Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Har pusset opp Kroa

Har pusset opp Kroa

Da korona stengte dørene begynte oppussinga. Nå åpner de i ny drakt.

Det er et helt nytt spisested som møter gjestene som kommer tilbake til Kroa på Storjord. Diyal Singh er storfornøyd. – Vi har bytta gulv, mala vegger og disk, fått ny belysning og lydisolert i tak og gulv, forteller eieren av Beiarn Kro og Hotell.

Forandringer

Med nye møbler er lokalet totalt forvandlet. -Vi har bygd ei forhøyning til sofagruppa som har blitt veldig godt mottatt, og så har vi fått barkrakker og forskjellige sittesteder. Det føltes litt stort her inne før. Nå er det mer intimt. Vi håper gjestene syns det er enda mer koselig å komme på besøk nå, sier Diyal Singh.

Møtelokaler

Møterommet nede har fått nye møbler. Med hotellet vegg i vegg kan de ta i mot bedrifter og andre som vil til Beiarn for å jobbe i lag.

I andre etasje pusser de opp og skal tilby møtelokaler og sofaavdeling for grupper som ønsker mer privat atmosfære. – De som vil kan kjøpe seg ei flaske vin, og sitte for seg selv og ha det trivelig i lag litt mer uforstyrret, sier Diyal.

Mer pynt vil komme på Kroa når smittehensyn tillater dette.

Rørt til tårer

Eieren fikk uventa hjelp da de nye møblene skulle på plass. – I den siste innspurten for å få møbler på plass stod plutselig flere fra lokalbefolkninga utenfor. Jeg ble så overraska og glad!

Flere planer

Diyal Singh kjøpte Kroa høsten 2019, og har mottatt støtte fra kommunen for nødvendige utbedringer. – Jeg er takknemlig for å være i Beiarn, de satser på reiseliv og her er det godt å drive næring.

Han har flere planer. – Det kommer trapp på utsida og opp til andre etasje. Vi har flere planer, men må se hva vi har råd til og får lov til. Jeg har lyst til å snekre blomsterkasser og pynte opp utenfor, sier eieren.

Nye bord i ulik størrelse, og gode stoler å sitte i.

Godt mottatt

Etter 1. mai kunne Kroa gjenåpne. Forsiktig har gjestene begynt å komme tilbake. Mange har fått med seg at det pusses opp, og vil gjerne se hvordan det har blitt. – Tilbakemeldingene er bare positive, sier Diyal Singh og smiler.

– Du og du, så flott det har blitt, smiler to fornøyde damer.

Smitteverntiltak

Kroa har gjennomført nye smitteverntiltak, Mattilsynet har gitt dem god karakter og dermed kunne de åpne 1. mai. – Det ble jo bråstopp, men samtidig var det bra at vi kunne pusse opp uten at det gikk utover gjestene våre, sier Diyal Singh og Ken Evan Olsen, som begge gleder seg over å få treffe gjestene sine igjen.

Variert meny

– Da vi måtte stenge begynte vi med take away-meny, og det kommer vi til å fortsette med. Men det er så fint å ha folk her igjen. På søndag serverte vi kald laks, kjøttkaker og saltkjøtt. Min spesialitet er selvfølgelig indisk mat. Jeg anbefaler gjestene å be om kylling tikka masala. Den kan jeg også lage med elgkjøtt, om noen vil smake, sier Diyal Singh.