Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Brødre forvandlet fjøs til hundehotell

Brødre forvandlet fjøs til hundehotell

Brødrene flytta hjem med en idé. Resultatet har blitt en drøm av et hundehotell.

Tilbakemeldingene strømmer inn fra de som har testa kennelen. Allerede den første sommeren hadde Høgtind kennel og hundehotell fullt belegg. Da brødrene Lars Ola og Jon Navjord bestemte seg for å flytte hjem til bygda ville de skape sin egen arbeidsplass. Familiebedriften er skikkelig glade i hunder. Det setter både to- og firbeinte kunder pris på.

«Anbefales på det sterkeste. Luksusopphold i trygge omgivelser!»

Jon viser en litt forsiktig gjest rundt i kennelens uteområde.

Nye omgivelser

Det kan være vanskelig å skilles fra eieren sin. Hos Høgtind kennel og hundehotell har de fokus på trygghet. Ifølge brødrene går det ikke lang tid før gjestene føler seg husvarme.

Familien vektlegger lek og trivsel ute i naturen. Foto: Jon Navjord

Ekstrem forvandling

I fjøset hadde det stått kyr på bås. Da familien la ned drifta, stod bygningene tomme. Brødrene er nevenyttige karer, men forteller at det har vært mye arbeid. De har henta tømmer fra egen skog, og det som venter hundene innendørs er spennende interiør og en skikkelig villmarksfølelse.

Innovativ satsing

Det står mange tomme fjøsbygninger i bygda. Brødrene Jon og Lars Ola er et godt eksempel på hva en kan få til med litt kreativitet og stå-på-vilje. De håper andre lar seg inspirere til å flytte hjem og skape nye arbeidsplasser. 

«Det er så deilig å høre latter og lyden av hammerslag fra gårdsbygningen igjen!» Sitat nabo. 

Godt besøkt

Hver hund får sitt eget rom med hjemmesnekra seng og unikt interiør. Brødrene syns det er fint å vise hva som kan skapes av kortreist naturmateriale. Det er gøy å stikke innom bare for å se det nyeste de har snekra.

Kurstilbud

Familien tilbyr primært pass og stell av hunder, men ønsker også å være en møteplass for folk som ønsker å lære mer om hundehold. De arrangerer ulike kurs og treninger, og syns det er fint å være med på å utvikle aktiviteter i bygda. 

Trenger du hundepass i trygge omgivelser? Les mer om Høgtind kennel og hundehotell og book din hundeferie her.