Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Tar husfliden ut til verden

Tar husfliden ut til verden

Over 80 lokale produsenter leverer så mye varer til Laftehytta at de utvider med nettbutikk.

– Før hadde vi for lite varer, og gjorde en skikkelig innsats for å løfte produksjonen. Nå er vi i en situasjon hvor det leveres så mye varer at vi må løfte salget, så da prøver vi oss med nettbutikk, forteller leder for Laftehytta på Storjord, Berit Bakken Strand.

Snuoperasjon

– Sammen med Beiarpuls hadde vi drøfta nettbutikk allerede før jul, men vi var ikke helt klar for det da. Så kom Corona med nedstenging og endra alt. Da heiv vi oss bare rundt, forteller Berit.

I følge henne selv er hun ikke god på teknologi. – Jeg er den det er lov å le av for alt som har med data og teknologi å gjøre er helt ulogisk for meg. Jeg blir litt mobba av mann og tre sønner på hjemmebane, men så er de også mine aller beste støttespillere når jeg trenger hjelp.

Men du hiver deg jo rundt likevel, med å få Laftehytta på Facebook, Instagram og nå nettbutikk? 

– Ja, det må man jo! Man kan jo ikke bli sittende i den bakerste kroken bare fordi en ikke er født med kunnskapen, en må jo bare tørre å prøve og utfordre seg sjøl!

Berit lærer underveis, og er ikke redd for å gjøre feil.

Nettbutikk

Noen varer har allerede kommet på plass i nettbutikken, og flere varer skal legges til. – Dit vi har kommet i dag er basert på mer enn 30 års arbeid, og vi skal ta vare på den fine kjernen, nemlig alle kvalitetsvarene og de fine menneskemøtene, men samtidig ikke være redd for å tenke nytt, mener lederen for Laftehytta.

– En nettbutikk kommer i tillegg til den fysiske butikken vår. Det gjør at folk som bor langt unna også kan få tak i varene våre. Vi har lyst til å skape aktivitet og vokse.

Gjestene våre skal fortsatt få komme inn og bli begeistra over alt det fine som produseres lokalt

Åpner for sommeren

Om sommeren har de åpent sju dager i uka, og gjennom resten av året har de helgeåpent. – Vi har samarbeida med kommunehelsetjenesten og har gode rutiner for smittevern på plass. Blir det kø utenfor så kan man sitte og kose seg på benken på varme sitteunderlag med en god kopp kaffe, sier Bakken Strand.

Myke geiteskinn fra Steinåmo Håndtverk er noe nytt Berit gleder seg til å vise fram

Sommeren er høysesong for fine opplevelser på Laftehytta

Gir fine opplevelser

– Vi syns det er så trivelig når folk kommer innom på besøk. Vi har lyst til å gi dem en fin opplevelse, la dem se på produktene og kjenne kvaliteten. For oss som er vertskap er det fint å se begeistringa, og fortelle om prosessen som ligger bak. Det gir mye inspirasjon å se gleden hos de som kommer inn hit, sier Berit Bakken Strand.

Sommeråpent

Den 20. juni skal Laftehytta være med på å markere sommeråpning av Beiarn. Deretter blir det åpent hver dag hele sesongen. Her kan du få kjøpt varer fra mer enn 80 lokale produsenter lagd av materialer som garn, stoff, tre, glass, metall og mye mer. I tillegg har de utsalg av lokalmat som lefser og flatbrød.

Berit Bakken Strand ønsker å vise frem det beste fra bygda og spre positivitet

Lærte av Corona

– Da Corona kom til landet måtte vi også stenge ned butikken vår. Det R-tallet som indikerer smittespredning lærte meg noe, sier Berit.

Om jeg tenker noe positivt, men holder det for meg sjøl så spres det ikke videre, men om jeg sier en positiv ting til tre personer som også sier noe positivt til tre personer hver så sprer det gode seg raskt, ikke sant?

Laftehytta er på Storjord i Beiarn. Du kan besøke dem på Facebook, Instagram eller du kan sjekke nettsida deres her.