Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 5 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 5 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Han elsker folket som bor i bygda, men syns det er litt traurig å bo her uten partner – og lurer på om vi kan skrive intervjuet som en kontaktannonse?

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Ken Evan Olsen
Alder: I sin beste alder
Status: Singel! Plagsomt singel. Jobber på Kroa og elsker å prate med folk.

Ken Evan har kommet tilbake til bygda etter å ha jobba i Lofoten i sommer. Mange syns det er godt å se det blide fjeset hans igjen.

Ken Evan Olsen med godt smittevern i jobben på Kroa.

Hvor lenge har du bodd her?

– I tre og et halvt år, men mamma er fra Brendmoen så folk visste godt av meg før jeg kom hit. Mange flere enn jeg visste hvem var, i hvert fall, sier Ken Evan og ler.

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– Som barn var vi her nesten hver helg, og i alle skoleferier. Som 16-åring kjørte jeg moped fra byen og hit, selv på vinteren! Da hadde vi samlingsplass utenfor gammel-coopen, det var tider. Det er artig å treffe igjen de som var små da, mange er voksne og har barnebarn i dag.

– Så svaret er vel kanskje at jeg flytta hit på grunn av sterk tilhørighet?

Hva er det beste med å bo her?

– Folkan! Uten tvil. Jeg jobber på Kroa og de gjestene vi har er de aller beste i hele verden, det er ingen som har så fine gjester som vi har. Det var også hovedgrunnen til at jeg kom tilbake etter jobb-sommerferie i Lofoten. Det var godt å få litt luft, men utrolig godt å komme hjem igjen.

– Jeg savna folkene, de fine tilbakemeldingene vi får enten vi fortjener det eller ikke, og den positive gløden vi får fra gjestene. Det betyr mye, sier han.

Ken Evan elsker å bake, og bygda elsker kakene hans. På lørdager er kakebuffeten på Kroa populær.

Hva er du stolt over med Beiarn?

– Hm, det må jeg tenke litt på. Jeg har inntrykk av at kommunen er enkel å ha med å gjøre, i positiv forstand. De er lett å få tak i, og gjør mye bra for samfunnet.

– Så er naturen fin, og laksen i elva trekker masse folk. Men igjen, det er folkene som bor her som gjør at det er bra å være her, de er jeg stolt over.

Hva savner du?

– Noe å gjøre på kveldene. Det er ikke mye som skjer så når jeg har fri stikker jeg gjerne over til Rognan eller Bodø. Det er kanskje fordi jeg er alene? Hadde jeg hatt noen å dele livet med ville det vært lettere å finne på noe.

– Når du ikke har familie her, og heller ikke er av typen som er god på å banke på døra hos folk så kan det bli litt ensomt.

– Nå er det ikke snakk om at jeg vil gjøre alkoholikere av folket her, for all del, men jeg skulle ønske vi hadde mer pubkultur i bygda og kunne møtes for å ta ei øl i lag.

Han setter pris på kafékulturen som er bygd opp rundt Kroa på dagtid, men skulle gjerne hatt flere sosiale møteplasser på kveldstid. Foto privat.

Boliger

– Dessuten savner jeg flere boliger. Både boliger for salg, og boliger for leie. Det er skikkelig vanskelig å finne tak over hodet her i bygda, og det er synd. Mange har lyst til å flytte hit, men bolig er noe man må ha på plass først, sier Ken Evan.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Artig spørsmål du, nei, jeg vet da fakern. Kanskje jeg ville laga en vei fra Rana gjennom noen tuneller, og fortsatt veien videre ut mot Kjelling. Tenk den gjennomgangstrafikken. Sånt holder ikke bare liv i arbeidsplasser, men skaper også aktivitet og litt mer liv.

– For sjøl om en blir glad i de kjente og kjære, så er det også fint å se noen nye fjes innimellom. Flere som overnatter, flere som spiser og legger igjen penger i butikken og på bensinstasjonen, hele året. Flere turister og besøkende, rett og slett, det ville jeg jobba for.

Quiz på Kroa er populært i bygda. Foto: Frank Erik Krokstrand.

Si litt om noen du beundrer

– Åh, ja, men det er veldig enkelt. Gudbjørg Navjord! Hun vil jeg ha oppskrifta på, hvordan hun finner alle timene i døgnet som hun må ha, det fatter jeg bare ikke. Hun er så til de grader et overskuddsmenneske.

– Og så er jeg veldig imponert over gjengen på Tollå knytta til lokalmatbygget. At de får til så mye, og i tillegg ser ut til å ha et høvelig normalt liv oppi alt. Ja, det syns jeg er beundringsverdig.

Skal i lysløypa

Vi spør om det er noe mer vi skal ta med, siden vi med største selvfølgelighet åpner opp for at dette også skal være en kontaktannonse.

Ken Evan smiler lurt. – Da må jeg gi et godt inntrykk, ikke sant? Vel. Dette er faktisk sant. Men jeg har lova meg sjøl at når jeg har bodd her i tre år så skal jeg kjøpe langrennsski og komme meg i lysløypa.

– Det var jeg veldig glad i før, og har lyst til å ta opp igjen. Vi har et skikkelig bra tilbud i lia, med gode løyper og lys på hele tida. Bare ikke elgen kommer, da!

Les Luke 6 «Folk i Beiarn» her. 

Ken Evan savner noen å finne på ting med. Kanskje en som er glad i å gå på ski?

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

Alle lukene kan åpnes her

eller du kan

lese mer om adventskalenderen, og se hvordan du kan delta i trekningen. 

I luke 5 finner du bokstaven O