Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls To millioner til laksetrapp

To millioner til laksetrapp

Direkte over statsbudsjettet bevilges to millioner kroner til laksetrapp-prosjektet i Beiarelva. Nyheten blir godt mottatt i bygda. 

– Ja, dette er virkelig gledelig. Det føles som en skikkelig pangstart, sier styreleder i Beiarelva SA, Helge Osbak.

Prisverdig jobb

Bjørnar Brændmo er helt enig. – Det er mange som skal ha skryt for dette, men Kjell-Børge Freiberg har gjort en prisverdig jobb i budsjettforhandlingene. Resultatet er viktige oppstartmidler, og ei førstebevilgning vi forventer skal utløse flere midler, sier han.

Freiberg besøkte kommunen i sommer. Da fikk han blant annet omvisning i bygda, og informasjon om flere av prosjektene kommunen er engasjert i. Han ble særlig interessert i arbeidet med rehabilitering av laksetrapp.

Godt samarbeid

Frank Trones vil skryte av Beiarn kommune. – Vi må bare si det som det er, dette ville ikke vi i styret fått til uten hjelp, så jeg føler vi skylder kommunen en stor takk.

Prosjektet har høy prioritet for både Beiarelva SA og kommunen. – Vi skal fortsette det gode samarbeidet vi har begynt på, og så skal vi få med mange flere på laget, sier Helge Osbak.

Mange glade villaks-entusiaster samla ved elva i dag.

Jobbe strategisk

Rådmann Ole Petter Nybakk er enig. – Vi får nasjonal oppmerksomhet, og det er mange som engasjerer seg i å få utvida areal for bestanden. Målet er å få 75 % offentlig finansiering, sier han.

Frigg-Ottar Os jobber med prosjekt laksetrapp, og er meget fornøyd. – Dette er en fantastisk start, normalt sett ville det tatt flere år å komme i en sånn posisjon, så tidsmessig er dette et scoop.

Fungerende ordfører André Kristoffersen og styreleder i Beiarelva SA Helge Osbak.

Nærmere realisering

To millioner kommer godt med. – Når detaljene for kostnader er klare i mars har vi allerede fått god drahjelp, og når vi skal jobbe mot neste års budsjett kan vi presentere et komplett prosjekt, sier ordfører og styreleder.

Bilder fra befaring ved laksetrappene. Alle foto tatt av Robert Selfors.

Vi gleder oss over den gode nyheten!