Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Øvde på vinterovernatting

Øvde på vinterovernatting

Beiarfjellet bød på rå opplevelser da Knut Hamsun Videregående skole hadde sin årlige ukestur i vinterfriluftsliv.

Perfekte forhold

Lærerne ved Knut Hamsun videregående skole fra Hamarøy var meget fornøye med hva de kaller «pedagogisk vær» da de overnatta på Beiarfjellet, for de fikk oppleve alt fra strålende sol til snøbyger og total whiteout.

«Vi testa Beiarfjellet som basecamp for første gang, og kommer definitivt tilbake!»

Overleve i vinterfjellet

VG1 ved Friluftslinja skulle lære å klare seg på fjellet om vinteren. Snøhule, navigasjon med kart og kompass, forflytning, leir, telt, latrine, mat, klær, utforming av skileikområde og mye mer stod på timeplanen da klasserommet var flytta ut på Beiarfjellet.

Elevene lærte raskt at det var lurt med varmeflaske i soveposen, og både de ferske og de litt mer drevne hadde et knallbra opphold. VG2-linja opererte øst for Lurfjellet og fikk oppleve heftig vintervær de siste dagene.

Vi takker for besøket til Beiarn og applauderer denne skola som ikke bare gir generell studiekompetanse, men også viktig erfaring om kunnskap og friluftsliv.

Dersom du er nysgjerrig på muligheten for vinterovernatting på Beiarfjellet må du gjerne ta kontakt med oss, eller høre mer fra Knut Hamsun Videregående skole.

Alle foto er private.