Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 3: Vinner av Frivillighetsprisen 2022

Luke 3: Vinner av Frivillighetsprisen 2022

Vi gratulerer IL Stormfjell som mottaker av Frivillighetsprisen 2022!

I dag skal du få bli litt bedre kjent med noen som nærmer seg hundre år, og som har en lang tradisjon for å levere fysisk fostring og frivillighet i bygda.

Luke 3 er IL STORMFJELL som i dag mottok årets Frivillighetspris på Bygdetunet:

Dere har utmerket dere i frivillig, ulønnet arbeid og samfunnsengasjement for nærmiljøet i snart 100 år.

Idrettslaget ble starta på Larsos 25.03.1926 med Hermann Ness som formann, for å ivareta idrettslige aktiviteter i midtbygda. – Da var det langrenn, hopp, svømming og friidrett som engasjerte.

Den første lysløypa ble bygd på Os i 1975, og lysløypa i Larsoslia ble bygd i 1984 med eget klubbhus. – Det er lagt ned en betydelig dugnadsinnsats for å få ei tilfredsstillende og krevende nok lysløype som mange bruker til trening og konkurranse.

  • I mange år er det kjørt opp ei fjelløype som er blitt veldig populær
  • I 2012 ble det kjøpt inn tråkkemaskin i lag med Beiarn kommune, men før det ble det kjørt opp med scooter – oppkjøring av løypenett på fjellet krever flere aktive frivillige, noe dere klarer å skaffe

Populær fjelløype som krever mye arbeid.

Dere har bidratt til aktivitetstilbud for barn og unge i mange år.

– Dere har hatt organisert trening i langrenn fra slutten av 1970-tallet med bl.a. Idar og Per Strand, Svein Johansen og Leif Victor Olsen med godkjent trenerutdanning. Det resulterte i mange gode løpere.

I dag organiserer dere skitrening i lysløypa og andre steder, og arrangerer kretsrenn, sonerenn og Telenorkarusell.

Dere organiserer og arrangerer et av Saltens største skirenn; Reinhornrennet.

  • Det ble arrangert første gang i 1974, da i samarbeid med Misvær og løypa gikk over fjellet.
  • Her kan man delta i både tur- og konkurranseklasser. Rekorden har vært deltakelse på over 400 stk. og dere får mye skryt for å lage et helhetlig arrangement med avslutning og premieutdeling i gymsalen på Trones skole.
  • Dette krever mange ulike frivillige ressurser; løypekjørere, i parkering, kjøkkenkomite, på saftstasjonene og på rennkontoret.

Dere er ikke bare aktive på vinteren. – Dere arrangerer vår- og høstjogg, løpskarusell og Beiardilten.  Motbakkeløp har dere også prøvd dere på.

Dere stilte til og med med et volleyball-lag et par år i Saltenserien, og vant det ene året!

Begrunnelse fortsetter under bildet:

Styreleder i Frivilligsentralen, Marit Trones, leste opp nominasjonen da Jul på Bygdetunet ble arrangert av Frivilligsentralen og Beiarn kommune.

ALT DETTE KREVER STOR FRIVILLIG INNSATS.

Selv om mange av dere som sitter i styret, og er aktive trenere og tråkkemaskinkjørere, ikke lenger har egne unger som er med, så stiller dere opp for laget og gjør en formidabel innsats. Mange av dere er vokst opp i miljøet i Stormfjell, og er med av den grunn.

Flere beskriver det å være frivillig i IL Stormfjell som artig, et samarbeid som fungerer i et velsmurt maskineri og et miljø med masse flinke folk!

For alt dette fortjener dere å vinne Frivillighetsprisen i år. 

Med vennlig hilsen fra styret i Beiarn Frivilligsentral.

Silje Vold Pedersen og June Johannessen tok imot prisen, og takket på vegne av styret og klubben.

Se bilder fra Jul på Bygdetunet her

Stor takknemlighet

– Dette var en veldig hyggelig overraskelse som vi setter stor pris på, sier leder i IL Stormfjell, Marius Aspmo.

– Vi har alltid hatt mange ildsjeler i klubben, og jeg må særlig nevne Knut Rønnabakk som er en kjempekar, sier han. – Ellers er vi en gjeng med for lite timer i døgnet, og tar veldig gjerne imot flere som kan være med i styret, gjerne noen med unger sjøl som har engasjement.

Han skryter av oppmøtet til Høstjoggen og Telenorkarusellen. – Det er kjempetrivelig at mange stiller når man arrangerer noe.

Marius forteller at han håper på flere unger som går på ski og som satser. – Vi har jo fått en god mann til bygda nå, han Kolbjørn, jeg tror han har vært skitrener så vi må prøve å lure han med på laget.

Marius Aspmo sier han var nesten tretti år før han investerte i langrennsski. Da ble han med inn i Stormfjell.

Populære løyper

Lederen sier at lysløypa og den oppkjørte fjelløypa brukes av mange. – Det er en veldig fin treningsform, skånsom, og så får du trena heile skrotten. Og så er det jo artig, vi har vært et gjeng som har deltatt på turrenn rundt omkring, det blir sosialt og trivelig.

– Fjelløypa som vi kjører på seinvinteren er jo veldig populær. Det er masse folk fra heile Salten som dukker opp og bruker den, og så får vi mye skryt fra hyttefolk og andre som kjører ekstra tur for å gå den.

Han mener det er så tilrettelagt og enkelt at alle kan bruke den. – Du går rett ut av bilen, og så kan du gå akkurat så langt  eller kort og så fort eller sakte som du vil, det syns jeg er et veldig bra tilbud.

Marius takker for Frivillighetsprisen 2022 og sier at pengene kommer godt med til videre arbeid i IL Stormfjell.

Her kommer bildedryss fra Stormfjell sine aktiviteter de siste årene. Under kan du lese litt om historien til Reinhornrennet.

Historien til Reinhornrennet:

Det første rennet ble arrangert i april 1974.

Fjellveien var kommet, og det var stor interesse for skirenn på denne tida. Reinhornrennet startet i Vestvatn med målgang på Larsos. Løypa over fjellet var på ca. 30 km. Oldereid IL var ikke bare med å arrangere rennet; vinnerne første året representerte også dette laget. Gunhild Lekang vant kvinneklassen, mens Kjell Pettersen vant klassen for menn. Kjell Pettersen var en renommert skiløper på nasjonalt plan, og han vant også de to påfølgende rennene i 1975 og 1976.

I 1987 ble Tollådalen fast arena, først med start og innkomst på Petternes og seinere på Skulnes. Reinhornrennet har dermed i mer enn halvparten av tida hatt base i Tollådalen. Inge Strand skriver at suksessen til Reinhornrennet ikke minst har bunnet i den oppslutningen som bygdefolket i Beiarn viser rennet.

Les historien skrevet av Inge Strand her.

Reinhornrennet tilbake på Beiarfjellet. Vinnerbildet fra fotokonkurransen.

Vi takker IL Stormfjell for all den gode jobben de legger ned for aktivitet, folkehelse og trivsel i bygda vår, og gratulerer med velfortjent Frivillighetspris!

Litt Stormfjellfamilie foran trakkemaskinen.

Om adventskalenderen

Vil du vinne årets konkurranse? Adventskalender 2022 er feiring av Frivillighetens år, og et ønske om å vise fram de flotte frivillige vi har i bygda. Hver luke er også del av en trivelig førjulskonkurranse.

I luke 3 finner du bokstaven L.
Samle alle bokstavene og sett sammen til ei setning. Send svaret til ebj@beiarn.kommune.no eller via Beiarpuls på FB / Instagram. Hovedpremien er et gavekort på 800 kroner fra Spisskammerset, andre og tredje premie er et gavekort på 500 kroner hos Filialen og hos Kroa.

Lykke til og god adventstid!