Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 18 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 18 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Han er nok den som pendler lengst for å komme seg på jobb, og han elsker følelsen av å kjøre over fjellet og se bygda åpenbare seg når han kommer heim igjen. 

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Matthew Edmund Wilde
Alder: 39
Status: Samboer med Margareth, pappa til to gutter og jobber som Instrument Technician på britisk oljeplattform

«Yeah, thats my job title, but it`s not the musical type of instruments, I maintain and measure fluids and gas and stuff» ler Matt.

Matt med sønnen på ryggen. Foto privat.

Hvor lenge har du bodd her?

– Oh dear, lets see, this is maybe the fift year? Matt tenker tilbake, og kommer fram til at det må være rundt seks år siden de flytta til bygda. – Something like that, time flies! I`m sorry I`m not speaking better beiarværing. It`s lacy on my behalf. I just end up speaking English cause most people are sort of good at it.

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– Well, we wantet to bring the kids up here, rather than in UK where we lived before. Han forteller at han og Margareth ønska at ungene skulle vokse opp i Beiarn nært familie og natur.

– It`s a better way of life, really.

Med guttene ut på tur. Foto privat.

Hva er det beste med å bo her?

– The countryside, svarer Matt umiddelbart. Han beskriver den spektakulære følelsen av å komme kjørende over fjellet, gjennom tunellen og å se dalen ønske velkommen heim.

– Just coming back home. It`s special. Det er fantastisk at dette kan få være hjemplassen min, det er flott å få bo her. Det er vennlig og trygt for barna og oss.

Koronakarantene

Matt må til England før han drar ut på oljeriggen for å jobbe. Da koronaen stengte ned landene ble det utfordrende for familien. Margareth og guttene valgte å være i Matt`s hjemland slik at de kunne være sammen med pappaen. Det ble et langt opphold utenlands, og veldig godt å komme tilbake til Beiarn på høsten.

Nå går pendlinga greit, og familien er veldig nøye med hensyn til smittevern. – Vi hører mange si at de ikke vil være den som drar covid inn til bygda, og håper ikke folk tenker negativt om oss som må pendle ut for å jobbe, sier Matt.

Matt & Ma. Familien på tur. Foto privat.

Van life med guttene. Foto privat.

Hva er du stolt over med Beiarn?

– Det virker som om samfunnet og folk her inne er veldig selvstendige. It`s very own kind of life, how they are doing things. It`s a really good place to live. I am proud to say I am from Beiarn.

Hva savner du?

– From back home? Oh, that`s easy. I kinda sometimes miss going to the pub. UK pubs, you know. Matt ler over den sosiale pubkulturen i hjemlandet hans. – That`s expencive over here.

Ofte sett med kamera. Matt liker å ta bilder, gjerne av nordlyset. Foto privat.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– I would have build a second route out of here! Matt syns det er litt underlig at det bare går en vei inn og ut av bygda, og ville satsa på å få realisert fjordveien.

– At the same time that one and only road is kinda what makes it Beiarn also.

Si litt om noen du beundrer

– Its probably said often, but I wanna mention Torfinn.

Svogeren til Matthew er Torfinn Troli, som også jobber på oljeplattform. Når Torfinn er hjemme jobber han for å bygge opp bensinstasjonen og verkstedet på Tollå.

– Han gjør en veldig god jobb. Jeg ser hvor iherdig han arbeider, hele tida. Det ble et stort sjokk for oss da svigerfar døde.

– Torfinn got things going again, and he seems to have kinda taken the bull by the horns and is doing pretty well.

Matt peker på det gode omdømmet som verkstedet har fått i regionen, og at folk virker veldig fornøyde med jobben som gjøres. – I tillegg til å jobbe fulltid som det er, står Torfinn på for å videreføre familiebedrifta, og sikrer viktige arbeidsplasser for bygda. Det vil jeg skryte av, sier Matt.

Les gjerne mer om Torfinns innsats her.

Matt med svigerfamilien ved Neverneshytta. Foto privat.

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik og del!

Les mer om adventskalenderen her, og se hvordan du kan delta i trekningen om å vinne 1000 kroner.

I luke 18 finner du bokstaven I