: 2 km
Terreng: Lett
Høyeste punkt: 100 moh

Voldhammarn 3 poeng

Følg kommunal vei fra Voldbrua mot Eiterjord hvor du kan parkere bilen like vest for Eiteråbrua. Turen opp mot Voldhammarn starter ved skogsveien forbi bommen og opp langs Eiteråga. Så følger veien Ågleinåga forbi vannverket opp mot Hestsletta, krysser elva og går videre mot lienden på Voldlia og i retning Voldhammarn.

Fra Voldhammarn har du flott utsikt mot Vold, Kvæl, Moldjord og Beiarfjorden.

Parkering: Kommunal vei ved Eiteråga
Turens lengde: 4 km
Terreng: Noe bratt
Høyeste punkt: 329 moh

Rosenborg i Savjordlia 4 poeng

Ta av Fylkesvei 813 og følg kommunal vei mot Savjord. Har du bil parkerer du denne på parkeringsplass ved busskuret ved Savjordbrua (eller på gårdstunet til Arvid Savjord).

Følg traktorvei opp langs den vakre Savåga. Turen går gjennom et frodig og grønt landskap, og er du heldig kan du oppleve å se både elg, rådyr og skogsfugl på din ferd. Det beiter sau i dette området så husk å holde hunden bånd. Turen avsluttes et stykke fra hytta til Magnus Stensland. Nydelig utsikt!

Parkering: Kommunal vei ved Savjordbrua
Turens lengde: 3 km
Terreng: Lett, noen bratte partier
Høyeste punkt: 350 – 400 moh

Lappåtøyra 1 poeng

Kjør mot Larsos, og parker ved lakseskilt i tre merka «Lappåtøyra». Følg asfaltert vei mot elva, og gå skogsvei innover åkrene. Passer også for barnevogn/sykkel. Postkassen står ved bålplass og gapahuk, slå gjerne av en hyggelig prat med de som fisker ved elva.

Parkering: Ved hovedvei Larsos
Turens lengde: Ca 0,5 km fra hovedvei
Terreng: Slett sti ned til elva

Tindvatnet 8 poeng

Opplev årets langtur! Den lange vinteren gjør at vi velger en halvlang tur i år. Ved fotenden av Ramsgjeltinden ligger Tindvatnet, og der plasserer vi kassen. Kjør opp Ramsgjelveien og parker ved Lissjvatn. Turen starter fra brua.

Følg merket sti et godt stykke før en følger merkebåndene opp bergene mot vatnet. Tindvatnet kan også nåes fra andre utgangspunkt, f.eks fra Tollådalen.

Parkering: Lissjvatn ved brua
Turens lengde: 9 km (3,5 – 4 timer)
Terreng: Kupert, jevn stigning, få bratte partier
Høyeste punkt: Ca 800 moh

Pellansmoen 2 poeng

Parker ved Tollåbrua, følg skilt og skogsvei oppover. Ganske bratt stigning i starten og noe stigning store deler av turen, flater litt ut mot slutten. Benker ved postkassen for å nyte en matbit. Noe utsikt om du går frem mot Snusbakkan.

Dersom du vil ha en virkelig spektakulær opplevelse, fortsetter du turen videre innover moen mot Tollåga og hengebrua, eller gå opp lia til Asplem. Turen til Asplemmen er ei skiltet løype med fantastisk utsikt om du følger sauesti fra hustuftene i sørøstlig retning opp mot toppen av Tollåura.

Parkering: Ved Tollåga
Turens lengde: Ca 2,5 km langs skogsvei
Terreng: Stigning

Gapahukan Tollådalen 4 poeng

Bli med inn i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, og se etter samiske kulturminner underveis. Dette er en fin tur som følger sti hele veien. Kanskje klatrer du på et av trærne som ligger velta langs løypa?

Når du kommer fram venter en fin bålplass med to gapahuker som er spennende å overnatte i, og ved elva kan du fylle opp koppen om du er tørst.

Parkering: Skoglund i Tollådalen
Terreng: Lett variert terreng
Turens lengde: 2,75 km
GPS: 66,85873°N 14,92448°Ø

Blåmones 2 poeng

Turen starter fra grustaket på veien opp mot Blåmoli. De første 100 meterne og mot slutten er det noe kupert. Ellers lettgått tur på sti/skogsvei.

Kassen står foreløpig ved «inngangen» til Blåmones pga mye vann på stien. Kan flyttes litt lengre i løpet av sommeren. Merkeband ligger i kassen.

Harakoven 3 poeng

Tur til utsiktspunkt i lia overfor Kjeldåslett. Turen starter ved Granlihuset, hvor du også kan parkere bilen. Du følger merking over Beiarelva, og rusler bortover grusvei, som blir til skogsvei med god stigning oppover lia. Siste del av løypa er på merka sti.

Harakoven gir fantastisk utsikt oppover Beiardalen.

Parkering: Ved Granlihuset
Turens lengde: En liten time

Har du spørsmål eller vil legge inn bilder fra turen din er du velkommen til å følge Skolekasse-gruppa på Facebook.

Premiering

Skolekassepins til de som har vært på minst 6 av 10 kasser. Pins for bevegelseshemmede ved minst 6 besøk på 2 av kassene. I år er ingen kasser spesielt for bevegelseshemmede. Allikevel er det flere kasser som er tenkt for denne gruppen. Lappåtøyra, Pellansmoen og Blåmones er nok de som er lettest tilgjengelig. Bevegelseshemmede må besøke 2 forskjellige kasser, og ha minst 6 besøk for å få pins. For å bli registrert som bevegelseshemmede, skives HC bak navnet i boka.

Flotte premier til de som til de som har de høyeste poengsummene. Premie til den under 16 år med høyest poengsum. Født 2004 eller senere. Premie til den over 70 år med høyest poengsum. Født 1950 eller tidligere. Vi ønsker alle sammen flotte turer og en fin sommer. Hilsen mellomtrinnet i Beiarn!

Turene passer fint for alle, og er godt merka så du finner trygt fram. Merk gjerne bildene dine med #beiarpuls i sommer. God tur!