Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Solbakk Tre melder oppbud

Solbakk Tre melder oppbud

Solbakk Tre AS har meldt oppbud, og de åtte ansatte mister jobben. – Vi syns bare det er trist at situasjonen har blitt sånn, sier ordfører André Kristoffersen.

André Kristoffersen er en blid kar til vanlig, men nyheten om at Solbakk Tre måtte legge ned skulle han gjerne vært foruten.

Viktig sysselsetting

Ordføreren skryter av de ansatte ved bedriften som har stått på i ei tøff tid. – Enhver arbeidsplass er kjempeviktig for bygda vår, og Solbakk har vært en betydelig sysselsettingsbedrift i Beiar-målestokk. I den grad noe kan kalles industri så har Solbakk vært det hos oss.

Han sier at Beiarn kommune har sterk tradisjon for å støtte opp om privat næring.

– Vi ønsker å være med også i etterkant av oppbudet for å se på muligheter for noen slags form for næringsutvikling.

Solbakk Tre AS har vært ei viktig bedrift for Beiarn.

Nær hundre år med drift

Solbakk Tre AS ble stiftet i 2009, men styreleder Geir Arne Solbakk forteller at der har vært nærmere 100 års drift med sagbruk, møbelproduksjon, vindus- og dørproduksjon.

Det var i går at styret sendte ut pressemelding hvor de informerte om at de er sett seg nødt til å stanse selskapets virksomhet. Ifølge styreleder er det stans i produksjonen som har ført til store forstyrrelser i driften.

Etter uvær oppstod kritiske skader på produksjonslinjens datasystemer. Det ga betydelig tap av inntekt og påvirket selskapets mulighet til å betjene løpende forpliktelser ved forfall.

– De samlede følgeskadene på selskapets likviditet og egenkapital har vært så store at styret ikke har funnet annen løsning enn å stanse driften, og melde oppbud i selskapet, sier styreleder Geir Arne Solbakk.

Styret så ingen annen løsning enn å melde oppbud slik situasjonen var.

Bedriften har hatt godt ry på seg for sine produkter, og mange i Salten har vinduer eller dører som er produsert på Solbakk i Beiarn.

Vi tenker på de ansatte som har vært hos Solbakk Tre, og håper det etter hvert kan bli lys i vinduene igjen.