Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 7 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 7 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Han flytta hit i sommer med samboeren, og har starta eget firma. Det beste med å bo her er de gode mulighetene for jakt og friluftsliv. 

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Ole-Andreas Steinåmo
Alder: 23
Status: Samboer med Johanne, selvstendig næringsdrivende i nyoppstarta firma

Ole-Andreas er oppvokst øverst i bygda, og med samboeren leiter han etter et sted å bo. Aller helst et småbruk, for åtejakta sin del.

Jakt er den store lidenskapen for Ole-Andreas Steinåmo. Foto Johanne Steen.

Hvor lenge har du bodd her?

– Egentlig hele livet. Jeg måtte ut av bygda da jeg tok fagbrev som tømrer, men siden i juni har jeg vært tilbake. Det er godt!

Hvorfor bosatte du deg i Beiarn?

– Du, jeg har alltid lengta heim. Da Johanne fikk lærlingplass i barnehagen var det perfekt for oss å flytte tilbake.

Ole-Andreas var lei av byliv, og ville til bygda. Den eneste måten å flytte hjem var å lage egen arbeidsplass. – Så da lagde jeg firma. Jeg er enda spent på hvordan det går, men foreløpig er det bra med arbeid. Jeg har akkurat fått treårig brøytekontrakt med kommunen. Til sommeren skal jeg tilbake til Arnfinn og Irene sin fjøs.

Foto Johanne Steen.

Hva er det beste med å bo her?

– Nei, det må jo være at vi nesten bor midt i skogen, skulle jeg til å si. Alt er rett uttafor døra. Alt jeg har av fritidsinteresser har jeg enkel tilgang på her inne, jakt og fiske og sånt.

Ja, og at vi har godt med snø om vinteren, og hvor lett det er å komme seg ut på ski. 

Hva er du stolt over med Beiarn?

– I tillegg til naturen, så vil jeg si at jeg syns det er mange her inne som får til ting, fanktisk. Vi har flere nyoppstarta bedrifter, mange som har starta for seg sjøl, og ikke minst Beiarmat og lokalmatsatsinga.

Jeg tror også det begynner å vises godt utenfor bygda, at vi får til mye tøft her i Beiarn.

Hva savner du?

– For min del egentlig ingen ting, men kanskje noen savner mer aktiviteter? Ja, litt bedre fritidsaktiviteter for de som ikke nødvendigvis elsker å reke i skogen.

Ole-Andreas som parkeringsvakt under Villmarksdagan.

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Kanskje veiene. Jeg syns den standarden vi har er ganske dårlig. Og så brenner jeg for at skola kan fortsette å være på Tollå, for jeg har tatt buss fra Steinåmoen til Moldjord, og det er langt. Så ja, kanskje de to tingene.

Si litt om noen du beundrer

– Kan jeg skryte av ungdom, unge voksne, som tar et litt utradisjonelt valg og faktisk flytter til distriktet og satser her? For det er så viktig at flere gjør det. Sånn holder vi liv i bygda vår.

– Jeg vil trekke fram de som skaper sine egne arbeidsplasser. Ikke for å skryte av meg sjøl, altså, men det koster litt å ta sats og kan være skummelt med tanke på mengde oppdrag på et lite sted. Så det er fint å se at unge flytter hjem og starter opp firma sjøl. Som Tommy og Joakim, kennelen og sånt.

Les Luke 8 «Folk i Beiarn» her. 

Ole-Andreas og Johanne har flytta hjem, og det liker vi. Lykke til med firmaet!

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

Les mer om adventskalenderen her, og se hvordan du kan delta i trekningen.

I luke 7 finner du bokstaven I