Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

24 historier fra folk i bygda

Hva ville du gjort om du var ordfører? Hvem vil du si noe fint om av de som bor eller jobber her i bygda vår? Her kan du bli bedre kjent med Beiarn og noen av de som hører til her hos oss gjennom en adventskalender med 24 luker.

Kanskje du blir inspirert til å bli en del av flokken vår?

Luke 1

Han har bodd her hele livet, bygde heimen med tømmer fra egen skog, og veit at det går godt an å leve av landbruk også i dag. Bli bedre kjent med bonde, politiker og pensjonist Audgar Carlsen.

Luke 2

Hun har bodd her halve livet, og blir både overraska og stolt over hvor mange hun møter «ute i verden» som kjenner til bygda vår. Dagens beiarværing er Gudbjørg Haukdal Navjord.

Luke 3

Han var bosatt i Bærum, men ville nordover for familiens skyld. Den han vil skryte av er en som jobber utrettelig for Beiarelva. Bli bedre kjent med Thomas Sørensen som jobber på kommunehuset.

Luke 4

Hun har bodd her et år, og skryter av kommunen som var behjelpelig i flytteprosessen. Det beste med å bo her er bedre tid i hverdagen. Dagens beiarværing er småbarnsmamma Linda Skavhaug Aas.

Luke 5

Han elsker folket som bor i bygda, men syns det er litt traurig å bo her uten partner – og lurer på om vi kan skrive intervjuet som en kontaktannonse? Bli bedre kjent med kokken Ken Evan Olsen.

Luke 6

Denne beiarværingen framsnakker én politiker, én fra administrasjonen og en hel gjeng flotte damer. Les mer om Anne Rita Nybostad her.

Luke 7

Han flytta hit sommeren 2020 med samboeren, og har starta eget firma. Det beste med å bo her er de gode mulighetene for jakt og friluftsliv. Dagens beiarværing er Ole-Andreas Steinåmo.

Luke 8

Hun jobber i Beiarn Menighet, er en ihuga laksefisker og ønsker å tilrettelegge for å få flere turister til elva. Bli bedre kjent med Merethe Selfors her.

Luke 9

Han mener han aldri kunne vært ordfører, har mange gode venner i bygda og er stolt over ungene som har flytta hjem igjen. Dagens beiarværing er Einar Karlsen.

Luke 10

Hun er ei ekte gårdskjerring, brenner for å synliggjøre samisk kultur og vil at skillet mellom øverdalinger og nerdalinger skal opphøre. Les mer om tankene til Toril Sivertsen her.

Luke 11

Han kom fra Syria som flyktning, og det aller første møtet med bygda var midt i mørketida og av den humoristiske sorten. Les mer om Osamah Alabdullah og se de fine turbildene hans her.

Luke 12

Hun flytta hit fordi hun fant kjærligheten i form av en mann som pendler ut av bygda og er borte 14 dager i strekk. Hun savner han bare når det er mye snø ute. Dagens beiarværing er Linn Anette Gundersen.

Luke 13

Han er kanskje en av de som har sett bygda fra flest forskjellige vinkler, og når han ikke jobber er han ute på tur. Les den inspirerende historien til Marius Christensen Aspmo her.

Luke 14

Hun er sikker på at vi har verdens beste vaktmesterkorps i bygda, og vil skryte av politikere og administrasjon som sørger for at det er trygt og godt å bo her. Beiarværingen som skjuler seg i denne luka er Audny Johanne Frantzen.

Luke 15

Hun er storfornøyd med politikernes vedtak om skole og samlingshus på Storjord, og tror den nye møteplassen for gammel og ung kan bli steike bra for bygda. Bli bedre kjent med Ronja Kristensen som representerer de unge som bor her.

Luke 16

Han beskriver seg selv som en liten Aukrust, og de to han vil skryte av har blant annet både oppfinnsomhet og hjelpsomhet til felles. Dagens beiarværing heter Karl Johan Krokstrand og er en av de som bor lengst sør i dalen vår.

Luke 17

Hun stortrives med hektisk baking i nye lokaler hos Beiarlefs, og har noen fine tanker om hva hun ville gjort som ordfører for en dag. Her kan du bli bedre kjent med Kia Kosca Jørgensen.

Luke 18

Han er nok den som pendler lengst for å komme seg på jobb, og han elsker følelsen av å kjøre over fjellet og se bygda åpenbare seg når han kommer heim igjen. Dagens beiarværing er Matthew Edmund Wilde.

Luke 19

Han kom til bygda fordi han fikk lærlingplass i kommunen, og er takknemlig for springbrettet han har fått her. Eller som rådmannen vår sier med glimt i øyet; han kom som en gutt, og drar som en mann. Her kan du lese mer om Adrians Pesko og hans oppfatning av Beiarn.

Luke 20

Hun er eldst i en søskenflokk på tre hvor alle har gjort som laksen; kommet hjem for å fostre opp ungene. Dagens beiarværing er Hege Skoglund.

Luke 21

Hun er beiarværingen som ble lokket tilbake til bygda av en ekte rønvikramp, og har ikke angret på at hun valgte å bosette seg her i dalen. Bli bedre kjent med Lisbeth Movik her.

Luke 22

I dagens luke finner vi to søstre på fem og sju år som har bodd i Beiarn helt siden de ble født. Dagens beiarværinger er Signe og Solveig Moldjord.

Luke 23

I denne luka har vi spurt flere med tilknytning til kommunen vår om å dele noen tanker. Alle bor utenfor bygda, men tilbringer mye tid her inne. Her treffer du mange flotte folk!

Luke 24

I den siste luka i adventskalenderen til Beiarpuls finner du vår alles kjære Monika Sande, ordføreren som har føket videre til interessante utfordringer i Nordland.