Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Tips til regnværsdager

Tips til regnværsdager

Hva kan du finne på i Beiarn om det regner ute? Her er noen tips. 

Fiske

Friluftsbygda er et eldorado for de som liker å fiske. Når regner høljer ned står fisken gjerne høyere i overflata fordi flere krusninger skaper bedre skjul, og mattilførselen kan også øke fordi insekter slås ned i matfatet.

Enten du foretrekker elv, fjellvann eller fjord er det gode sjanser for napp dersom du må bruke sydvesten mens du fisker.

Grottetur

Gå inn i jordas indre. Der spiller det ingen rolle om sola skinner eller regner bøtter ned. I Beiarn har vi mange spennende grotter å utforske. Den åpne besøksgrotta Rønnåhøla er tilgjengelig for alle som ønsker en spennende opplevelse.

Foto: Jenny Tangen

Tur til gapahuk

Det er godt mulig vi er bygda med flest gapahuker i hele Salten? Langs elva finner du godt tilrettelagte bålplasser med skjul mot vær og vind, eller du kan finne din egen favoritt i skog eller fjell.

Bålkaffe er ekstra godt når det er kaldt ute. Foto: Harald Laukslett

Fine gapahuker

Ved Ramsgjelvatnet, Tverråforsen og Stien på Arstad parkerer du rett ved gapahuken så du trenger ikke regntøy.

Er du godt kledd og ønsker en rusletur før du nyter matpakken, anbefaler vi for eksempel Tollådalen, Dokmodalen eller Pellanshøla. Av åpne hytter og koier kan Neverneshytta eller Reinhagen være verdt et kaffekokebesøk.

Bilquiz

Beiarpuls har laga en quiz som passer fint for de som besøker oss med bil. I dette heftet kan du lete etter bilder og symboler. Passer fint for én til to dagsturer i dalen.

Og hvem har sagt at bilquiz bare er for unger? Denne er gøy for alle.

Besøk ei lokal bedrift

Regnværsdager innbyr til besøk hos en av bygdas servicesteder. Hva med møsbrømlefse hos Kroa, deilig pizza fra Turistsenteret eller kunstopplevelse og spekemat hos Galleri Eftf?

Vi anbefaler også å bruke god tid inne på den koselige Laftehytta, leite etter lopper hos Filialen bruktbutikk og se film på museet ved Dållågádden villmarkscamp.

Utforsk Beiarn digitalt

youtube kan du finne snutter fra bygda, og på Instagram ligger det mange flotte bilder.

Vil du lytte til musikk fra beiarværinger kan vi tipse om Inger Kathrin på Spotify eller de friske tonene fra JOY band. Visste du forresten at vi har en egen bruremarsj fra Beiarn?

Foto: Laila Gabrielsen

Andre tips

Om det regner ute kan du lese bøker foran knitrende peis, bruke ekstra lang tid på å lage god middag (husk lokalmaten), se en film, studere kart og planlegge nye eventyr – eller bare kle deg godt og oppleve friluftsliv i regn, noe som kan gi tøffe turopplevelser. Å bade i regnvær er for eksempel overraskende fint.

Hva er ditt beste tips til regnværsdager i Beiarn?