Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 24: Julehilsen fra ordføreren

Luke 24: Julehilsen fra ordføreren

Vi må fortsette å se hverandre, hjelpe hverandre og være snille med hverandre. Da går det helst bare godt.

Det mener ordføreren i Beiarn, André Kristoffersen.

Han er takknemlig for all den frivilligheten som vokser og gror i bygda.

– Det går ikke en eneste dag uten at jeg opplever frivillighet på en eller annen måte.

Ordfører i Beiarn, André Kristoffersen.

Frivillighet i smått og stort

Frivillighet er å delta i uegennyttig innsats for å bidra til samfunnet eller for å hjelpe andre. Det er alt fra å være fotballtrener, eller bake kaker til å redde liv.

– Jeg tenker at de små tingene er så innmari viktige også. Hvis du handler for noen, om noen på butikken møter deg med et stort smil, om en nabo har brøyta for deg.

– Du møtes av noen som deler av seg sjøl, og så føler du deg inkludert og sett. 

Jørgen Storhaug og André Kristoffersen er to sterke drivkrefter i bygda som skaper aktivitet, byr på seg sjøl og har omsorg for sine medmennesker.

Beiarværingen er hjelpsom

Når katastrofer eller kriser oppstår i kommunen er vi et samfunn som mobiliserer. – Om det er brann eller vatn som fryser eller hva det er, så er vi på plass umiddelbart og hjelper til, sier ordføreren.

Det ligger i beiarværingens natur å hjelpe hverandre.

– Det er bare å legge merke til, uansett hvor det befinner seg beiarværinger i verden så er det folk som bidrar inn i samfunnene sine. Beiarværingen stikker seg fram og er sentral for å få maskineriet til å gå rundt. Han er der og hjelpes til og skal bidra. Jeg tror det der med frivillighet ligger sterkt rotfesta i genene våre.

Beiarn er ei bygd full av frivillige handlinger og små og store bevis på omsorg. Vi trenger hverandre i hverdagen på en helt annen måte enn i store byer.

En unik energi tilbake

– Du kan være så sliten som bare f, men så blir du spurt om å være med på noe, ikke sant.

«Kan itje du ta åsså…»

– Noen ganger kan man tenke at man har lyst til å si nei, men man sier jo ja, og på den andre sida av det du har bidratt med så sitter du igjen med en type energi som du ikke ville fått om du så lå på sofaen og kvila i to dager.

Du får så mye igjen for å være frivillig, og for å være med på å bidra. Frivillighet er limet vårt. Det er nøkkelen til at vi som samfunn skal overleve også i framtida. Om vi greier å samhandle kan vi fortsette å være et selvstendig samfunn med de beste tjenesteleveranser.

Utvikling av samfunnet

– Vi er forskjellige, og ingen er perfekt. Det må vi ha med oss. Et samfunn som består av mennesker må ha en viss takhøyde og toleranse for hverandre.

– Skal vi lykkes med utvikling av samfunnet må vi likevel spille på samme lag.

– Vi kan jo være sure på hverandre. Krangle og være uenige, prate litt underholdende skit om noen eller klage. Men når det kommer til stykket, når det står om, da er vi der for hverandre. Det er mi erfaring i hvert fall.

Vi må sjå kværanjer, og vær snill me kværanjer, og hjelp kværanjer når vi kanj.

Han mener også at vi må ta særlig godt vare på ildsjelene våre. – De der som tør å stikke hauet fram, bli leder i et lag eller ei forening. De som ofrer litt ekstra, tar tak og driver fram så utrolig mye.

– Sånne folk er gull i et lokalsamfunn.

Vi er avhengig av frivillig innsats på mange områder. Det vil bli særlig viktig framover å møte og ivareta alle de nye innbyggerne som flytter hit til bygda vår.

Med ordførerens fine budskap ønsker vi dere alle sammen ei riktig god jul. Takk for følget gjennom 24 luker!

Om adventskalenderen

Vil du vinne årets konkurranse? Adventskalender 2022 er feiring av Frivillighetens år, og et ønske om å vise fram de flotte frivillige vi har i bygda. Hver luke er også del av en trivelig førjulskonkurranse.

I luke 24 finner du et ! utropstegn 🙂
Samle alle bokstavene og sett sammen til ei setning. Send svaret til ebj@beiarn.kommune.no eller via Beiarpuls på FB / Instagram. Hovedpremien er et gavekort på 800 kroner fra Spisskammerset, andre og tredje premie er et gavekort på 500 kroner hos Filialen og hos Kroa.

Vinnere trekkes en dag utpå nyåret. De blir kontaktet, og vi deler i sosiale medier hvem som er de heldige.

Lykke til, og riktig god jul!