Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Velkommen til Beiarfjorden

Velkommen til Beiarfjorden

Tåka ligger tett. Det lukter regn og tare. Støvlene knirker mot landgangen idet en samla flokk nærmer seg båten. Det er duket for familietur ut på fjorden!

Fiskeglede

Forventningene var høye. Det skal sies. De eldste ungene drømte om både stortorsk og kveite, og seksåringen var helt sikker på at han kom til å få hai på kroken. Da vi tre timer etter at båten forlot kaia i Tvervik kunne konstatere at stampen var akkurat like tom som da vi starta turen var det skuffelse ombord.

– Kanskje hallije itje va godt nok, sier skipper Ronny Larsen og ler.

– Hæ? Svarer ungene.

– Kanskje vi skulle hatt noen andre sluker, sier mammaen.

Er vi i Norge nå?

Ronny Larsen ønsker å flytte til Beiarn og drive med båtutleie. Ta folk med ut på fjorden. La flere få se hvor fint vi har det. – Vi drar mot Åselibrua, der pleier fisken å bite, sier han.

Vi snakker om at vi passerer kommunegrensa. Åtteåringen har gått lei av fiskinga, og kikker mot land. – Er vi ikke i Norge lenger?

Fantastisk natur

Ikke en gang sikkerstikket ved brua nytta, men selv om det regna. Selv med tåke som lå tett. Så er Beiarfjorden en spektakulær opplevelse.

Bratte fjellsider som stuper ned i havet. Grønne busker som klorer seg fast. Det trange Ferrisundet. De spredte gårdene som vitner om bosetting og et fascinerende livsmot. Følelsen av kultur som møter natur er sterk.

Og for han som har fisket laks i elva i femten år ble det aller første møtet med den nasjonale laksefjorden uforglemmelig. – Det er her de kommer inn, år etter år.

Familievennlig opplevelse

Det ble ikke fisk. Ikke en eneste liten sei. Det gjorde ingen ting. Ungene var uansett enige i at skipperen var kul, og at båt er artig. Å lure på om en har kommet til et annet land er eventyr som bare det. Det er noe med å la bølgene gynge deg til ro. Nyte utsikta. Få se bølger og ørn og helikopter og regnbue.

Å gjøre noe en ikke gjør hver dag som familie, er fint. Har du ikke båt sjøl kan du leie tur ut med Ronny. Vi har testa og det kan trygt anbefales.

Om du også har lyst til å oppleve den fantastiske Beiarfjorden kan du kontakte Ronny Larsen på tlf. 975 15 998 eller pappa Roy Larsen på tlf. 901 23 946. Bare husk å ordne hailljet først..