Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Velkommen til julebygda Beiarn

Velkommen til julebygda Beiarn

Inviterer til hyggelig handel og fin førjulsstemning i hele bygda. Kommer du til Beiarn en tur?

– Vi vil styrke næringslivet samtidig som vi ønsker å gjøre noe trivelig for de som bor her og de som besøker oss, sier Elin Johannessen og Sara Carlsen Tverli i Beiarpuls, som sammen med Frivilligsentralen og Næringsforumet i Beiarn inviterer til å samskape skikkelig førjulsstemning i kommunen.

Sara Carlsen Tverli i Beiarpuls syns det er fint å få være med og skape god stemning i bygda.

Gudbjørg Navjord i Frivilligsentralen og Elin Johannessen i Beiarpuls samarbeider for å skape aktivitet og trivsel.

Pepperkakeutstilling

Stavkirka, et fjøs, butikkene – det er bare noen av bidragene Sara og Elin ønsker skal komme inn når de har spurt innbyggerne om å lage noe i pepperkakedeig.

– Pepperkakelandsbygda Beiarn åpnes lørdag 20. november, og kan oppleves på Beiarpuls-kontoret i åpningstida til Kroa gjennom adventstida. Det er første gang vi prøver dette så det blir nok ikke den største utstillinga, men vi tror folk får litt godfølelse av å besøke den, sier Sara Carlsen Tverli.

Om noen får lyst til å lage et bidrag og komme med etter hvert er det bare å ta kontakt. Det er fint om utstillinga endrer seg fram mot jul.

Denne har allerede kommet inn, ser du hva det er slags bygg det er?

Møte med nissen

– Kommunestyret har vedtatt en samfunnsplan som sier at vi skal satse særlig på barn, unge og unge voksne, og det forsøker vi å følge opp. Det som er så bra, er at når det er artig for ungan er det gjerne fint også for de voksne, sier Elin Johannessen.

Fem lørdager før jul fra kl. 12-14 sitter det en levende nissefar og tar i mot unger som vil fortelle hva de ønsker seg til jul på Storjord.

– Kommer en utenom nissens åpningstid henger det en postkasse så en kan sende brev, sier Sara Carlsen Tverli, som skal gjøre det spennende for barna å besøke nissepostkassen også utenfor nissens kontortid.

Oppi her kan man legge ønskelista fram mot jul. Postkassen henges på Storjord.

Julepynte hele bygda

De tre damene håper folk som bor i bygda vil være med og lyssette hus og garasjer, fjøs og stabbur, gapahuker og busskur.

– Det er lite som skal til for at det blir litt koseligere i mørketida, og ikke bare med lyssetting. Vi oppfordrer innbyggerne til å tenke inkludering, kanskje kan en invitere til gløggfest i nabolaget, samle tre-fire stykker og overraske med sang på butikken, arrangere fakkeltog eller invitere til nissetur i skogen, foreslår de.

Ønsker seg ei julepynta bygd. Foto: Anne Maren Wasmuth.

Stressfri julehandel

– Jeg anbefaler å ta en luftetur til Beiarn før jul, sier Gudbjørg Navjord, som viser til den fine «ut av tunellen»-opplevelsen som gjerne er det første møtet med bygda.

– Her slipper man å stå som sild i tønne, og innkjøpene kan bli en god opplevelse. Spisskammerset lokalmatutsalg har åpent hver lørdag, og på Laftehytta, som tilbyr lokalprodusert husflid, bugner det over av nydelige julegaver, sier hun.

– Blomsterbutikken er fin å besøke, butikkene våre har alt en trenger før jul, og på bruktbutikken kan du finne julepynt og spennende gjenbruksvarer.

Sikre deg salatosten som nettopp vant NM-sølv.

Gaver i tre eller kanskje ullsokker med fuglemotiv? Alt er laga av lokale hender med hjerte for husflidstradisjon.

Beiarpakken er en perfekt gave til den du vil gi en liten bit av Beiarn. Den er ferdig innpakka, og kan fås i liten eller stor størrelse hos Laftehytta.

Senke skuldrene

Elin Johannessen anbefaler folk å unne seg ei overnatting eller to i bygda for å kjenne på harmonisk beiarpuls.

Min personlige favorittaktivitet med ungene på denne tida av året er å leke mørkgjemsel, sier hun.

– Her er flere ledige hytter i vintersesong, og mange fine opplevelser som venter rett utenfor døra. Stavkirka blir julepynta og inviterer til en stille stund, her er koselige gapahuker hvor en kan koke bålkaffe og turmulighetene er mange. 

– Vi har dessuten to spennende bedrifter i bygda som tilbyr velvære i form av massasje, fotterapi, hårfjerning eller vippe- og brynsstyling. Da kan man dra fra bygda med skikkelig opplada batteri.

Hyttekos. Foto: Anne Engholm.

Trugetur til Seglfjellet. Foto: Thore Steen.

Ta et avbrekk med førjulsaktiviteter i ei koselig hytte.

Aktiviteter

Programmet før jul er variert. Det blir konserter, kirkelavvo, salgsdager, lysmesse og mye mer. – Jula handler blant annet om nestekjærlighet. Elaizes på Moldjord har åpen kafé tre lørdager med «omvendt juletre», sier Elin.

– Det er et juletre hvor en kan henge opp lapper med ønsker for framtida, enten det er for seg selv, for Beiarn eller for resten av verden. Ønskene blir samla og publisert etter nyttår. Under juletreet kan en også legge julegaver som barnehageungene har ønsket seg, forklarer Elin, som håper det er mange som vil være med på å gi.

Julegrana blir tent på Storjord, Moldjord og Tollå, og på Elaizes kan du være med på «omvendt juletre».

Ønsker velkommen

– Mange besøker Beiarn på sommeren, men det er mange flotte opplevelser her inne også i vintersesong, og nå vil vi ha med hele bygda på å skape skikkelig god førjulspuls i trygge omgivelser, sier Sara og Elin.

Husk å holde avstand, og være hjemme dersom du er syk. Laftehytta har god erfaring med å tilrettelegge for trygg handel.

Program

Her kommer foreløpig program, som kan bli oppdatert underveis. Hva har du lyst til å oppleve?