Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Boliger og tomter

Boliger og tomter

Finn ditt nye hjem i Beiarn

Ønsker du å flytte nærmere familie? Søker du ny jobb, ønsker et trygt oppvekstmiljø eller lengter etter nærhet til naturen?

Beiarn kan tilby stillhet, levende landbrukskultur, trivelige folk og muligheter for allsidig friluftsliv rett utenfor stuedøra.

Stort areal og stillhet

Beiarn omtales gjerne som Saltens grønne lunge. Her har vi mye areal å boltre oss på. Med et landareal på 1179 kvadratkilometer har innbyggerne ca en kvadratkilometer hver til disposisjon. Her kan alle som vil vandre uforstyrret i naturens stillhet.

Bosetting

I Beiarn har det vært bosetting siden vikingtida. Elva renner som ei pulserende åre gjennom dalen, og mennesker bygger fortsatt sine hus og gårder i tilknytning til det livskraftige vannet.

Selv om det har skjedd mye siden den gang vikingene lagde sine hus, bærer livet i bygda fortsatt preg av å arbeide i pakt med naturen.

Småbruksdrøm

Drømmer du om eget småbruk? I Beiarn kan du finne ren og frisk luft, og en levende og stolt landbrukskultur.

Stadig flere ønsker å komme nærmere naturen. Mange har lyst til å drive med småskala produksjon og permakultur, økologisk drift eller kanskje få seg et lite drivhus i hagen. Enten du har små eller store ambisjoner har vi en egen ro her i bygda som gjør godt for helsa.

Vi hjelper gjerne

Bygda har 350 landbrukseiendommer, men mange av eierne bor utenfor bygda. At eiendomsstrukturen er ei utfordring legger vi ikke skjul på. Vi ønsker nye tilflyttere som vil ta vare på hus og gårder, og bidra til å skape et levende lokalsamfunn. Ta gjerne kontakt med oss om du drømmer om et nytt hjem eller dersom du har et sted du vurderer å selge.

Gratis tomt og småbrukstilskudd

Å finne bolig kan være en flaskehals for tilflytting til små bygder. Beiarn har en aktiv kommune som vil stimulere til aktivitet i boligmarkedet. Gratis tomt er et av tiltakene, tilskuddsordning til selger og kjøper av småbruk et annet samt tilskudd til de som bygger nytt utenfor boligfelt.

I tillegg har kommunen gjennomført et spennende prosjekt med høy arkitektonisk kvalitet med nybygg på Storjord. Her lever du midt i bygda, samtidig som du er nært resten av arbeidsmarkedet i Salten.

Bolig til salgs

Leter du etter et sted å bo i bygda? Den lokale gruppa på Facebook for kjøp og salg kan være et lurt sted å starte.

Oversikt over boliger til salgs i Beiarn.

Mer frihet

I Beiarn bor vi spredt i en langstrakt dal, fra øverst på Leiråmo til ytterst i Beiarfjorden, i tillegg til noe bosetting i sidedalene. Her kan du fint kjøpe deg et hus med dobbelgarasje og stor hage til samme prisen som en liten leilighet i byen.

Naturen er rett utenfor stuedøra. Du kan våkne til haretråkk i hagen. Du kan legge deg mens nordlyset danser over hustaket. Her er fredelig og fint, og vi som bor her ønsker deg varmt velkommen til å finne ditt nye hjem i bygda vår.