Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Har du lyst til å prøvebo bygda vår?

Har du lyst til å prøvebo bygda vår?

Beiarn kommune og næringslivet i bygda trenger å rekruttere arbeidsfolk og tiltrekke kompetanse til viktige stillinger. For å gjøre det enklere å teste hverdagslivet spanderer kommunen bokostnadene i ett år.

Er det din familie vi søker?

Om du ønsker å bo landlig og trygt på et sted hvor de fleste kjenner hverandre, omringet av fantastiske friluftsmuligheter som toppturer hele året og fiske i ei av landets beste lakseelver, samtidig som du bor med nærhet til kulturbyen Bodø, er Beiarn et ypperlig valg.

Ingeborg og Petra trives som beiarværinger etter at familien flytta hit. Foto: Hege Skoglund.

Beiarn er ei tradisjonell landbruksbygd, og flere unge ønsker å drive gård her. Foto: Irene Carlsen.

Liv på landet

Vårt lille samfunn på rundt 1000 innbyggere satser på barn, unge og unge voksne. Vi har full barnehagedekning med reduserte kostnader, skole med om lag åtti elever og ansatte som er gode på individuell tilpasning. Vi har lekepark med skaterampe, discgolf- og paintballbane, kulturskole, bygdekino, idrettslag, planer om ny skole med flerbrukshall og basseng – og naturens fineste lekeplass rett utenfor stuedøra.

Tora er vant til turer allerede. Å vokse opp med naturen som boltreplass er sunt.

Bygdeutvikling

– Dette gjør vi for å si noe om hvor vi vil som kommune, sier ordfører Monika Sande. Hvert år lanseres et nytt Beiarpuls-tiltak, som skal være et kreativt innspill for positiv bygdeutvikling.

– Vi starta med pris for fødsel, så hadde vi fokus på omsetting av småbruk, og deretter ga vi midler til forskjønningstiltak i bygda. I år ønsker vi å si høyt og tydelig at vi vil få unge til å flytte hit fordi vi trenger arbeidsfolk.

Ordfører Monika Sande satser i samfunnsplanen på politikk særlig for barn, unge og unge voksne. Her med en av bygdas yngste innbyggere.

Prøvebo bygda

For mange kan flytting være et stort skritt å ta. – Vi ønsker å gjøre terskelen lavere, sier Sande. Tre familier får mulighet til å bo gratis i kommunal bolig, eller få dekket inntil 8000 kroner per måned i privat leilighet/hus, ett helt år. De får teste ut hvordan det er å bo i Beiarn til alle årstider.

– Når året er over håper vi selvfølgelig at familiene har hatt det så fint at de ønsker å bli værende her hos oss, sier ordføreren.

Hun understreker at de viktigste folkene er de som allerede bor her. – Men dette tiltaket er også nettopp for innbyggerne våre fordi vi vil at de som bor her skal få nye naboer, flere lekekamerater i barnehagen og på skola, og folk til å ta vare på de som blir eldre.

Distriktene kjemper særlig om de unge, og med romslig økonomi og engasjement for bygda er Beiarn et samfunn med framtidsambisjoner.

For unge familier

Dette er en unik mulighet, og det er vedtatt en del retningslinjer for hvem som kvalifiserer til å prøvebo bygda gratis i ett år:

  • Gjelder for søker/søkere under 35 år med barn/som venter barn
  • Gjelder ikke for de som allerede har bolig i kommunen
  • Søker/søkere må melde flytting til kommunen, og tiltaket gjelder dermed ikke de som allerede bor her
  • Søknadsfrist er 20. august

Søknad sendes til Beiarn kommune, tildeling skjer av Boliggruppa og om det kommer flere enn tre søkere foretas utvelgelsen ved trekking.

For ordføreren er det viktig å få med at de som ikke møter retningslinjene for dette prøvebo-tiltaket skal vite at de også er hjertelig velkomne til Beiarn. – Ingen eiendomsskatt og et godt pleie- og omsorgstilbud er bare noe av hva innbyggerne nyter godt av, sier hun.

Kommunedirektør og ordfører håper tiltaket vil nå ut til mange som ønsker å prøvebo bygda.

Femti nye stillinger

Kommunedirektør Ole Petter Nybakk forteller at det vil bli om lag femti ledige kommunale stillinger de neste fem årene som følge av naturlig avgang. – I tillegg har vi ei positiv utvikling innenfor privat næringsliv, og her er flere som har starta egen bedrift de siste årene, sier han.

– Med koronaen og hjemmekontor ser vi at arbeidsplasser kan være med på flyttelasset. Vi skal være behjelpelige med kontorfasiliteter om det blir aktuelt, sier Ole Petter Nybakk. Han fremhever det nye lokalmatbygget og miljøet som bygges opp rundt matproduksjon.

– Jeg tror vi skal driste oss til å påstå at vi er en veldig bra kommune å starte egen bedrift i, og her er også flere muligheter til å ta utdanning. Dessuten har vi mange som pendler inn og ut mellom arbeidsregionen vår.

Cecilie Stormo har nettopp starta klinikk i bygda. Hun sier det er god plass til flere i bygget hun jobber fra.

Ditt neste eventyr?

Er du én av de som kvalifiserer til å søke kan dette være din sjanse til å oppleve et uforglemmelig år. Er familien klar for noe nytt?

Dere vil møte ei levende bygd med trivelige folk som er gode på å arrangere smått og stort, dere finner ulike lag og foreninger, kan nyte mangfoldig natur med fantastiske muligheter for skikjøring, vintersport, laksefiske, grotting, utforske nasjonalparkene, nyte stillhet og frihet – og ha nærhet til Salten, Lofoten og Helgeland.

Utsikt over nasjonal laksefjord fra spektakulære Seglfjellet. Foto @kajsaanett

Bli bedre kjent med Beiarn her.

Finn ledige stillinger her. Sjekk også Saltdal, Fauske, Saltstraumen og Bodø-området.

Har du spørsmål om bygdeutviklingstiltaket kan du kontakte ordfører Monika Sande på monika.sande@beiarn.kommune.no / 416 39 125. Dersom du ønsker å vite mer om Beiarn kan du kontakte Beiarpuls på ebj@beiarn.kommune.no / 900 12 477.

Beiarn i bilder

Vi gleder oss til å motta en søknad nettopp fra deg, og håper du hjelper oss å dele dette innlegget så det når ut til så mange som mulig. Velkommen til Beiarn!