Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 21: Viktig for tilhørighet

Luke 21: Viktig for tilhørighet

I dag skal vi hylle et lite hefte som er viktig for oss som bor i bygda, og for mange andre som har tilknytning til Beiarn.

Du? Hva gjør du dersom du lurer på åpningstida til butikken i juletida?

Sjansen er stor for at det ligger et lite blad i aviskurven, eller kanskje på kaffebordet i stua, hvor du finner svar.

Menighetsbladet er vår egen lille nyhetsavis, og i dagens luke hyller vi arbeidet som gjøres.

Hurra for Beiarn Menighetsblad!

Iherdig rekruttering

– Jeg vet ikke nøyaktig når det første kom, men det eldste jeg har er fra 1984, så det var kanskje på begynnelsen av 80-tallet?

– Nei, du forresten, jeg fant et blad fra 2008, og der står det at Menighetsbladet var 40 år, så da kom jo det første ut i 1968. 

Det forteller Rita Frantzen, som overtok som redaktør etter Sussi Gabrielsen sommeren i 2013, og etter hvert oppgaven med å ombrekke bladet etter Erik Gabrielsen. – Jeg ble visst anbefalt av Erik og Sussi, sier hun.

– Bjørg Carlsen i Menighetsrådet var iherdig, og ga seg ikke før jeg sa ja til å overta jobben. Jobben min går ut på å delegere og samle inn sånn at vi får stoff til bladet. Samt å utforme bladet, sende til trykkeriet og så få det ut til folket.

Rita Frantzen er redaktør for Menighetsbladet.

Artig og meningsfullt

Rita forteller at Menighetsbladet gis ut gratis til alle som bor i bygda. I tillegg har de mange abonnenter rundt om i Norges land, og noen som er bosatt i utlandet.

– Motivasjonen min er nok først og fremst at jeg vet det er mange som setter pris på bladet. Det blir jo nærmest som en liten Beiaravis.

Blandet blir etterlyst hvis det ikke havner i postkassen. – Dersom noen ikke får bladet må de gjerne ta kontakt med meg, sier Rita.

Engasjert gjeng

Redaktøren liker jobben med selve ombrekkingen av bladet. – Det vil si å sette inn tekst, bilder og utforme sidene.

– I begynnelsen da jeg startet var vi en fast redaksjon som møttes. De siste årene blir det mer slik at vi snakkes litt på telefon og sender e-post.

Hun sier de heldigvis har noen som er veldig flinke til å ta bilder og sende tekst fra det de er med på i bygda. – Ingrid Kolvik Larsen, Lise S. Trones og Bjørg Carlsen er helt fantastiske og sender masse inn. I tillegg sender Merethe Selfors en del info fra Kirkekontoret og litt annet.

Uten dem hadde det blitt et tynt blad!

Redaktøren ønsker gjerne mer stoff og engasjement til arbeidet. – Er det noen der ute som gjerne vil bidra med det eller annet til bladet så sier vi ikke nei takk, sier Rita Frantzen.

Her er åpningstidene!

En viktig stemme

Denne teksten falt ut av Menighetsbladet i 2021, og ble dermed delt digitalt i etterkant. Vi syns den forteller mye, og stemmen er fra ei dame som har betydd mye for bygda vår:

Menighetsbladet beklager at artikkelen fra Sussi Gabrielsen ikke kom med i julebladet. Derfor legges det ut her på menighetens fb-side.

Hilsen fra «Gammelredaktøren»

Med sterkt engasjement og ei god penn er Sussi Gabrielsen ei dame som har betydd mye for bygda. Foto: Laila Gabrielsen.

Kjære leser!

Det er lenge siden jeg skrev noe i menighetsbladet. Siden den tid har jeg mistet synet, og det meste av helsa.

Det er ikke så lett å skrive lenger som det var før. Nå må jeg gjøre det sånn at jeg leser inn på diktafon, og så skriver Erik det på PC-en. Men jeg vil gjerne bidra med noen ord til julenummeret.

Jeg ble vervet til medarbeider i menighetsbladet av presten John Grimsby i 1986, og begynte da med «Nytt or Beiara». Den spalten hadde jeg frem til julenummeret i 2014, – ca. 30 år. Jeg var redaktør for bladet fra første nr. i 1998 fram til 2013.

Menighetsblad-arbeidet har vært frivillig og trivelig, og jeg har hatt stor glede av det.

Nå er det Rita Frantzen som er redaktør, og står for layout av bladet, som er blitt større av format, og fargerikt og flott. Jeg takker henne og de andre som fortsetter å lage menighetsbladet.

Det har hatt stor betydning for bygda, og har det fremdeles.

Det kommer jo bare fire ganger i året, men det kommer til alle husstander i bygda. Det koster ikke noe for foreninger og andre å få inn informasjon om hva de driver med. Annonser er billige og når fram til alle husstander.

Bladet kommer gratis i din postkasse. Men det har jo utgifter som må betales og det er fint at mange betaler en frivillig kontingent. Og det er et fint dugnadstiltak til glede for hele bygda.

Jeg ønsker alle lesere av bladet ei god jul, og et godt nytt år!

Hilsen Sussi

Hyggelig julehilsen fra bygda.

Menighetsbladet fortjener applaus fordi det er et viktig blad for oss som bor her, og en fin måte å følge med på hva som skjer for de som har tilknytning hit. Vi takker for innsatsen, og gleder oss til nye nummer som kommer ut.

Om adventskalenderen

Vil du vinne årets konkurranse? Adventskalender 2022 er feiring av Frivillighetens år, og et ønske om å vise fram de flotte frivillige vi har i bygda. Hver luke er også del av en trivelig førjulskonkurranse.

I luke 21 finner du bokstaven E for engasjement.
Samle alle bokstavene og sett sammen til ei setning. Send svaret til ebj@beiarn.kommune.no eller via Beiarpuls på FB / Instagram. Hovedpremien er et gavekort på 800 kroner fra Spisskammerset, andre og tredje premie er et gavekort på 500 kroner hos Filialen og hos Kroa.

Lykke til, og god adventstid!