Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Finn din vinteropplevelse her

Finn din vinteropplevelse her

Like nord for polarsirkelen venter vinterbygda Beiarn på deg. Her er noen tips til hva du kan gjøre på vinteren.

Røde kinn. Latter som triller i snøen. Om det er et sted du virkelig kan nyte lang vintersesong så er det i innlandsbygda Beiarn. Fra stille trugeturer under måneskinn til spreke skiturer over bre på våren.

Hva har du lyst til å gjøre?

Foto: Albmi Adventures

Bratt skikjøring og pudder

Interessen for skikjøring øker, og stadig flere finner veien til vintereldoradoet Beiarn med fantastiske forhold for bratt skikjøring.

Her kan du oppleve pudder i skog og fjell omringet av fantastisk natur. Fra Bodø flyplass tar det omtrent to timer før du parkerer ved Staupåmoen, spiser høydemeter og lar eventyret begynne.

Les: 7 grunner til å velge skikjøring i Beiarn.

Foto: Terje Valen Høihjelle

Foto: Stein Simenstad

Skiløyper

Treningstur eller rekreasjon? Vi har varierte løyper slik at du kan finne din egen favoritt. Når den første snøen legger seg står lysløypa i Larsoslia lett tilgjengelig med preparerte spor rett ved skihytta.

Er løypa mørklagt kan du sjøl slå på lyset ved inngangsdøra på skihytta. Da har du lys i to timer før det slås automatisk av.

Velg lengde sjøl

Beiarfjellet er populært for små og store. Løypene går mot Stabbursdalen eller Lurfjell. Uansett hvilket spor du velger er det mange muligheter for å sette seg ned med termosen og bare nyte livet.

Visste du forresten at det venter en DNT-postkasse ved enden av rundløypa som går fra tunellen?

Foto: Zdeno Dvorák

Oppdatert løypeoversikt

Det kjøres også løype i Arstaddalen, og innover Tollådalen mot Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. For oppdatert informasjon anbefaler vi skisporet.no.

Her kan du til og med se tråkkemaskinen bevege seg dersom den er i drift.

Foto: Bente Steen Johansen

Skitur i urørt natur

Spenn på skiene, og legg i vei. Her er mulighetene mange. Vi kan anbefale å gå til Bukkhågen fra Tollådalen, eller Kristinagammen fra Tverrådalen.

Det kan også være spennende å ta en truge- eller skitur opp til Seglfjellet.

Foto: Thore Steen

Isfiske

Finn fram reinskinn og pilkeutstyr! I Beiarn finner du en rekke fiskevann med både ørret og røye. På Beiarfjellet ligger flere vann lett tilgjengelig, som Tverrbrennvatn ved DNT-hytta eller Gåsvatnan litt lenger inn.

Foto: Julie Kristensen

Fra fjord til fjell

Når isen legger seg på fjorden er det litt av en opplevelse å pilke etter hyse eller torsk.

Vil du fiske i nasjonalpark? Åsvasshytta ligger en times skitur fra parkeringsplassen i Tollådalen. Kort fås kjøpt på inatur.no.

Leite etter spor

Tverrådalen og Tollådalen gir gode muligheter for å se dyreliv på nært hold. Snøen ligger gjerne stille over lengre tid på disse områdene. Dermed kan du følge spor etter rype som har beita eller hare som har hoppa forbi.

Eller kanskje ser du spor etter noe større?

Foto: Bente Steen Johansen

Scootertur

Vinterglede er mer enn stille stavtak over kritthvite fjell. Her har vi god plass slik at alle kan få oppleve spennende naturmøter. Scooterløypa opp til Kvalvatnet og Lille Kvalvatnet starter vis-a-vis Lokalmatbygget (se etter skilting), og er en fin tur også for familien. Fiskekort selges på Best Tollå.

Snøhuletur eller isbading?

Hva gir vel mer villmarksglede enn å grave sin egen snøhule? Beiarfjellet er lett tilgjengelig, og veldig fint som utgangspunkt.

Vil du bevise at det renner vikingblod i årene dine? Prøv isbading!

Foto: Aslak Fjeld Skorpen

Bålkos

Bålet har samlet oss siden tidenes morgen. Det er noe med den følelsen. Av å sitte ved et knitrende bål, stirre inn i flammene og vente på rykende svartkjelkaffe.

Foto: @wilderpaws

Helsefremmende

Er det noe vi er gode på i Beiarn så er det bål. Vi har nær 50 gapahuker bare langs Beiarelva.

Visste du at det er vitenskapelig bevisst at vi blir mer sosialt innstilt når vi sitter sammen rundt et bål?

Foto: Heidi Fossum

Nordlys

Det er lite lysstøy i Beiarn. Dermed er sjansen stor for å se naturens vakre skuespill danse over himmelen. Fra tunellen og innover mot Lurfjell er det flott å ta seg en skitur på jakt etter nordlys, eller bare få en fantastisk tur i måneskinn.

Stillhet og spennende himmel er alltid verdt å jakte på.

Foto: Robert Selfors

Akebakker

Ved Trones skole kan du velge mellom ulike nivå, og her er det fint ved store snømengder. De minste kan renne i snille bakker, eller du kan velge å sette utfor der det virkelig kiler i magen. Et annet tips er Slåken på Moldjord, eller teste bakken ved skihytta i lysløypa.

Uansett hva du velger anbefaler vi varm kakao på Kroa etterpå.

Hva er din vinterfavoritt? Velkommen til vinterglede i Beiarn!