Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 18 med beiarpuls er stillhet

Luke 18 med beiarpuls er stillhet

Du som bor i Beiarn tenker kanskje ikke over det, men stillheten her inne er en attraktiv verdi.

Biltrafikk som starter tidlig. Maskiner som arbeider. Mennesker i bevegelse. Om du har bodd i en by eller et tettsted er stillheten noe av det første du legger merke til om du kommer til bygda.

Det hviler en egen ro over dalen vår.  Fravær av trafikk og støyforurensning. En takknemlig erfaring.

Stillhet.

Bare lyden av knitring høres. Foto Anne Engholm.

Luksusvare

Erling Kagge skriver i sin bok Stillhet i støyens tid – «at stillhet er den nye luksus; at stillhet innehar en kvalitet som er mer eksklusiv og varig enn annen luksus.»

I en tid hvor mange av oss er omringet av lyder fra mennesker, tekniske dingser som piper og krever vår oppmerksomhet til stadighet, støyende hverdagslyd, er tilgang på stillhet en verdi å verne om.

En verdi å oppsøke.

Stillhet gir oss mulighet til å lytte innover. Kjenne på følelser, såkalte kunstopplevelser eller kanskje kjærlighet. Skape dybde og være tilstede.

Kan en lytte til lyden av nordlys? Foto Brit-Elin Paulsen.

Arktisk himmel

Visste du at nordlyset kalles guovssahas og betyr «noe du kan høre»? Folketro tilsier at nordlyset både knitrer og smeller, og finske forskere har bekreftet at nordlyset lager lyd.

Mørke, stillhet og ro i møte med naturen er en ressurs om en ønsker å satse på reiseliv. Dette er også noe turister ønsker å oppleve mer av.

Thord Hansen bak Instagramkontoen @thord91 har tatt et fantastisk bilde av stille, mektig himmel.

Kommer du?

Store naturområder og en inviterende himmel er en av opplevelsene som gir oss beiarpuls. Kommunen vår er 1222 km2, og her er ingen gjennomfartstrafikk. Vi har om lag 1000 innbyggere og god plass til både tilflyttere, besøkende og andre som ønsker å oppleve det vi har å by på.

Vi burde alle sammen gå ut og se mot stjernene oftere.

Er du i stand til å sitte i stillhet med deg selv eller sammen med noen andre?