Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Konkurranse med 35 turmål

Konkurranse med 35 turmål

Fra 3. april til 3. oktober kan du samle trimpoeng med en enkel app.

Beiarn har god tradisjon for turkonkurranser og turer, og en variert og spennende natur. Med en enkel app kan flere komme seg ut på tur.

Samarbeid for mer aktivitet

Ragnhild Fjørkenstad jobber som fysioterapeut i kommunen. Sammen med helsesøster Therese Brodersen, Beiarn turlag og flere andre har hun jobba fram 35 ulike turmål som skal gi lyst til å utforske flere turområder.

 

«Jeg brenner for at flest mulig kan få gleden av fysisk aktivitet, allsidig lek og oppdagelsesferd i naturen uansett alder og forutsetninger. Naturen rommer også enormt potensiale for avkobling, tilstedeværelse og ro. Alle kan oppleve mestring dersom turen planlegges for det. Er du glad i å bevege deg i naturen, har du en indre motivasjon som gir både helseforebygging og meningsfull rehabilitering.»

Foto: Ragnhild Fjørkenstad

Tur gir bedre helse

Med konkurransen ønsker de å motivere beiarværinger og andre i regionen til å komme seg ut i frisk luft og inn i naturen. Turene er derfor alt fra korte nærturer i enkelt og tilrettelagt terreng, til lengre turer der man kombinerer flere poster. Å være aktiv ute i naturen er en av de beste valg en kan gjøre for å styrke helsa si.

Foto: Ragnhild Fjørkenstad

Nye opplevelser

Du kan velge å sanke poeng eller flest mulig turmål. Samtidig ønsker vi at dette blir mer enn en konkurranse og at turmålene kan stimulere til et aktivt friluftsliv med blant annet skikjøring i enkelt terreng, fiske og høsting. Å være på samme sted gjennom flere årstider og over tid kan gjøre at du føler deg hjemme og lengter tilbake. Det kan gi fine opplevelser dersom en får oppleve et sted både vår, sommer og høst.

35 turmål

Turene er godt beskrevet i appen, og gir ulik poengscore ut fra vanskelighetsgrad. De er spredt utover i hele bygda.

Her finner du poengoversikt og turmål. 

Foto: Ragnhild Fjørkenstad

Egentrening og Corona

Med Covid- 19 ble rammene for fysisk aktivitet radikalt endret og det har blitt enda viktigere med egentrening. Tur alene eller sammen med familie eller venner kan gi nødvendig ventilering og perspektiv gjennom møte med naturen eller gode samtaler. I en tid der alt er så annerledes kan også det å møte gamle kjente eller nye venner ute i en aktivitet som er meningsfull for deg gi deg en kjærkommen pause.
Samtidig må alle forebygge for videre spredning av Covid- 19. Dette innebærer å ikke være flere enn 4- 5 på tur, holde anbefalt avstand og følge hygienerådene.

Hvor mange turmål har du besøkt fra før? Sjekk oversikten her og ha en riktig god tur ut!