Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 10 med beiarpuls er hytta

Luke 10 med beiarpuls er hytta

Med 145 dager på hytta til nå i år kan en trygt si at Heidi og mannen er glad i å være i Beiarn.

Heidi Fossum er lærer på Bodø videregående. Hun er gift med Håkon som er pensjonert fra Forsvaret, og sammen kjøpte de hytta i Trolia 30. desember 2007.

– Vi har bare blitt helt hekta!

Heidi Fossum trives best ute på tur.

Tilfeldig lykketreff

De hadde vært mye på Saltfjellet og Beiarfjellet før hyttekjøpet ble en realitet, men ikke noe på den sida av dalen som hytta lå. Det var tilfeldig at de snubla over det som skulle bli deres andre hjem.

– Vi fikk de flotteste hyttenaboene, og nå har også venner av oss kjøpt seg hytte her i bygda.

Mannen Håkon og hunden på hytta.

Enkel standard

– Vi fikk lagt inn strøm første sommeren, men vi har fortsatt ikke innlagt vann, og så har vi utedo, men det er litt av sjarmen med å være på hytta, at det er annerledes enn hjemme.

Heidi beskriver mer tilstedeværelse. – Vi har blitt glad i å sitte og se på Tellingen. Se sola som kommer opp om morgenen, kikke mot stjernene på kvelden. Mate fuglene og notere ned hvilke arter som er innom. Sånt en kanskje ikke prioriterer når en bor i byen, sier hun.

-Det gir en egen ro å være her.

Sjekk kontoen @fossumheidi på Instagram for flotte turbilder.

Mektige friluftsopplevelser

Hun forteller om påskefeiringer hvor de ikke har hatt behov for bilen i det hele tatt. – Vi kan jo gå rett ut av hytta og ut. Vi er mye i Kvalvassdalen og fjellet der på ski. Gråtåtind og andre fjelltopper.

Med tida har de også begynt å utforske andre turområder i bygda. – Tollådalen og Tverrådalen er så fint, Staupådalskoia, Kristinagammen, Jervehiet eller Kvasshågen, det er noe med den fantastiske furuskogen.

Skimulighetene betyr mye for Heidi.

Fjell eller furuskog. Heidi finner glede i variert natur.

Etter noen dager med fiske og bærplukking på fjellet er det godt å komme «hjem» igjen til hytta si.

Lytter til de lokale

– Mot Stolpen for å fiske, eller et annet vatn som Gunnar Storhaug raust har anbefalt. Han forteller akkurat hvor vi skal fiske, og da får vi også fisk på kroken, sier Heidi.

Ja, og utsikta fra Beiarfjellet når du går og ser sørover den er jo bare helt magisk.

Hun skryter av de oppkjørte løypene på fjellet som gjør det lett å komme seg ut. – Vi går som regel i våre egne skispor, men det er godt å ha muligheten for løype både på sør- og nordsida av veien.

Heidi liker å trakke egne skispor.

Bruker bygda

– Vi har fått oss hund og har tenkt å bruke Høgtind kennel igjen til sommeren. Nede på coopen er de så behjelpelige, enten har de det du trenger eller så skaffer de det. Vi har vært innom museet til Knut og Toril og som historiker må jeg si det var veldig interessant, både det samiske og utstillinga fra krigen.

– Og så har vi vært flere ganger på Villmarksdagan.

Heidi syns det var imponerende hvordan beiarværingene bare heiv seg rundt og arrangerte Mobil Villmarksdag, men gleder seg til det forhåpentligvis er tilbake i normal form igjen. – Men det er ingen ting de ser ulikt her i bygda, virker det som.

Staupådalen er ifølge Heidi et fantastisk turområde.

Gjestfri og selvstendige

Noe annet som imponerte Heidi var da vatnet frøs over halve bygda i fjor. – Jeg beundret den roen de løste så store problemer med. Det er fint å se hvor vant folk er til å ordne ting selv.

Her er mange ressurspersoner, og mange hjelpsomme innbyggere.

Heidi skryter også av brøytinga, både over fjellet og mot hytta. – Det er lettvint å ha hytte her inne i dalen. Vi kunne hatt ei hytte midt på fjellet, men da hadde vi ikke kommet oss dit like ofte som følge av været.

For Heidi og Håkon passer det perfekt å ha hytte i bygda for da kan de bruke hytta året rundt.

Lett å trives

Med et snitt på godt over 100 døgn hvert år er det ingen tvil om at ekteparet syns det er enkelt å bruke hytta, og at de liker å være i Beiarn.

– Du er midt i en storslått og flott natur som er lett tilgjengelig, med et folk som alltid er trivelig og tar oss godt imot, så ja, det er veldig lett å trives her, sier Heidi Fossum.

I Beiarn har vi like mange fritidsboliger som hus, og for mange er det nettopp hytta som gir beiarpuls. Vi setter pris på hver og én av dere som trives her inne!