Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Høyhastighets-bredbånd til Beiarn

Høyhastighets-bredbånd til Beiarn

Som en av flere viktige saker i tirsdagens kommunestyremøte, orienterte moderniseringsdirektør i Telenor Norge, Arne Quist Christensen, om deres tilbud på høyhastighets-bredbånd til befolkningen. 

Christensen startet sitt foredrag med å informere representantene i kommunestyret om hva Telenor ønsker å tilby kommunens innbyggere og hva et utbygd bredbåndnett vil bety for den lokale infrastrukturen.

587 husstander, og 322 hytteeiere i Beiarn blir nå tilbudt Telenors bredbåndløsning med fri etablering*. -Vi håper majoriteten av Beiarn befolkning finner tilbudet attraktivt slik at vi kan komme igang med utbygging sier Christensen.

*(ved TV-pakke)

Rigger oss for fremtiden

-Vi rigger oss for fremtiden på en måte vi bare kunne ha drømt om bare for kort tid tilbake, sier Ordfører André Kristoffersen i Beiarn kommune.

Prosessen ble startet på bakgrunnen av et sterkt engasjement bland folket- og politikere. Det er bakgrunnen for dagens møte hvor vi endelig får tilbud om tilsvarende dekning på både mobil- og bredbånd som i hvilken som helst storby i Norge.

-Dette er kjempespennende utrykker Ordfører. Det betyr at de som ønsker det – fortsatt kan bo og drive næring i Beiarn med moderne høyhastighetsnett.

Viktig kommunikasjon

Det betyr at det blir lettere å nå hverandre og nettet får stor betydning for sikkerheten særlig for de som ferdes i naturen, de som bor på omsorgsbolig eller langt unna kommunesentrum.

Ordføreren understreker at for det lokale næringslivet er et høyhastighets-bredbånd alfa og omega. Det gjør at de lokale bedriftene kan tilby et fullverdig nett for side gjester, noe mange av de besøkende både forventer og har etterspurt.

– Turister kommer hit for å oppleve vår storslåtte natur eller fiske i Beiarelva. Da blir det viktig for mange av dem å kunne dele sine magiske opplevelser på direkten med omverdenen.

Utfordrende landskap

– I dag har de fleste Nordmenn tilgang på høyhastighetsnett, men Beiarn er en av kommunene i Nord som fortsatt står utenfor sier Arne Quist Christensen. Dette ønsker vi i Telenor å gjøre noe med. Vi bor i et langstrakt land med store variasjoner i topografi og fremkommelighet.

I Nord finner vi mange bratte fjell og det er ofte langt mellom boligene. På tross av svært høye utbygningskostnader ønsker Telenor å være pådriver for å gi flere i spredtbygde strøk de samme vilkår som i øvrige deler av landet.

Beiarn en av fire uten

Christensen forteller at Myndighetenes mål om å tilby alle i Norge 100 Mbit/s nettilgang snart er en realitet. Av de resterende 10% ligger majoriteten i spredtbygde strøk. Beiarn er én av landes fire gjenstående kommuner som medio 2020 stod uten et høyhastighets bredbåndstilbud.

– Coronasituasjonen har endret våre adferdsmønstre og måter å kommunisere på og viser med all tydelighet hvor viktig god bredbåndstilknytning er både for enkeltpersoner og bedrifter. Moderniseringsdirektøren sier at etterspørselen fra kommuner som ønsker bredbåndstilbud har økt kraftig siste året. – Beiarn skal også få et godt tilbud. Det er viktig for framtida.

For Beiarpuls, tekst og foto: Robert Selfors