Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Ønsker alle velkommen til Beiarn

Ønsker alle velkommen til Beiarn

Ordføreren avslørte årets nye tilskuddsordning og lokale musikere sørget for super stemning på åpninga. 

– Vi er ikke vant til å være aleina og ha det nedstengt her i Beiarn, så det er veldig godt når vi åpner opp og kan få besøk av ungene våre, venner, hyttefolk, turister og alle andre vi setter sånn pris på, sier Monika Sande.

André Kristoffersen og Monika Sande delte gladnyheter fra Kommunestyret.

200.000 til ny tilskuddsordning

– Inntil 10.000 kroner gis til lag, foreninger eller andre som bidrar til økt trivsel for tiltak som kommer allmennheten til gode, forteller ordføreren. Det er satt av 200.000 til dette som vi kaller forskjønningsmidler.

– Kommunestyret ønsker å sette fokus på noen områder hvor vi har utfordringer.

– Det første året lanserte vi en produksjonspris med tilskudd til fødsel 9 måneder etter åpninga, i fjor ville vi rette fokus på at mange småbruk og gårdbruk står tomme i bygda og i år ønsker vi å bidra til at det blir fint å bo her og fint å besøke oss, sier Monika Sande.

Hun benyttet anledningen til å understreke at barn, unge og unge voksne er et viktig satsingsområde for kommunen, og som ordfører vil hun lytte mer til Ungdomsrådet.

Linnea og Janne vil være sterke stemmer for unge

Ungdomsrådet vil bli hørt

Linnea Guldahl sitter i det nyetablerte Ungdomsrådet, og fortalte om jobben de skal gjøre. – Vi uttaler oss til Kommunestyret i saker som angår oss unge, blant annet skolesammenslåinga eller busstilbud, og så har vi flere saker vi vil engasjere oss i framover.

– Målet er å gjøre det så bra som mulig å være ung i bygda, og kanskje bidra til at flere unger har lyst til å flytte hjem igjen, sier Guldahl.

Nora og Nathalie sang fint fra scenen.

Underholdning

Til stor applaus fra publikum sang de unge stjernene Nora og Nathalie. Bandet JOY fikk også opp sommerstemninga med sine poplåter som blant annet har gått rett inn på spillelistene til P3.

– Det er skikkelig stas å være her i bygda og spille igjen, vi håper dere liker musikken vår!

Bandet JOY overrasket med fengende toner

Loddsalg

Arrangementkoordinator Ove Hjerde takket alle som var med på å stelle i stand denne dagen, både Beiarelva, Laftehytta, Beiarpuls, Frivilligsentralen, Beiarn kommune, Jeger og Fisk, Beiarost, Kroa, butikken og Ungdomsrådet. – Vi håper alle vil være med på loddsalget, som også kommer digitalt i løpet av helga, inntektene går direkte til barne- og ungdomsarbeidet i kommunen.

Mange møtte opp og det var god stemning rundt bordene. Haill-kaffe fra Beiarmat var en spennende nyhet.

– Vi tenkte vi skulle lansere dette som «En god nummer to», men det ble kanskje litt på kanten, mente Jørgen Storhaug, som uansett håper dette kan bli et artig produkt fra Beiarn.

Vi takker alle som kom og var med på å skape fin stemning i dag, og gleder oss til resten av sommeren i vakkerbygda vår!