Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 22 med beiarpuls er ditt favorittsted

Luke 22 med beiarpuls er ditt favorittsted

Fem på gata, eller seks langsetter veien. Her kommer fine folk som forteller om sine favorittsteder – den plassen som virkelig gir beiarpuls.

Foto: Marius Aspmo Christensen

Navn: Anders Forstun
Favorittsted: Tuvlia

– Som en skikkelig 8114-mann rømmer jeg ofte til den andre siden av bygda for å finne ro. Også for å vite hvordan de andre lever.

Slik begynner Anders sin forklaring på hva som er hans favorittsted i Beiarn. – Det er en monsterbakke opp fra Soløy, mellom trær og busker, med et titalls pauser for en gutt/mann uten kondisjon.

– Et sted langt der oppe finner jeg Tuvlia. Ei vakker lita hytte i nydelige omgivelser. Etter en pause der på 10 minutter får jeg hvilepuls. Og etter 5 minutter til får jeg beiarpuls.

Evig verdt de 30 turene jeg har hatt dit i år.

Kanskje dette er et sted du også finner beiarpuls?

Anders Forstun i fri dressur.

Navn: Ågot Eide
Favorittsted: Ramskjellheia/Haugmo- og Førrneslia

– Det er et lett tilgjengelig trim og turområde for meg både sommar og vinter. Områder med rare, vêrslitte furuer og små og store myrar (enkelte til og med grøfta ut for å kunna haustast i gamle dager).

Myrar med molter, furunabbar med blåbær og tyttebær. Dyreliv med elg, rein, rev og harepusar, ryper og tiur, småfuglar som ein ser lite av ellers.

Eit område til å lufta vitet (vettet) i!

Ågot Eide verdsetter et lett tilgjengelig turområde.

Navn: Øystein Heggmo
Favorittsted: Tverrådalen

Øystein er øverdaling, og svaret kommer kontant. – Det må bli Tverrådalen. Det er en fantastisk flott naturperle i Beiarn med gode jaktmuligheter og ikke minst god bålved.

Et sted med tilgang på god bålved gir beiarpuls.

Jaktmuligheter er viktig for Øystein Heggmo.

Navn: Astri Aspmo
Favorittsted: Habrestinden

– Det er kanskje en litt pussig begrunnelse, men favorittplassen min i Beiarn er Habrestinden. Det er den plassen jeg får skikkelig ro og sjelefred.

Hun skryter av hvor luftig det er, og at man har nydelig utsikt alle veier. – Ja, og så noe av det viktigste; det er ikke akkurat så befolka der.

Astri Aspmo finner fred på toppen av verden.

Navn: Lillian Jørgensen Moldjord
Favorittsted: Tre beiarpuls-steder

Det er særlig tre steder i bygda som gir Lillian skikkelig beiarpuls. – Den første er ut av tunnelen, litt ned. Der gir utsynet, storheten i naturen og kontrastene mellom skog og fjell en særegen følelse.

Dessuten finner hun beiarpuls når hun er engasjert i lag med en gjeng andre dyktige sambygdinger.

– Ja, på Laftehytta, der er beiarpuls, eller på den gamle prestegården mens vi holder på med husflidsaktiviteter.

Slik mange av oss kjenner Lillian.

En aktivitet som gir Lillian Moldjord beiarpuls.

Navn: Håkon Sæther
Favorittsted: Tollådalen

– Mitt favorittsted i Beiarn er vel ingen overraskelse. Det må jo bi Tollådaln. Her fant jeg hun jeg er gift med, og har tre unger med.

Der har de bygd og bodd i noen og tjue år.

– Men mest av alt er dette plassen som gir ro i sjela, i lag med mine, etter en dag på jobb, hektiske møter eller en tur til urbane Bodø.

Tollådalen gir meg rett tilfredshet.

Hjemmet ligger midt i stedet som gir beiarpuls.

Denne kule nissen skal få avslutte dagens luke.

Et sted å dra tilbake til

Kanskje har du ett sted, to-tre-flere steder hvor du bare kjenner at du er på helt riktig plass i livet. Du veit hvor det er.

Dagens luke oppfordrer deg til å lukke øynene og bruke noen sekunder på å kjenne at du sitter akkurat der.

Ditt eget favorittsted for beiarpuls.