Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 4 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 4 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Hun har bodd her et år, og skryter av kommunen som var behjelpelig i flytteprosessen. Det beste med å bo her er bedre tid i hverdagen.

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Linda Skavhaug Aas
Alder: 28
Status: Gift med Bjørn Tore, mamma til Arne

Hun var lei av bylivet og savna noe roligere. Fra Beiarn er det nært å kjøre uansett om de vil til familien i Bodø eller til campingvogna som står i Junkerdal.

Linda S. Aas elsker å dra ut på tur. Foto privat.

Hvor lenge har du bodd her?

– Jeg flytta hit med familien for et år siden. Vi følte oss virkelig velkomne hit av kommunen. Alternativet var hjemplassen Værøy, men det er ikke like lett å komme seg til og fra øya.

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– Det var vel fordi vi ønska noe roligere. Å bo trygt og landlig for ungen sin del, og fordi jeg sjøl setter pris på å bo i distriktet, sier Linda.

Det var stas å oppdage besøksgrotta. Foto privat.

Hva er det beste med å bo her?

– Det at man har så mye bedre tid til alt! Ingen ting er stress her inne, alle har bedre tid og det er lettere å treffes og være i lag med andre. Selv om det er lange avstander har det likevel blitt mindre kjøring for oss, vi har fått mer ro.

– I gymsalen er det barnegym som vi er med på. Det er sosialt og trivelig. Så er naboen min også tilflytta, og hun var lett å bli kjent med.

Hva er du stolt over med Beiarn?

Linda tenker seg om, og sier at hun ikke har bodd her så lenge så det er kanskje vanskelig å si noe om. – Men jeg føler at Beiarn som samfunn får til mye, her er mange som er engasjert i å være med på å gjøre dette til et attraktivt sted å leve.

Å få besøk fra familien er fint når man bor med god plass rundt seg. Foto privat.

Hva savner du?

– Frisør! Det savner jeg virkelig. Og så savner jeg litt flere tilbud, og mer å gjøre på fritida. Mange som bor her er kanskje litt hjemmekjære og finner på ting sjøl med familien, men jeg skulle ønska det var flere arenaer for å møtes og bli kjent, og at det ble arrangert noe i helgene.

– Og så skulle jeg ønske det var et lavterskel tilbud for oss som ikke kjenner bygda så godt, men som ønsker å bli kjent med nye turområder. Gjerne med litt bålkaffe og lek.

Linda S. Aas liker å ta bilder, og har blitt glad i den nye utsikten sin.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Jeg ville prioritert veiene. Gjort mer for at det skal være tryggere for ungene å sykle og gå. Vi bor ved ei 80-sone og det er ikke bare-bare å slippe småunger ut på veien her. Så mer fortau der folk bor ville jeg prioritert.

– Kan jeg også si at jeg ville framskynda nytt barnehagebygg? Lokalet er ikke bra som det er nå, og den flyttinga fram og tilbake har vært slitsom. Vi er kanskje litt annerledes enn mange andre som bor her, for vi ville ikke valgt utebarnehage av hensyn til astmaen hans, om vi hadde andre alternativ, sier Linda oppriktig.

Familien er glad i å være på tur, men må ta litt ekstra hensyn. Foto privat.

Si litt om noen du beundrer

– Da har jeg lyst til å framsnakke Gullaug i barnehagen! Hun var ei av de første vi ble kjent med, og jeg syns hun er veldig flink i jobben sin. Hun bryr seg virkelig om ungene, og ble viktig for oss med barnehagestart. Så om jeg får trekke fram én, må det bli Gullaug.

Les luke 5 «Folk i Beiarn» her.

Tellingen utmerker seg i tåkehavet. Foto privat. Vi takker for en trivelig prat, Linda!

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

Les mer om adventskalenderen her, og se hvordan du kan delta i trekningen.

I luke 4 finner du bokstaven B