Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Adventskalenderen vår for 2020

Adventskalenderen vår for 2020

Bli med i kalenderen, og få mulighet til å vinne 1000 kroner! 

Premien er i grunn bare bonus. For i år gjør vi annerledes enn i fjor; vi deler 24 inspirerende historier om folk som bor i bygda vår.

– Ikke misforstå, sier prosjektleder Elin Johannessen entusiastisk. Vi vil fortsatt oppfordre til å handle lokalt, enten det er sennep, lefser, hjemmelaga gaver fra Laftehytta eller blomster hos Tina, men i år vil vi ha fokus på noe annet før jul.

Lokale gaver fra Beiarn støtter opp om arbeidsplassene, og har en fin ambassadør-funksjon.

Kalender i korona-tiden

– Det er ei tid med sosial avstand for å vise omsorg for hverandre. Pandemien som har preget nesten hele dette året har skaka samfunnet vårt, og jeg tror mange har fått øynene opp for hvor bra det er å bo på landet.

– Her i Beiarn har det føltes trygt hele tida. Både fra de som styrer, men også den rause fellesskapsfølelsen.

Beiarpuls-prosjektet til kommunen er ikke bare et reiselivsprosjekt. Det skal også forsøke å bidra positivt til tilflytting. – Ingen kan fortelle bedre enn de som bor her hvorfor andre skal ta det samme valget.

Prosjektleder Elin fikk press om å skaffe 50 nye innbyggere etter en avisartikkel i AN. – Det var en spøk fra ordfører Monika som ble hovedsak – men det tåler jeg. Stadig får jeg henvendelser fra folk som vil flytte til Beiarn så mange ønsker å bosette seg her.

Mangfold av beiarværinger

– Det har vært vanskelig å velge folk til lukene. Rett og slett fordi vi har så utrolig mange flotte mennesker her i bygda. Jeg kunne laga ti slike adventskalendere, tror jeg, så det har ikke vært lett å velge vekk, sier Elin.

– Men jeg har prøvd å velge fra hele vår langstrakte bygd, også fra sidedalene. Dessuten ville jeg ha inn noen som har bodd her hele livet, noen som har bodd her noen år og noen som nettopp har flytta hit. Jeg ville også ha litt spenn i alder.

Elin kjørte hele bygda da hun lagde bilquiz i sommer. Hun har blitt kjent med Beiarn på nytt.

Ett felles samfunn

– Det som er artig med å intervjue alle er de forskjellige perspektivene som kommer fram. At vi ser ulikt på det å bo her, setter pris på forskjellige ting og ikke savner det samme. Å lese om hverandre kan kanskje bidra til at vi alle utvider horisonten vår.

– Men noe som går igjen hos de fleste er ønsket om å være med på å gjøre Beiarsamfunnet til ett felles samfunn for framtida. Ha fokus på flere gode tettsteder, men samles om et felles knutepunkt for alle som bor her.

– Der har politikerne truffet blink med samfunnsplanen, virker det som.

Styringsverktøyet til kommunen.

Vi må skryte og vise oss fram

– Å jobbe for stolthet og framsnakking har alltid vært ambisjonen med Beiarpuls-prosjektet. Vi har utfordringer i bygda, både røde tall og dystre framtidsutsikter.

– Men når har det egentlig fungert å fokusere på det negative?

– Her er så utrolig mye spennende som skjer. Så mange flinke folk som finner på ting. En rørende dugnads- og fellesskapsånd. Her er trygghet og fantastisk, helsefremmende natur. Og en hverdagspuls jeg tror mange flere i et alt for stressende storsamfunn kunne hatt godt av å leve med, sier Elin.

Om adventskalenderen

24 luker. 24 ulike beiarværinger. De samme spørsmålene hver gang. – Mange syns det er lett å skryte av Beiarn, og mange syns det er vanskelig å vite hva de ville gjort som ordfører for en dag. De vil ikke kritisere, men det er heller ikke tanken. Det er artig å finne ut hva folk er opptatt av. Kanskje det er særlig interessant for politikerne våre?

I slutten av hver luke finner leserne en bokstav. Bokstavene settes sammen til ei setning.

– Jeg har ikke testa, men håper ikke det er mulig å lage mer enn ei riktig setning av bokstavene, sier Elin og ler.

Send inn svaret

Når du har pusla fram riktig setning sender du svaret inn til Beiarpuls. Du har flere valg:

  • Beiarpuls sin innboks på Facebook
  • Mail til ebj@beiarn.kommune.no eller
  • bjornar.braendmo@beiarn.kommune.no
  • Bruk Adventskalender i emnefeltet for å sikre at vi finner alle deltakerne
  • Send post til Beiarn kommune, Nedre Beiarveien 906, 8110 Moldjord

Svaret må være sendt innen 15. januar. Deretter trekker vi en heldig vinner av 1000 kroner. Vinner kontaktes direkte, og så avslører vi hvem det er utpå nyåret.

Gledelig førjulstid, og god framsnakking!