Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 6: Pynter opp og lager ei trivelig stund

Luke 6: Pynter opp og lager ei trivelig stund

Å være juletrehugger i Beiarn er både fysisk og psykisk tungt! 

Det sier Tore Berntsen mens han ler hjertelig, og minnes en episode da Adventsgruppa på Moldjord skulle henge opp julegatelys og pynte tre.

– Det var orkan da vi hengte opp, og mot kvelden måtte vi bare gi oss, så lyslenka hang der som en strek etterpå.

«Det er de styggeste julelysene vi har sett.»

Dommen som kom i kommentarfeltene på Facebook etterpå var ikke nådige. – Det ble en skikkelig diskusjon, ja, men jeg flirer jo bare for det blir så tåpelig, og så visste jeg hvorfor det var sånn, sier Tore med et bredt smil.

Tore Berntsen er leder for Adventsgruppa på Moldjord, og syns det kan være underholdende med lokale diskusjoner på sosiale medier.

En idé over kjøkkenbordet

Det hele starta i 1999. – Bjørn Kristensen og jeg snakka om de gode, gamle juletrefestene som var borte fra Moldjordskola, og så dreiv vi med hester og tenkte at vi ville lage et arrangement ute med litt kos og aktivitet.

De fikk med Charles Utheim som serverte julemiddag, Mona Grønningsæter som frisør og May Liss Nystad med blomsterbutikken. – Så la Bjørn og Odd Vidar ideen fram og nå har vi hatt julegatearrangement i snart 25 år.

Trivelig med lys som hilser i mørketida.

Stemningsfull julegate

Gløgg og musikk. Julelys over veien og tenning av julegran. Hester med sterke rygger og myke muler. – Vi hadde lyst til å finne på noe, særlig for ungene i bygda, sier Tore.

Jeg tror det har enormt mye å si med ei sånn trivelig stund hvor vi kan møtes og prate i lag.

Han hyller hele Moldjordsamfunnet som har stilt opp år etter år. – Folk har kommet og gått, og alle vi spør er positive til å bidra.

Julegateåpning 2022. Foto Thore Steen.

Utvidet til sommergate

– For noen år siden ble vi enige om å skape aktivitet på sommeren også. Vi pynter langs veien, setter ut benker og blomster og henger opp vimpler.

De markerer åpninga med et arrangement.

– Det er så trivelig å se hvor kolossalt mange som møter opp, og det er ikke så mye som skal til, litt musikk, god mat og litt å drikke.

Han sier at Adventsgruppa ønsker å pynte opp for de som bor her og de som kommer på besøk. – Det kan fort se litt dødt og trasig ut hvis man ikke gjør litt og pynter og steller. Vi ønsker å bidra til å presentere bygda vår som litt ok.

Kjetil Skogens bilde fra Sommergateåpninga i Beiarn ble godt synlig.

Nye ideer

Tore Berntsen forteller at gruppa har flere ideer på lur. – Vi har to faste arrangement hvert år som skaper mye trivsel, og så tenker vi litt på hvordan vi vil pynte og så får vi bare sjå, sier han hemmelighetsfullt.

Her kan du se bildedryss fra arrangement som har vært:

Vi takker alle som er med på å pynte slik at Moldjord blir et trivelig tettsted å besøke, og er så glade for at Adventsgruppa gjør dette viktige arbeidet for nærmiljøet sitt!

Om adventskalenderen

Vil du vinne årets konkurranse? Adventskalender 2022 er feiring av Frivillighetens år, og et ønske om å vise fram de flotte frivillige vi har i bygda. Hver luke er også del av en trivelig førjulskonkurranse.

I luke 6 finner du bokstaven O.
Samle alle bokstavene og sett sammen til ei setning. Send svaret til ebj@beiarn.kommune.no eller via Beiarpuls på FB / Instagram. Hovedpremien er et gavekort på 800 kroner fra Spisskammerset, andre og tredje premie er et gavekort på 500 kroner hos Filialen og hos Kroa.

Lykke til og god adventstid!