Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Legg søndagsturen til Beiarn i sommer

Legg søndagsturen til Beiarn i sommer

Vi blåser liv i en god og gammel tradisjon, og inviterer til svartkjeltreff hver søndag i sommer langs hele bygda. Kommer du?

Grunneierlagene stiller med bål og svartkjelkaffe. Ta gjerne med grillmat eller noe annet å bite i dersom du ønsker, en klappstol eller sitteunderlag kan også være lurt.

Vi forteller lokale historier eller deler gode turtips som underholdning, og håper mange har lyst til å treffes for en trivelig og sosial stund.

Treffene er for at vi innbyggere kan oppleve hele den lange bygda vår og bli kjent med nye områder, men vi inviterer også hyttefolk, turister og andre besøkende til å få en smak av typisk Beiar-kultur.

Foto: Harald A. Laukslett

Oversikt over treff

21. juni: Tverråforsen
kl. 17-18:30

Kjør til Beiarstua, gapahuk og friluftsområdet ved elva. Godt med benkeplass, fint å leke for ungene. Her får vi lære hva området har hatt å si for jakt før i tida, og vi får tips om flotte turer i området.

28. juni: Høla
kl. 17-18:30

Parker gjerne på Storjord, gå elvestien til gapahuken ved Høla hos Frigg-Ottar Os. Her får vi spennende fortellinger fra Historielaget på et sted som er veldig fint for ungene å leke.

5. juli: Vold grunneierlag
kl. 16-17:30

Mer informasjon om parkering og sted kommer. Vær obs på tidspunktet som følge av bønder som må tilbake i fjøset.

12. juli: Navjord grunneierlag
kl. 17-18:30

Gudbjørg har ofte en nøkkelrolle uansett hva som skal arrangeres her i bygda, likeså med svartkjeltreffene i sommer. Nå inviterer hun til Navjord, og vi gleder oss til å besøke henne og resten av gjengen.

19. juli: Dållågádden Villmarkscamp
kl. 17-18:30

Velkommen til en trivelig stund hos Toril og Knut Sivertsen! Her er to som virkelig kan fortelle historier, og stedet deres er verdt et besøk i seg selv. Her får dere svartkjeltreff med samisk sus, godt med plass og nydelig natur.

26. juli: Osbakk grunneierlag
kl. 17-18:30

Her ligger det an til en god trimtur opp Ramskjellveien. Det planlegges flytebrygge som barna kan leke med, og de som koker kjelen hvisker om skjulte skatter man kan jakte på.

2. august: Stien
kl. 17-18:30

Arstad/Dokmo grunneierlag inviterer til ei trivelig stund med utsikt til spektakulære Seglfjellet. Her er det godt tilrettelagt med parkering, gapahuk og toaletter. Vi tipper historiefortellinga blir spennende!

9. august: ?
kl. 17-18:30

Ikke avklart hvor vi møtes, men så fort dette er på plass vil det kommer mer informasjon. Har ditt grunneierlag lyst til å invitere til treff? Kontakt Elin i Beiarpuls eller Gudbjørg på Frivilligsentralen.

16. august: Fellestur Beiarn Turlag
Tidspunkt kommer

Dagen etter Mobil Villmarksdag, korona-utgave 2020, inviterer Beiarn Turlag til en fellestur med fin mosjon og spennende historie. Kaffe hører selvsagt med.

Hvem av deltakerne har reist lengst for å være med på treff? Hvem besøker et sted de aldri før har vært? Treffene passer for gammel som ung, og liker du ikke kaffe er du velkommen til å ta med kakao!

Dette blir gøy, hjertelig velkommen!