Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Fra kaos til kontroll med ny teknologi

Fra kaos til kontroll med ny teknologi

Da sykepleier Ørjan ble frustrert over tungvinte rutiner på papir valgte han å finne opp løsninga sjøl. Digipro Helse har blitt et knallbra system. Nå vil kommuner fra nord til sør være med.

Oppdatert informasjon er nå tilgjengelig for alle. Katarina og Jonas er fornøyde. 

 

 

 

 

Frustrasjon ble til inspirasjon

Ørjan Kristensen jobbet som sykepleier i kommunen, og fikk i oppgave å legge inn kvalitetsrutiner. Det var da ideen til Digipro dukket opp. – Arbeidet var så tungvint! Prosedyrene var ikke tilgjengelige for de ansatte, informasjon måtte hentes fra en rekke forskjellige steder, det var dårlig oppdatert, flere ulike skjema og jobben tok enormt med tid, forteller han.

Fra kaos til kontroll

Frustrasjonen ble til inspirasjon, og ideene tok han med til RKK (Regionalt kompetansesenter i Salten). Det førte til en digital omstilling for flere Salten-kommuner. – Det er unødvendig å gjøre samme mengde jobb på nytt og på nytt i hver kommune når man heller kan dele på kunnskapen og få et effektivt, raskt system. Ørjan kaller utviklinga «Fra perm til pad og fra kaos til kontroll».

Nina og Ørjan i Digipro bytter permene med pad.

Kokebok i felt

Digipro Helse er en skybasert tjeneste som gir standardiserte, oppdaterte og kvalitetssikra retningslinjer til de ansatte. Alt du trenger for å gjøre jobben din ligger lett tilgjengelig på pad eller telefon. Som nytilsatte Nina Brülhart sier; det er som ei kokebok ute i felt. – Selv jeg som ikke har helsefaglig bakgrunn forstår informasjonen, og uansett hva jeg lurer på kan jeg søke og finne fram. Dersom en nyutdanna helsefagarbeider kommer på hjemmebesøk og oppdager et mulig beinbrudd er det trygghet for begge når prosedyrene allerede ligger klare.

Digital plattform

Som kommune er man lovpålagt å ha en rekke systemer på plass. Smittevern, ROS-analyser, egenmeldingsskjema, hygieneprosedyrer, opplæring og alt mulig annet. En av styrkene ligger i at tjenesten hele tiden henter inn fagkunnskap og jobber med å utvikle praktiske løsninger som funker ute i jobben. – Digipro er standardisert, men kan fint tilpasset til hver enkelt kommune ut fra reelle behov, sier Ørjan Kristensen.

Ingen avvik

Det er mange fordeler med det nye systemet. Lederne innenfor helsesektoren sparer tid på ressurskrevende arbeid når vi leverer standardiserte og kvalitetssikra prosedyrer. Økonomene er fornøyde fordi det er kostnadsbesparende, og juridisk vet man at alt er etter boka. Det gir trygghet i alle ledd, og ikke minst gir det bedre tjenester til brukerne. Etter tilsyn hadde kommunene som brukte Digipro ingen avvik.

Stadig flere vil være med

Tjenesten som starta i Saltenkommunene sprer seg nå til hHelgeland og Trøndelag. Nina Brülhart ble nettopp ansatt i bedriften, og det viser at innovative arbeidsplasser kan skapes og overleve også i små kommuner. Med god støtte fra blant annet Nord Universitet, Helse Nord og

 

Vi heier på Ørjan, Nina, Jonas og Katarina og alle andre som skaper mer omsorg og trygghet, og ønsker det digitale eventyret lykke til videre. Dette er herlige mennesker å jobbe med!