Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 11 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 11 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Han kom fra Syria som flyktning, og det aller første møtet med bygda var midt i mørketida og av den humoristiske sorten.

Navn: Osamah Alabdullah
Alder: 43
Status: Singel, jobber som snekker for Moldjord bygg og anlegg

Osama var en av de som virkelig måtte overtales til å være med i kalenderen, for han mener det er så mange andre som fortjener ei luke.

– Jeg har jo ikke gjort noe spesielt. Ikke starta opp firma eller noe. Hva med de på legekontoret som har jobba så iherdig under koronaen, for eksempel?

Osamah Alabdullah er tilflytter til Beiarn, og det betyr mye for bygda. Foto privat.

Hvor lenge har du bodd her?

– Jeg kom hit som flyktning fra Syria. Den 23. november 2015. Jeg husker det godt. Vi hadde bodd noen måneder i Alta, og så fikk jeg beskjed om at jeg skulle flyttes til Beiarn.

Vi spør om førsteinntrykket og han ler hjertelig. – Jeg og min venn Moses ble henta på flyplassen av Tore Berntsen, vet du hvem han er? Da vi kjørte gjennom tunellen sa han:

Ja, da var dette siste tur for vinteren, for nå kommer tunellen til å bli stengt og så skal vi overvintre her inne til i februar».

Jeg ble stor i øynene, og tenkte bare «herregud». Så det var litt av et første møte, ja, forteller Osamah og ler hjertelig.

Vinteren i Beiarn kan være utfordrende, men Osamah liker å være på tur året rundt.

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– Jeg ble jo sendt hit av UDI, men det er jeg glad for. Jeg har det godt her inne, og vil gjerne fortsette å bo her. Jeg har fått jobb som snekker, og pendler ut av bygda på jobb. Lederne våre er flinke, og jeg har bare snille og hyggelige kollegaer, så der trives jeg veldig godt, sier han.

Hva er det beste med å bo her?

– Det er stille og rolig her. Naturen er vakker, og jeg liker å gå i fjellet. Det er bare hyggelige folk i bygda, så det er de tingene jeg vil trekke fram.

Hva er du stolt over med Beiarn?

Osamah syns det er mye å være stolt over. – Men det er bare noe med beiarsamfunnet. Helheten. Jeg er stolt over alle som hører til her inne, de er veldig snille og hjelpsomme, så det er godt å være her.

Hva savner du?

– Nei, nesten ingen ting. Vi har det meste som jeg føler at vi trenger, i hvert fall. Jeg går en del turer, og da føler jeg ikke at jeg trenger noe mer, sier han.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Det må jeg få tenke på. Det var ikke et lett spørsmål. Kanskje jeg ville prioritert fjordvei? For næringsutviklinga og samfunnet sin del. Det tror jeg. Ja, og så litt ekstra lys inne i den tunellen vår!

Det er godt å komme seg ut, sommer som vinter. Foto privat.

Si litt om noen du beundrer

– Åh, det er mange. Jeg kunne snakket om det hele dagen. Det er utrolig mange flotte folk her. Alle de jeg jobber med, naboene mine. Lærerne jeg har hatt, og så mange, mange flere. Jo, forresten, jeg vet om én hvis jeg skal nevne et navn.

– Bjørn Wilhelmsen, vet du hvem han er? Mannen til Anne Maren, ja. Han vil jeg nevne. Fordi jeg fikk god kontakt med han da jeg var på voksenopplæringa på skola, og så hadde jeg språkpraksis hos han i fjøset. Da møttes vi to ganger i uka. Han er en intelligent og flink mann, som styrer jobben sin veldig godt. Så han fortjener litt oppmerksomhet, syns jeg.

Vi takker for en hyggelig prat med deg, Osamah!

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

Les mer om adventskalenderen her, og se hvordan du kan delta i trekningen.

I luke 11 finner du bokstaven H