Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Luke 12 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Luke 12 i adventskalenderen «Folk i Beiarn»

Hun flytta hit fordi hun fant kjærligheten i form av en mann som pendler ut av bygda og er borte 14 dager i strekk. Hun savner han bare når det er mye snø ute.

DAGENS BEIARVÆRING ER:

Navn: Linn Anette Gundersen
Alder: 35
Status: Stor- og småbarnsmamma, tidvis gressenke og utdanna hud- og kroppsterapeut

Linn Gundersen bor i Trolia, og tror noe en bør gjøre som tilflytter er å engasjere seg i det frivillige miljøet på det nye stedet for å bli kjent med folk.

Linn med traktoren og Morten i bakgrunnen. Foto privat.

Når flytta du hit?

– Skal vi se, jeg kom hit for tre og et halvt år siden, blir ikke det rett?

Hvorfor bosatte du deg her?

– Du, det var jo kjærligheten, da. Jeg hadde i grunn ikke noe valg, for han skulle ikke flytte en meter. De er sta, de her beiarværingene, vet du. Det var så vidt jeg visste om Beiarn før jeg kom hit, men jada, nå er jeg her på fjerde året, forteller Linn lattermildt.

Linn fant seg en beiarværing, og nå har den lille datteren deres begynt i barnehage. Foto privat.

Hva er det beste med å bo her?

– Åh, stillheten! Og friheten. Det er trivelige folk som bor her, her er god boltreplass og aldri kamp om turstedene. Det er bare så fritt og fint å bo her.

Linn Gundersen er engasjert i UL Vårliv, og mener det å delta på fritida er en fin vei inn i et nytt samfunn. – Det er godt å få bidra til aktivitet her i bygda. Sjøl om det er ei annerledes tid med avlyste arrangement så har vi fått gjort mye annet. Oppussing av storsalen, ny varmepumpe, planlagt rampe for rullestol, fått opp ny gapahuk utenfor, maling og mye sånt.

– Til neste år håper jeg vi kan få til en heidundrende Villmarksfest, det er ønsket for 2021!

Gapahuken står åpen for alle som ønsker å bruke den. Foto privat.

Hva er du stolt over med Beiarn?

Det syns Linn er lett å svare på. – Alle som prøver å gjøre dette til ei attraktiv bygd. Tilbudene vi har her til tross for at det er et lite sted. Kommunen som er så villig til å hjelpe folk som flytter hit, de som satser og vil starte bedrift, det er veldig bra.

Jeg vet ikke, Beiarn er bare en fin plass å leve. Man føler seg godt ivaretatt her.

Hva savner du?

– Tja. Trenger jeg noe er det jo enkelt å bare kjøre til byen, det er kort vei. Men vi skulle hatt frisør her, og så føler jeg jo litt på at jeg burde starta med det jeg er utdanna til, det hadde blitt et fint tilbud for oss som bor her.

For jentungen sin del gleder Linn seg til ny barnehage. – Ja, det har vært litt pes, det skal bli fint for både små og store når den er på plass.

Førjulskos.

Lyser opp i mørketida.

Foto Morten Hegglund.

Hva med mannen som er mye borte?

– Han jobber offshore og pendler, ja. Men jeg savner ikke å ha han her hele tida, haha, jeg smiler bredt og sier «koooos deg» for det veit jeg at jeg skal gjøre når han er ute. Det er i grunn bare på vinteren når det blir mye snø at jeg savner å ha han hjemme hele tida!

Om du var ordfører for en dag, hva ville du endra?

– Vanskelig spørsmål! Skal vi se. For en dag bare? Da ville jeg gått inn for mat til ungene på skola. Sosialt og helsefremmende. Og så ville jeg sørga for gratis barnehageplass.

– Jo! Vet du hva jeg alltid har sagt? At det skulle gått en vei rett fra fjellet til Trones! Du veit den der skarpsvingen hvor de har gravd og styra, tenk om det gikk en vei rett hjem derfra. Du ser jo husene! Så hadde vi sluppet å kjøre hele den omveien for å komme heim.

Linn ler godt. – Det er mye en tenker på når en kjører bil. Og det blir jo en del bilkjøring når man bor i Beiarn.

Si litt om noen du beundrer

Linn trenger ikke tenke lenge. – Da velger jeg søstra di, ho Borgny! Hun er jo råsterk, er så mye aleine med alle ungene, men stiller opp på kamper, på dugnad, i komiteer og på skola. Det kvinnemennesket der har så vanvittig mye kapasitet, og det ser jeg opp til.

– Hun ble en venn for meg da jeg flytta hit, og vennskapet betyr veldig mye. Hun sier aldri nei og er hjelpsom uansett hva det er, og så er hun så positiv hele tida. Jeg kunne skrevet ei bok om hva hun betyr for meg, bare det å ha noen å ringe til eller stikke bortom for kaffe.

– Dørene mellom oss er alltid åpne, og det er fint å ha noen som er der for deg. Det er trygt og godt for oss begge når vi har mannfolk som pendler for å jobbe utenfor bygda.

Vinter i Beiarn er fint. Takk for praten, Linn! Foto: Borgny Johannessen

Om adventskalenderen

Adventskalenderen 2020 er en nær og uhøytidelig presentasjon av 24 fine folk som bor i Beiarn. Litt inspirasjon og innsikt. I hver luke finner du en bokstav. Sett sammen bokstavene til en setning, og send løsningssvaret til Beiarpuls innen 15. januar. Vi trekker en heldig vinner som får 1000 kroner.

Lik gjerne innlegget og del med dine venner!

I luke 12 finner du bokstaven A