Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 3 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 3 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Han var bosatt i Bærum, men ville nordover for familiens skyld. Den han vil skryte av er en som jobber utrettelig for Beiarelva.

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Thomas Sørensen, også kalt «Thomas den eldre» på kommunehuset
Alder: 42
Status: Samboer med Diane, tobarnsfar, ranværing i bunn og ansatt som fagleder for Plan og miljø i kommunen

Thomas og familien hadde ikke lyst til at barna skulle vokse opp i «Oslo-gryta» så de flytta nordover til trygghet og det å være omgitt av vakker natur.

Familien på fire elsker å være på tur. Foto privat.

Hvor lenge har du bodd her?

Her må Thomas Sørensen tenke seg om. – Vi flytta hit i mars 2018, så det er snart tre år siden. Vi leiter etter et hus vi kan kjøpe her.

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– På grunn av jobb og familie. Det er et klassisk svar, men det er vel det som ofte gjør at vi flytter. Vi bodde i Bærum, men ville nordover for at barna ikke skulle vokse opp der. Det var viktig for oss med trygge omgivelser, sier han.

Thomas vil bosette seg fast i Beiarn, og tar gjerne i mot tips.

Hva er det beste med å bo her?

– Det vil jeg si er naturen. Det var også noe av det som trakk oss hit. Vi savna den nordnorske naturen, og ikke minst fjellene. Men også folkene som bor her er viktig å ha med om jeg skal trekke fram noe.

Thomas med alle jentene sine på tur. Foto privat.

Hva er du stolt over med Beiarn?

Det er mye han syns er bra. – Her er godt engasjement. Man er flink til å få ting til i Beiarn. Alt fra Elvelangs til Reinhornrennet og Villmarksdagan. Her er mye dugnadsånd, og det syns jeg er fint.

Hva savner du?

– Skole og flerbrukshall! Svaret kommer kontant, og han ler før han spør om det er greit å svare sånt når han jobber i kommunen. Vi snakker om mulighetsrommet for offentlig ansatte, særlig om man bor på små steder, og kommer fram til at det bør være innafor å ha personlige meninger så lenge en respekterer andre og har en fin tone.

– Jeg skulle ønske vi kunne landa skoledebatten og fått ro der. Kan jeg si hvor jeg vil at den skal ligge? For det er på Storjord.

Thomas tror et felles samlingspunkt for hele bygda kan bli veldig bra. – Jeg savner flere plasser for å møtes på fritida, særlig for de unge. Det er litt sporadisk hva vi har av tilbud. Det kunne forresten også vært fint med noen flere møteplasser for oss voksne.

Flere steder å møtes på ville vært fint. Foto privat.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Åh, nå må jeg være litt forsiktig med hva jeg sier, sjefen sitter jo rett her borte! Jeg vet én ting. Det kan vel hende en ordfører-tittel ikke hadde gjort store nytten, men jeg ville prøvd å ordna fjordvei.

Si litt om noen du beundrer

– Jeg sitter som representant for kommunen i styret til Beiarelva SA. Jeg har mastergrad i naturforvaltning fra Ås med fordypning i fiskeforvaltning og forvaltning av elver og innsjøer, så alt som har med Beiarelva å gjøre ligger hjertet nært.

Nettopp i denne sammenhengen vil Thomas trekke fram en person.

– Jeg vil nevne Frigg Ottar Os. For alt utrettelige arbeidet han gjør for Beiarelva og laksetrapp-prosjektet. Han er en pådriver for både prosjektet og elva generelt.

– Hans engasjement og evne til å være diplomatisk beundrer jeg, det han sier og gjør er gjennomtenkt og kunnskapsrikt. Og så er det noe med den respektfulle måten han kommuniserer på. Han er jordnær, konfliktdempende og lett å forstå.

– Han jobber hardt for laksetrappa, og jeg vil virkelig kalle han primus motor for dette prosjektet, han har veldig stor gjennomføringsevne og det skal han ha skryt for.

Les Luke 4 «Folk i Beiarn» her. 

Thomas med døtrene i elva da Beiarn Jeger og fisk arrangerte rekrutteringskurs. Vi takker for den trivelige praten, og er glad for at dere trives her!

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

Her kan du lese mer om adventskalenderen, og hvordan du blir med i trekninga.

I luke 3 finner du bokstaven G