Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Flyktningene takker beiarsamfunnet

Flyktningene takker beiarsamfunnet

Fra våre hjerter, tusen takk til alle innbyggerne i Beiarn for at dere støtter Ukraina!

Dette budskapet ble meddelt av Serhii Lukianchuk, kona Elena, og flere av flyktningene som har kommet til kommunen vår under en overrekkelse på kommunehuset.

Ordfører André Kristoffersen i midten av en rørt gjeng. Serhii Lukianchuk holder takkeplakaten.

Kulturkveld til inntekt for Ukraina

Før helga fikk Ketil Kristoffersen, leder i Mannskoret, og ordfører André Kristoffersen, overrakt takke-plakett og signert flagg som takk for det generøse bidraget etter Kulturkvelden.

Der lagde flere av de ukrainske flyktningene bosatt i bygda mat til inntekt for hjemlandet sitt. Midlene ble blant annet brukt til innkjøp av nye aggregat som har vært til stor hjelp i Ukraina.

Kulturkveld har aldri smakt så godt som da de ukrainske flyktningene var på kjøkkenet.

Inntektene gikk blant annet til innkjøp av aggregat.

Stor takknemlighet

Bidraget og støtten har fått oppmerksomhet i Ukraina.

«TAKKNEMLIGHET til innbyggerne i Beiarn kommune i Kongeriket Norge. På vegne av staben og meg selv, vil jeg uttrykke min takknemlighet for den uvurderlige hjelpen dere gir til tjenestemennene til de væpnede styrkene i Ukraina i denne vanskelige tiden for landet – under den fiendtlige invasjonen av den russiske føderasjonen på territoriet til uavhengige Ukraina.

Vennlig hilsen, Lederen for Dnivprovsky regionale territorielle senter for rekruttering og sosialpolitikk i byen Kiev.

Oberst Oleksandr Maiboroda»

Signert flagg ble overrakt ordføreren i Beiarn.

Utfordrende oppdrag

Serhii var rørt til tårer under overrekkelsen, og ordføreren takket tilbake for at vi som lever trygt her i Norge, mens vi ser på alt som skjer i Ukraina, har mulighet til å bidra med direkte støtte der det trengs, enten det er med innsamling av soveposer eller pengestøtte.

Rådmann Ole Petter Nybakk sier som følger:

– Det ble en ganske spesiell stemning under seansen. Det kan jeg skrive under på. Alle fikk se, med kvitteringer og bilder, at bidraget fra Beiarns innbyggere gikk direkte til dem som trenger det mest.

– Det var ikke helt uten risiko at midlene ble tatt med ut av bygda og at det ble handlet viktig utstyr slik at man fikk mest mulig ut av dem.
Alle var selvsagt glade for at det gikk bra og at de som reiste, handlet inn og overleverte, er trygt tilbake i Beiarn. Flagget og den flotte plaketten ble et sterkt symbol på at det nytter å bry seg. De som reiste sier de ville gjort det om igjen om sjansen skulle by seg.

//

Vi ønsker med dette å viderebringe takknemligheten som flyktningene i Beiarn føler overfor folket og kommunen de har kommet til. Flagget og plaketten er til oss alle.