Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Gratis utlån av turutstyr

Gratis utlån av turutstyr

Vi ønsker at flere barn og unge kan få bruke naturen aktivt, og låner ut SUP-brett, fiskestenger, lavvo, hengekøye og mye mer.

Å drive med friluftsliv er spennende og helsebringende, men turutstyr kan være dyrt, ta mye plass i feriekofferten – og så er det jo bærekraftig å dele. Vi syns derfor det er supert at vi nå kan tilby gratis utlån av friluftsutstyr i hele sommer fra Turistkontoret på Storjord.

Foto: Hege Skoglund

Stand Up Paddleboard

Oppblåsbare SUP-brett har blitt veldig populært de siste årene. De er mye lettere å bruke enn vanlige surfebrett, og du trenger ikke vente på store bølger for å komme deg utpå. Det er (nesten) bare å sette seg på brettet og padle i vei.

Petra og Ingeborg syns det er stor stas å teste SUP

Fire brett

Vi har fire SUP-brett med fullt utstyr som oppbevares i sekker som kan bæres på ryggen. Brettene er gratis å låne for barn og unge under 18 år, men en ansvarlig voksen må skrive under på kontrakt om lån.

SUP-utstyret kan kun lånes for en dag av gangen. Dette er fordi etterspørselen er stor, og vi ønsker at så mange som mulig kan få gleden av å prøve dette i sommer.

Variert turutstyr

I tillegg til fire SUP-brett har vi redningsvester, fire kanoer, tohånds fluestenger, haspelstenger i ulik størrelse, tre lavvoer, flere hengekøyer, firemannstelt og forskjellige strandleker.

Foruten SUP-brett kan utstyr lånes i inntil fem dager.

Alt er gratis å låne for barn og unge, mens voksne over 18 år kan leie utstyret. Det er ikke mulig å reservere turutstyr på forhånd, men ring gjerne på 475 18 022 og sjekk hva vi har tilgjengelig.

Vassdrag

Utstyr som er i kontakt med vann kan utelukkende brukes innenfor Beiarn kommune. Dette er for å ivareta laksen i elva vår, og for å unngå innføring av gyro.

Husk også at eget utstyr som båt, kano, SUP-brett, fiskeutstyr o.l. som benyttes i Beiarelva eller i vassdrag med tilknytning til elva skal desinfiseres og at attest skal utstedes.

Desinfisering av stort utstyr som båter, kano osv utføres på laksekontoret på Storjord, hos Frantzen Gjestgiveri, Arvid Savjord og Teemu Venejärvi på Osbakk.

JOY band tester kanoen

Turistkontorets åpningstider

Mandag-torsdag 10-16
Fredag og lørdag 10-18
Søndag 11-17

Andreas og Sigve Strand bemanner Turistkontoret i sommer

Ordninga er et samarbeid mellom Beiarn kommune, Beiarpuls, Beiarn Jeger og fiskeforening, Beiarelva og Beiarn Frivillighetssentral. Alle fiskestenger er sponset av Stiftelsen Norsk Villaksforvaltning, og SUP-brettene er kjøpt inn med midler fra loddsalg ved Ungdomsrådet i bygda samt tilskudd fra Gråtådal Sanitetsforening.