Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 8: Engasjerer seg for utvikling

Luke 8: Engasjerer seg for utvikling

Frivillighet går gjerne hånd i hånd med næringslivet. Det er et viktig engasjement for små lokalsamfunn.

Veit du hvem Nina Brülhart er?

Hun jobber for Digipro Helse, og er styreleder for Beiarn Næringsforum. De har du kanskje hørt om?

Oppdraget deres er å samle næringsdrivende på tvers av bransjer til felles innsats for å styrke næringslivets omstillings- og konkurranseevne.

– Vi er her for næringslivet i bygda, for bredden med alt fra bønder til de store bedriftene og de som driver enkeltmannsforetak, sier Nina.

Nina Brülhart jobber i Digipro Helse og engasjerer seg for næringslivet i bygda.

Være med og skape noe

Næringslunsjer og temakvelder er en viktig og trivelig del av arbeidet. Kurs i bruk av sosiale medier, Utdanningsmesse for ungdom, kursing i vertskapsrollen, fotokurs og arbeid for flere arbeidsplasser er noe av det næringsforumet jobber med.

– Vi er en liten kommune med litt over 1000 innbyggere, da kreves at alle bidrar litt.

Næringsforumet har samarbeida tett med Frivilligsentralen og Beiarpuls de siste årene. – Vintermartnan er vi med på å arrangere, og det håper vi skal bli til noe skikkelig artig, vi er med for å få litt oppmerksomhet, tiltrekke folk og bidra til at vi har noe som foregår i bygda.

Det tjener næringslivet også på, sier Nina.

Vintermartnan skal arrangeres på Moldjord i februar. Da er alle invitert til å være med og skape liv og røre.

Uhøytidelig møteplass

Nina forteller at næringslunsjene har vært veldig populære. – Det er kjekt å få informasjon og nytt fra kommunen, få vite om saker som er viktig for oss som driver næring og å være oppdatert på hva som skjer.

Det er bedre å få det rett fra kilden enn å få høre det via førti andre stykker.

Nina fremhever uhøytidelige møteplasser som viktige. – Vi skal være et forum hvor alle kan komme med innspill, ta del i det som skjer i Beiarn, holde hverandre oppdatert, snakke og drodle litt i lag og bidra der vi kan.

Beiarpuls + Næringsforumet + Frivilligsentralen = en kveld for å diskutere næringsutvikling i bygda sammen med Inkubator Salten.

Strategisk næringsplan

Næringsforumets rolle er blant annet å være lokalt høringsorgan i saker som naturlig hører inn under interessefeltet, og påvirke rammer og utviklingsmuligheter for næringslivet i kommunen.

– Vi er invitert inn i arbeidsgruppa som skal jobbe frem strategisk næringsplan. Beiarn kommune ønsker et godt samarbeid med næringslivet, og når forslaget er klart skal det på høring blant medlemmene våre.

Beiarn næringsforum fikk også komme med innspill til Samfunnsplanen. – Det har vært godt oppmøte, folk er engasjert og har interesse for å være med og påvirke planene til kommunen, sier Nina.

Nina og Jørgen er begge med i styret til Næringsforumet.

Omvisning på 1839 Lokalmat.

Næringslunsj i lokalene til bygdas lokalmatprodusenter.

NILS-pils

Forslaget kom på et styremøte av dama bak Klinikk Stormo. – Ja, navnet var det Cecilie som kom med, og det er fordi vi alltid har NILS som siste punkt på sakslista vår. NILS står for «Næringsprat ispedd litt sladder».

Et sånt tema er viktig i tette samfunn. – Vi fikk en flying start med den første næringspilsen, det var fullt hus og skravla gikk til folk dro hjem, og det fikk skikkelig gode tilbakemeldinger så det vil vi arrangere igjen.

NILS-pils er for alle som vil treffes og være sosiale. Næringsfolk, offentlig ansatte, pensjonister, hyttefolk og så videre.

Uhøytidelig logo til et uhøytidelig treff.

Arbeidsmesse

En annen viktig arena hvor Beiarn Næringsforum har engasjert seg er Arbeidsmessa, som er en møteplass hvor elevene på skolen i kommunen kan bli kjent med arbeidsplasser og opplæringsinstitusjoner.

Det er viktig å få utdanna ungdommen i Beiarn så de kan komme tilbake til oss.

Det sier lederen for Næringsforumet. – Det er en viktig del av rekruttering til næringa og de kommunale stillingene. Målet er å synliggjøre mulighetene vi har, både i Beiarn og i arbeidsregionen rundt, med for eksempel landtransport, landbruk, matnæringa, Nexans og så videre.

Ifølge Nina har det vært et supert tiltak for å vise fram det vi har så det ønsker de å fortsette med framover.

– Det er viktig å presentere for elevene de mulighetene vi har i nærområdet, de er jo opplyst og veit å finne fram informasjon på nett og sånt, men det er noe med å få snakka med hverandre, få et ansikt fra veilederne om de har tenkt yrkesfag eller noe annet.

Vi takker Beiarn Næringsforum for den frivillige innsatsen de legger ned. Både fra styret sin side, og fra medlemmene som møter opp og skaper en kreativ arena for å jobbe i lag for lokal samfunnsutvikling.

Her kan du lese mer om Beiarn Næringsforum. Alle som driver bedrift eller er privat ansatt oppfordres til å bli medlem for å støtte arbeidet.

Om adventskalenderen

Vil du vinne årets konkurranse? Adventskalender 2022 er feiring av Frivillighetens år, og et ønske om å vise fram de flotte frivillige vi har i bygda. Hver luke er også del av en trivelig førjulskonkurranse.

I luke 8 finner du bokstaven D.
Samle alle bokstavene og sett sammen til ei setning. Send svaret til ebj@beiarn.kommune.no eller via Beiarpuls på FB / Instagram. Hovedpremien er et gavekort på 800 kroner fra Spisskammerset, andre og tredje premie er et gavekort på 500 kroner hos Filialen og hos Kroa.

Lykke til og god adventstid!