Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 11: Populært landeveisløp øverst i dalen

Luke 11: Populært landeveisløp øverst i dalen

Mellom bratte fjell langt sør i en liten dal trekker Trollbergløpet folk i alle aldre. 

– Det er kjempestas når folk fra Mo, Bodø og Saltdal tar turen til lille Beiarn og helt øverst opp i dalen vår, sier leder i Granli Idrettslag, Merete Leiråmo.

Merete og Lill har vært kjent for blomster, og er to viktige brikker i idrettslaget lengst sør i bygda.

Trollbergløpet

Navnet forteller om opprinnelsen. Løpet pleide å starte helt mot veis ende, men for å slippe logistikk med biler som måtte hentes, er det nå start og mål fra samme sted; Granlihuset.

Granli idrettslag blir hundre år til neste år. – Det ble danna på Hågen i si tid, forteller Merete.

– Det var unge menn som ville ha idrettstilbud her oppe, blant annet min bestefar Herman.

– Før var det ski, friidrett og skyting. Vi har jo ei lysløype, men der er strømmen kobla bort for det kosta så mye å ha den i drift. Kanskje den kan komme i drift igjen en gang?

Hun sier at siden det ikke er så mye ungdom igjen er det over og ut med skitilbudet.

– Det vi har holdt på med de senere årene er det som ligger under friidrett; Trollbergløpet er det største vi har og har hatt, det blir 35 år til neste år, og samler fortsatt kjempemye folk. I år var vi 146 deltakere, og veldig mange deltok for første gang, med utrolig mange unger opp til 12 år.

Merete sier at det er et veldig populært løp.

– Mange sier at det er noe spesielt med den stemninga særlig etter målgang, og folk veit at det blir god mat, kaker og masse fine gevinster.

Vi må gjøre det sjøl

– Vi veit jo veldig godt at skal vi ha noe som skjer her, så må vi gjøre det sjøl, og det er veldig lett å be folk med på noe her. Ikke bare når det gjelder idrettslaget, men det har alltid vært lett å få folk med her i øverbygda, sier Merete.

Hun tror det er kjempeviktig at det er noe som skjer der folk tross alt fortsatt bor. – Vi har et kjempeflott hus som kan brukes til bryllup, barndåp, fest, store løp og små ting, for du trenger ikke bruke hele storsalen, du kan bruke bare kjøkkenet og lillesalen, til møter og alt mulig.

Hun sier at de har hatt mye mer aktivitet før; skyting en gang i uka, damene hadde zumba-trening der to ganger i uka.

– Vi bruker jo fort 80 minutter om vi skal kjøre til Moldjord og trene på ettermiddagen for eksempel, og du sparer både tida og drivstoff om du er med på noe nært hjemmet.

Granlihuset holder på mye historie.

Betyr mye å være i lag

Lederen for idrettslaget sier det er viktig at noen trår til og skaper aktivitet. – Vi har vel alle oppdaga at det blir litt mindre gnist når ungene har reist fra redet for da har man ikke det der pådrivet at man skal aktivisere ungene lenger, men det er viktig at det skjer noe i nærmiljøet likevel.

Hun peker særlig på betydningen av å treffes. – Det er rart med det. Det kan jo gå månedsvis mellom hver gang vi ser hverandre sjøl om vi kjører forbi husene hver dag, så trenger vi å treffes og prate i lag, og det gjør vi når vi møtes på huset.

Merete Leiråmo og Mariell Kristiansen.

Festlig lag

På sosiale medier kan vi lese:

På kveldens medlemsmøte fikk formann Merete Leiråmo overrakt en sjekk på kr 20.000 fra Norsk Tipping av vår deltager i Camp Grasrot, Mariell Kristiansen. Fantastisk innsats av henne! Pengene kommer godt med til et lite idrettslag og Mariell ønsker at noe av pengene skal gå til innkjøp av nye varmtvannsberedere. Takk for en trivelig kveld med servering av kaffe, kaker og seg hør og bør, sprudlevann. Film fra kvelden kommer etterhvert.

Filmen kom aldri ut, og vi mistenker at det henger sammen med nevnte sprudlevann.

Herman, Håvard, Merete og Frank Erik lakker første strøk i storsalen. Et sted som kan brukes til ulike arrangement.

André er en ordfører som er engasjert i mye. Her med premieutdeling under Trollbergløpet. Full av sprudlende beiarpuls.

Et premiebord som bugner over av motivasjon til å være i aktivitet, og å delta på sosiale tilstelninger.

En stor takk

Merete Leiråmo ønsker å takke alle som bidrar. – Takk til alle som støtter opp om oss, og er med på ting når det skjer noe. Vi hadde ikke fungert og virka uten alle de som stiller opp på dugnad, som sitter i styret år etter år, og som er med og gjør dette mulig.

– Da er det artig når folk dukker opp og er med når vi steller i stand noe, sier hun.

Om adventskalenderen

Vil du vinne årets konkurranse? Adventskalender 2022 er feiring av Frivillighetens år, og et ønske om å vise fram de flotte frivillige vi har i bygda. Hver luke er også del av en trivelig førjulskonkurranse.

I luke 11 finner du bokstaven A.
Samle alle bokstavene og sett sammen til ei setning. Send svaret til ebj@beiarn.kommune.no eller via Beiarpuls på FB / Instagram. Hovedpremien er et gavekort på 800 kroner fra Spisskammerset, andre og tredje premie er et gavekort på 500 kroner hos Filialen og hos Kroa.

Lykke til og god adventstid!