Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 6 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 6 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Hun framsnakker én politiker, én fra administrasjonen og en hel gjeng flotte damer.

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Anne Rita Nybostad
Alder: Nå må jeg tenke meg om, haha, 56, ja
Status: Samboer med Kurt Edvin, jobber som nyutdanna lærer i norskopplæringa, er kunstner og driver av Galleri Eftf

Anne Rita jobber med flyktninger, og mener vi har godt av menneskemøter på tvers av kultur. – På de fleste måter er de akkurat som deg og meg, de er jo mennesker, samtidig har de andre perspektiver og mye å bidra med. Kanskje kommer de fra en millionby eller fra landsbygda i Asia. Likevel har vi mange fellespunkter om vi velger å bli kjent.

Anne Rita Nybostad. Foto privat.

Hvor lenge har du bodd her?

– Offisielt flytta jeg hit i 2004, men jeg hadde jo sneket meg hit på besøk i helgene før den tid siden 1996, kanskje?

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– Det var jo kjærligheten, da, sier hun og ler. – Og så hadde vi lenge sett etter lokaler i Bodø til å etablere oss med kunstatelier, men det var både dyrt og trangt om plassen der. I Beiarn åpnet muligheten seg, her var det plass for oss.

Kunstner og skulptør. Kreativiteten får ofte utløp. Foto privat.

Hva er det beste med å bo her?

– Her er stille, fin natur, og så bor det mange hyggelige folk her. Jeg liker å bo landlig, på et lite sted der man kan bli kjent med de fleste. Samtidig syns jeg det er fint å bo nært byen om man har lyst på mer av det som skjer der.

Hva er du stolt over med Beiarn?

– Jeg kommer til å bli veldig stolt om de klarer å få til skolesaken, jeg er veldig opptatt av den, ja. Avgjørelsen er retningsbestemmende for framtida og det å bo her. Vi bor jo i en av ytterkantene, har valgt det sjøl, å bo her nede ved kaia og merker avstandene godt, men jeg tror ei skole sentralt i bygda vil være positivt for oss alle som bor her.

– Jeg er stolt over samfunnet Beiarn. Det virker ikke som om vi har stagnert, tvert i mot er det en fin drive her inne nå, vi har få personressurser og likevel er det mye som skapes og stort fokus på utvikling.

Hva savner du?

Anne Rita ønsker mer kultur. – Jeg savner noe mer å delta på, at man kan gå på konsert om man har lyst, der er det litt skrint. Vi trenger inntrykk fra utsida av kultur, det er årevis siden vi hadde teater her, for eksempel. Så ja, jeg skulle gjerne hatt flere kulturtilbud på kveldstid og i helger.

Bilder fra Prosjekt Fjordveiens 10 meter lange kake fra 2011.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Tja, det var den skolesaken igjen. Jeg ville jobba iherdig for å få ett sentralt samlingspunkt for hele bygda. Flere lavterskel sosiale møteplasser. Noe organisert så du ikke trenger å kjenne noen for å delta. Det ville jeg jobba for.

– Jeg har leita etter tomme bygg i mange år, så jeg blir litt entusiastisk over tanken på bygningene på Moldjord og Trones, det ligger mye muligheter der.

– Og fjordveien, den ville jeg prioritert. Samt å tilrettelegge for næringsutvikling, en stipendordning kanskje, for de som vil starte opp. Kommunen er flink her, lokalmatbygget er jo et veldig godt eksempel. Mer av sånt, ville jeg prioritert.

Snorklipping med Frigg-Ottar Os. Foto privat.

Si litt om noen du beundrer

Her vil Anne Rita Nybostad få lov til å framsnakke tre ganger, og det er bare fint:

Politikeren Frigg-Ottar Os kommer først. – Da jeg var fersk som politiker syns jeg han hadde en veldig fin måte å gripe an ting, politiske saker, men også dette med hvordan man skulle oppføre seg både lokalt og utad. Han har gjort en god jobb for bygda vår.

Deretter ei som jobba i administrasjonen. – Ja, jeg vil nevne Ågot Eide. Hun var en veldig fin person i det kommunale systemet. Hun var et sånt multimenneske som hadde oversikt over det meste, og jobba veldig bra for kulturen. Hun var opptatt av betydningen kultur har for oss, så det syns jeg bør få skryt.

Til slutt vil hun framsnakke en helg gjeng damer. – Koret mitt! De betyr så mye for meg! De er gull verdt, og er med på å få stressnivået helt ned på null. De er alltid blide og hyggelige, og veldig ivrige etter å lære nye ting, så selv om de er morsomme å være med føler jeg også at de er seriøse i det de holder på med.

– Hele bygda er med, jeg som bor nederst på kaia, og Laila Fjellstad som bor øverst i bygda, så det er inkluderende og fint å høre til der.

Les Luke 7 «Folk i Beiarn» her. 

Korinteran har julekonsert i dag, 6. desember kl, 20, og lover koselig førjulsstemning. Foto privat. Vi sier tusen takk for en fin prat, Anne Rita!

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

Les mer om adventskalenderen, og hvordan du blir med i trekninga her. 

I luke 6 finner du bokstaven R