Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

24 historier om våre frivillige

2022 var Frivillighetens år, og vi markerer det ved å løfte fram noen av de flotte aktørene i bygda vår. Bli bedre kjent med dem her!

Luke 1 Hjelpekorpset

Stormen herja over oss, men akkurat der vi gikk var det stille. Det var kanskje derfor det opplevdes fredelig da vi fant vraket. – Les om det viktige arbeidet som gjøres av de som rykker ut i all slags vær.

Luke 2 Ildsjelene

En ildsjel er en person som deltar entusiastisk og gjør uegennyttig innsats for en forening, i en bestemt sak eller for andre mennesker. – Bli bedre kjent med en av dem her.

Luke 3 Stormfjell IL

I dag skal du få bli litt bedre kjent med noen som nærmer seg hundre år, og som har en lang tradisjon for å levere fysisk fostring og frivillighet i bygda. – Vi gratulerer IL Stormfjell som mottaker av Frivillighetsprisen 2022!

Luke 4 En unik trygghet i fjellet

Den Norske Turistforeningen (DNT) er landets største friluftsorganisasjon med over 300.000 medlemmer, rundt 550 åpne hytter og 22.000 km merket sti. Tilrettelagt for deg. – Bli bedre kjent med aktiviteten i Beiarn.

Luke 5 Møte mellom mennesker

Beiarn Frivilligsentral har akkurat flytta til nye lokaler på Storjord sammen med Beiarpuls og laksekontoret. – Vi skal støtte frivilligheten, og samarbeide tett med alle lag og foreninger som vi har i bygda.

Luke 6 Pynter opp og skaper trivsel

Å være juletrehugger i Beiarn er både fysisk og psykisk tungt! Det sier Tore Berntsen mens han ler hjertelig, og minnes en episode da Adventsgruppa på Moldjord skulle henge opp julegatelys og pynte tre. Bli bedre kjent med gjengen som skaper trivsel i nærmiljøet.

Luke 7 Et hus hvor folk samles

Et kjært ungdomshus i bygda som kan brukes til alt fra konfirmasjoner til konserter. – Hus bygger lag, og skaper tilhørighet. Bli bedre kjent med UL Vårliv her.

Luke 8 Forum for næringsliv

Frivillighet går gjerne hånd i hånd med næringslivet. Det er et viktig engasjement for små lokalsamfunn. Bli kjent med Beiarn Næringsforum som engasjerer seg for utvikling i bygda.

Luke 9 Idrettsglede for alle

Nedre Beiarn Idrettslag ble stifta 19. mai 1946, og er et idrettslag med mye stolt historie. Her kan du lese mer om deres tilbud og tanker i dag.

Luke 10 Fellesskap for kvinner

Bygdekvinnelaget engasjerer seg særlig for barn og unge i lokalsamfunnet. – Vi har for eksempel hatt skolekjøkken og laga kurs for de som skal starte på videregående. Bli bede kjent med deres tilbud her.

Luke 11 Populære arrangement øverst i bygda

Mellom bratte fjell langt sør i en liten dal trekker Trollbergløpet folk i alle aldre. – Det er kjempestas når folk fra Mo, Bodø og Saltdal tar turen til lille Beiarn og helt øverst opp i dalen vår, sier leder i Granli Idrettslag, Merete Leiråmo.

Luke 12 Tar vare på historiene

Frivillig innsats fra denne gjengen sørger for at vi får vite mer om hvem vi er. Bli bedre kjent med Beiarn Historielag her.

Luke 13 er hyllest til korpstilbudet

Korpsmusikk er mulig på viktige dager fordi folk prioriterer å bruke tida si til å øve og å opptre. – Gleden ved å spille i korps vinner over dørstokkmila hver eneste tirsdag, sier lederen i Tempo.

Luke 14 Et skytterlag tufta på forsvar av landet

Beiarn skytterlag kan vise til medaljer på nasjonalt og nordisk nivå, og har en skytterprins som kommer fra bygda. Bli bedre kjent med gjengen her.

Luke 15 Jordas indre

Om man aldri har vært i grotter før kan det oppleves både skummelt og klaustrofobisk. Å mestre frykten er en enormt tøff følelse. Bli bedre kjent med Beiarn grotteklubb.

Luke 16 Ungdomshus på Arstad

Ungdomshuset på Arstad har invitert til mang en trivelig sammenkomst gjennom tidene. Nye ildsjeler er med på å videreføre aktiviteten. Bli bedre kjent med dem her!

Luke 17 Made with love

Stadig flere finner veien til Laftehytta, og særlig før jul er det mange som kommer innom for å finne julegaver der. Beiarn Husflidslag er drivkrafta, og her kan du lese om deres tilbud.

Luke 18 Beiarn et eldorado for friluftsliv

Framtida for jakt og fiske i Beiarn ser lys ut, mener leder for Beiarn Jeger og Fiskeforening. Foreninga tilrettelegger for at flest mulig skal ha tilgang på jakt, fiske og friluftsliv. De har særlig fokus på barn og unge.

Luke 19 Fjord-idyll

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Lederen for Ytre Beiarn Velforening elsker det enkle livet ute ved fjorden. – Det er en spesiell følelse. Lengselen dit er intens.

Luke 20 Sanitetsarbeid

Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) ble stiftet i 1896 etter initiativ fra fem kvinner. «- Det gjelder å være budd» var mottoet. Les mer om foreningen her.

Luke 21

I denne kalenderluka hyller vi et lite hefte som er viktig for oss som bor i bygda, og for mange andre som har tilknytning til Beiarn. Bli bedre kjent med Beiarn menighetsblad.

Luke 22 Beiarelva

Den store frivillige innsatsen som legges ned i grunneierlagene er kjempeviktig for elva og bygda vår, sier leder i Beiarelva SA. Her kan du lese mer om laksetrapp, pukkellaks, sjøørretprosjekt og mye mer.

Luke 23 Varme hender og et smil

Betydningen av å bli møtt av noen som smiler og ser deg kan ikke måles i kroner eller timer. Bli bedre kjent med Beiarn Røde Kors og besøksvenntjenesten her.

Luke 24 Hilsen fra ordføreren

«Vi må fortsette å se hverandre, hjelpe hverandre og være snille med hverandre. Da går det helst bare godt.» Det mener ordføreren i Beiarn, André Kristoffersen.