Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 15 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 15 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Hun er storfornøyd med politikernes vedtak om skole og samlingshus på Storjord, og tror den nye møteplassen for gammel og ung kan bli steike bra for bygda.

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Ronja Kristensen
Alder: 15
Status: Kjæreste med Mathias, tiendeklassing på Beiarn barne- og ungdomsskole hvor hun også er elevrådsleder

Ronja liker å være aktiv, og spiller blant annet fotball. Hun syns idrettstilbud for barn og unge er viktig å prioritere. 

Hvor lenge har du bodd her?

– Hele livet. Familien min bor her, og det er her jeg har vokst opp.

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– Ja, det var jo det med mamma og pappa igjen. Vi bor på Storjord, og det har vært veldig fint å vokse opp her. Her har vært en del unger, og det har alltid vært noen å finne på ting med.

– Jeg er aktiv på fritida. Driver med fotball, styrketrening og volleyball. Spiller piano, litt orgel og trener for NBI.

Ronja i kirka med nordlandsbunad. Foto privat.

Hva er det beste med å bo her?

– Der må jeg svare naturen, vi har så mange muligheter for små og store fjellturer. Jeg liker å være ute. Foreldrene mine har dratt meg med ut, og nå drar jeg også av og til med venner.

Hva er du stolt over med Beiarn?

– Akkurat nå er jeg stolt over at politikerne skjønner at noe må gjøres, at de faktisk fokuserer på og prioriterer ei ny skole sammen med flerbrukshall og basseng. Jeg tror det vil være positivt for oss som bor her, og de som vil flytte til. Jeg tror faktisk det kan hindre fraflytting fordi det gjør bygda mer attraktiv.

Ronja er kjempefornøyd med retninga i skolestrukturen.

Jeg er utrolig glad for at de endelig vedtok dette, at det ikke ble utsatt igjen. Det blir steike bra for bygda, og jeg gleder meg til å få et felles møtested for alle som bor her.

– Jeg holder på med mye idrett, og det er tungvint med ei trening på Moldjord og ei anna på Trones. Det blir så spredt. Som trener tenker jeg det hadde vært nydelig å få det samlokalisert på et sted. Å få det samla på Storjord tror jeg vil være positivt for hele oppvekstmiljøet.

Foto privat.

Hva savner du?

– Jeg har allerede en del å gjøre på fritida, men jeg skulle gjerne hatt enda mer. Et bredere tilbud som folk engasjerer seg i. Flere arrangement der man kan bli kjent med hverandre og møtes, særlig for de nye som flytter hit.

– Flere fritidsaktiviteter for de unge, folk på min alder har bare klubben å delta på. Så ja, jeg savner flere som er med på å skape aktivitet, det er synd at man ikke får testa hva slags idrett man kan ha anlegg for eller lyst til å drive med bare fordi man bor på et lite sted.

Jakt og friluftsliv er viktig i bygda. Foto privat.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Det jeg mener er viktig, så klart. Flerbrukshall og fjordvei. Det er de to tingene jeg tenker særlig på. Nå ser det jo ut til at den første faktisk blir realisert, og jeg tror det kan bli fantastisk med ETT møtested for hele bygda, ei storstue hvor det er lettere å treffes.

– Med fjordvei ville vi hatt flere utfarts- og innfartsmuligheter. Det er mange som pendler allerede, og det ville gjort det enklere å bo her og jobbe utenfor bygda.

Satse på barn og unge

– I tillegg ville jeg prøvd å få til flere aktiviteter for de unge, satsa mer på dem. Også gitt dem flere sjanser til å komme til i samfunnet, gi dem mulighet til å uttrykke seg og si hva de mener om livet i Beiarn. Og ikke bare spørre og prate om hvor viktig det er å høre på oss unge, men spørre fordi man er interessert og vil lytte, og så faktisk følge det opp, mener den engasjerte elevrådslederen, som syns gårdagens vedtak fra politikerne, og hvordan de flere ganger vektla de unges mening, var veldig positivt.

FLL-konkurransen var en nyttig og morsom aktivitet for beiarungdommen. Foto privat.

Si litt om noen du beundrer

– Her vil jeg trekke frem alle de som får noe til å skje her inne, alle de som er med og skaper aktivitet, enten det er arrangementer, idrett eller kultur.

– Det er jo vi sjøl som bor her i bygda som kan skape aktivitet, ikke sant? 

– Ingrid Kolvik Larsen er ei sånn dame. Hun prøver alltid å få folk med seg, og er flink til å være en som skaper trivsel og aktivitet. Foreldrene mine også, de er gode på sånt. De har vært med som trenene i alle år og drar folk med. Det håper jeg at jeg også kan bidra med. Og foreldre som kjører ungene fram og tilbake, så de kan være med sjøl om de bor langt unna. De vil jeg også skryte av.

Ronja Kristensen er ei tøff og engasjert, ung dame. Vi takker for den trivelige praten, og håper du flytter tilbake til bygda og er med og skaper aktivitet når skolegangen er ferdig.

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

Les mer om adventskalenderen her.

I luke 15 finner du bokstaven R