Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Utkikkspunkt med sittebenk

Utkikkspunkt med sittebenk

En kort rusletur fra parkeringsplass på Beiarfjellet gir deg nydelig utsikt over store deler av bygda. Dette må du sjekke ut i sommer!

Det er den der følelsen vi snakker om. Ut-av-tunnelen-opplevelsen. Å komme kjørende til Beiarn, ut av den mørke tunnelen, og få se de majestetiske fjellkjedene ønske velkommen.

Å få beiarpuls.

Nå har vi satt ut benk og skapt et fint utkikkspunkt over dalen. Ta med matpakka og nyt kaffekoppen ved «Viewpoint Rublåthågen». Der får du virkelig panoramautsikt.

Aron ser etter huset sitt. Foto: Jarl Johannessen

Rublåthågen

Et snørikt område å brøyte på vinterstid, men et sted som gir fantastisk utsikt over mange av fjelltoppene våre, elva som bukter seg gjennom dalen og bosettinga langsmed.

To av bygdas sterke mannfolk lempet en brei sittebenk på ryggen, og bar den vekselvis innover fjellet. Her kan du sitte godt og nyte naturen.

Foto: Jarl Johannessen

Hva heter fjellet?

Siritinden, Høgtinden, Nonsfjellet, Strandhågen, Lissj-Gråtåtinden, Stormyrtindan, Muojddetjåhkka (Magdajok), Tellingen og Ramsgjeltinden.

Med appen iSikte kan du rette skjermen mot fjelltoppen du ønsker å vite mer om, og så kommer det et svevende navn over toppen som forteller deg hva den heter.

Velg mellom to løyper

For å komme deg til utkikkspunktet kan du enten parkere under Rublåthågen og løpe rett opp på venstre side av gjerdet, eller du kan parkere langs veien litt nærmere tunnelen og gå slakt innover i nordlig retning.

Finne fram

Det er flatt og fint å gå fra den øverste parkeringsplassen. Følg sti i starten, og sving av mot venstre ned til Rublåthågen etter det myrlendte området. Vi har forsøkt å lage et kart for å vise hvor benken står.

Sittebenken vises fra veien, og det tar bare noen minutter å gå dit. Kanskje finner du fine fjellblomster underveis?

God tur, og god beiarpuls. Husk å del bildene dine med oss på Facebook og Instagram!