Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Finn din vinteropplevelse her

Finn din vinteropplevelse her

Like nord for polarsirkelen venter vinterbygda Beiarn. Her er noen tips til hva du kan finne på.

Røde kinn. Latter som triller over snøen. Om det er et sted du virkelig kan nyte lang vintersesong så er det i innlandsbygda Beiarn. Fra stille trugeturer under måneskinn til spreke skiturer over bre på sommeren.

Hva har du lyst til å gjøre?

Foto: Albmi Adventures

Bratt skikjøring og pudder

Interessen for skikjøring øker, og stadig flere finner veien til Beiarn. Visste du at vi har fantastiske forhold for bratt skikjøring? Her kan du oppleve pudder i skog og fjell. Fra Bodø flyplass tar det omtrent to timer før du kan parkere ved Staupåmoen, spise høydemeter og la eventyret begynne.

Les: 7 grunner til å velge skikjøring i Beiarn.

Foto: Terje Valen Høihjelle

Isfiske

Finn fram reinskinn og pilkeutstyr! I Beiarn finner du en rekke fiskevann med både ørret og røye. På Beiarfjellet ligger flere vann lett tilgjengelig, som Tverrbrennvatn ved DNT-hytta eller Gåsvatnan litt lenger inn.

Når isen legger seg på fjorden er det litt av en opplevelse å pilke etter hyse eller torsk. Vil du fiske i nasjonalpark? Åsvasshytta ligger en times skitur fra parkeringsplassen i Tollådalen. Kort fås kjøpt på inatur.no.

Skiløyper

Treningstur eller rekreasjon? Vi har varierte løyper slik at du kan finne din egen favoritt. Når den første snøen legger seg står lysløypa i Larsoslia lett tilgjengelig med preparerte spor rett ved skihytta.

Beiarfjellet er populært for skiturer, og løyper kjøres så lenge det er forhold. Løypene går mot Stabbursdalen eller Lurfjell. Uansett hvilket spor du velger er det mange muligheter for å finne seg en barmarksrabb, sette seg ned med termosen og bare nyte å være tilstede.

Foto: Zdeno Dvorák

Snøsporet.no

Det kjøres også løype i Arstaddalen, og innover Tollådalen og nasjonalpark. Sjekk gjerne appen Snøsporet for oppdateringer utover vintersesongen. Visste du forresten at det venter en postkasse ved enden av rundløypa som går fra tunellen?

Foto: Bente Steen Johansen

Skitur i urørt natur

Spenn på skiene, og legg i vei. Her er mulighetene mange. Vi kan anbefale å gå til Bukkhågen fra Tollådalen, eller Kristinagammen fra Tverrådalen. Det kan også være spennende å ta en truge- eller skitur opp til Seglfjellet.

Foto: Thore Steen

Leite etter spor

Tverrådalen og Tollådalen gir gode muligheter for å se dyreliv på nært hold. Snøen ligger gjerne stille over lengre tid på disse områdene. Dermed kan du følge spor etter rype som har beita eller hare som har hoppa forbi. Eller kanskje ser du spor etter noe større?

Foto: Bente Steen Johansen

Scootertur

Vinterglede er mer enn stille stavtak over kritthvite fjell. Her har vi god plass slik at alle kan få oppleve spennende naturmøter. Scooterløypa opp til Kvalvatnet og Lille Kvalvatnet starter vis-a-vis gamle Trones skole (se etter skilting), og er en fin tur også for familien. Fiskekort selges på Best Tollå.

Snøhuletur eller isbading?

Hva gir vel mer villmarksglede enn å grave sin egen snøhule? Beiarfjellet er et lett tilgjengelig, og veldig fint utgangspunkt. Rundt tunnelen kan du finne ditt favorittsted. Vil du bevise at det renner vikingblod i årene dine? Prøv isbading!

Foto: Aslak Fjeld Skorpen

Bålkos

Etter isbading trengs varme. Bålet har samlet oss siden tidenes morgen. Det er noe med den følelsen. Av å sitte ved et knitrende bål, stirre inn i flammene og vente på rykende svartkjelkaffe. Er det noe vi er gode på i Beiarn så er det dette. Visste du at det er vitenskapelig bevisst at vi blir mer sosialt innstilt når vi sitter sammen rundt et bål?

Foto: Heidi Fossum

Nordlys

Det er lite lysstøy i Beiarn. Dermed er sjansen stor for å se naturens vakre skuespill danse over himmelen. Fra tunellen og innover mot Lurfjell er det flott å ta seg en skitur på jakt etter nordlys, eller bare få en fantastisk tur i måneskinn. Stillhet og spennende himmel er alltid verdt å jakte på.

Foto: Robert Selfors

Akebakker

Ved Trones skole kan du velge mellom ulike nivå, og her er det fint ved store snømengder. De minste kan renne i snille bakker, eller du kan velge å sette utfor der det virkelig kiler i magen. Et annet tips er Slåken på Moldjord, eller bakken ved Stormfjellhytta i lysløypa.

Uansett hva du velger anbefaler vi varm kakao på Kroa etterpå.

Hva er din vinterfavoritt? Spør oss gjerne om du vil ha flere tips.