Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Næringsliv og arbeidsplasser

Næringsliv og arbeidsplasser

Hva jobber vi egentlig med på bygda?

Espen starta egen bedrift med en enkel lapp på nærbutikken. Lena er uføretrygda, men ønsker å bidra med kreativt design. Brødreparet Lars Ola og Jon bygde kufjøset om til kennel. Det skjer mye spennende i Beiarn for tida.

Ekstrem forvandling da kufjøs ble kennel og hundehotell

Hjørnesteinsbedrift

Beiarn er ei stolt landbruksbygd. På sommeren beiter dyra frem kulturlandskap i frodige omgivelser, og denne småskala «hjørnesteinsbedrifta» vår sørger for ypperlige råvarer på bordet.

Visste du at Beiarn leverer 1.311 liter kumelk per innbygger i året? Til sammenligning er landsgjennomsnittet 289 liter.

Bærekraftig

Norsk landbruk regnes som bærekraftig fordi det gir oss viktige næringsstoffer, og vi produserer ut fra naturgitte ressurser. I Beiarn ønsker vi å bidra til å nå FNs bærekraftmål.

Les mer om landbruket vårt her.

Næringsbygg

Vi satser stort på lokalmat. Våren 2020 stod nye og moderne produksjonslokaler klar, med besøksvinduer og trivelig utsalgsdisk. Rik tilgang på råvarer gjør at vi blant annet kan tilby premiert geitost, pinnekjøtt av kje, anerkjent sennepssaus og aioli, eksklusiv rognkjeks, nydelig fetaost og beiarlefser som smelter på tunga.

Norske mattradisjoner kombinert med innovative gründere skaper mange spennende produkter!

Les mer om lokalmat fra Beiarn her. 

Sennep skapt av kjærlighet til naturen og folket. Foto: Mimi Arctic Mustard

Beiarvekst

Med utsikt til Tellingens karakteristiske form finner du ei av landets fineste vekst- og attføringsbedrifter. Med tilrettelagt tilbud, og en trygg og inkluderende arbeidsplass produseres kvalitetsvarer og tjenester i samarbeid med lokalmatprodusentene i bygda. Beiarvekst har åtte VTA-plasser og tre ordinært ansatte på heltid.

Villsau på sykehjemmet skaper trivsel for beboere som har vokst opp på gård.

Kommunal sektor

Relasjonene er tette i Beiarn. Lærerne kjenner elevene. Vi er på fornavn med alle på teknisk etat. Næringssjefen er ofte konferansier på våre arrangement, og vil du drikke kaffe med ordføreren er det bare å stikke innom kommunehuset. Hos oss kan det være kort vei fra idé til handling. Som sykepleieren som fikk lyst til å ta lam med på jobb.

Kommunal sektor sysselsetter i dag en stor del av de som bor i bygda.

Leter du etter ledige stillinger i Beiarn? Se til kommunal sektor, sier vi. De neste fem år får vi 25 ledige stillinger som følge av naturlig avgang, fordelt på pleie og omsorg, skole/barnehage, administrasjon, teknisk og renhold.

En trivelig gjeng å jobbe med

Fra perm til pad

Digipro Helse har blitt en suksesshistorie som sprer seg fra lille Beiarn til resten av landet. Her kan du lese historien om hvordan vår egen sykepleier Ørjan Kristensen ble en av de som beviser at nytenking kan føre til arbeidsplasser i distriktet.

To suksessbedrifter

Verdens fineste utedo? Moldjord Bygg og Anlegg sysselsetter 70 hoder, har et meget godt omdømme i regionen og kan blant anna skryte av det arkitektoniske landemerket på Ureddplassen.

Foto: Kåre Eggesvik

 

Frank Steensen Transport frakter i følge dem sjøl de aller beste råvarer rundt om i verdens fineste land. Bedriften har 70 ansatte, er nominert til Trafikksikkerhetsprisen og gjør en strålende jobb uansett vær og vind.

Foto: Christian Hestekker

Karlsen Service

Han starta bedriften sin med en liten lapp på nærbutikken. Deretter har det gått unna i svingene, og det er mange rundt om i bygda og i nabokommunene som er takknemlige for at Espen er her.

Han gjør alt fra å skru på store maskiner til å måke av hyttetak, og ingen jobb er for liten eller stor. Kontakt gjerne Karlsen Service på tlf. 467 68 340 dersom du har noe du trenger hjelp til.

Lena Strand

Hun jobba som lærer i bygda, men ble uføretrygda. Kreativitet og ønske om å få lære videre det hun kan har alltid vært med. Lena har i mange år fått spørsmål om hun kan fikse, reparere, lage eller finne på ting i stoff og med trykk. Nå satser hun på egen bedrift, og med skrekkblanda fryd har hun tenkt å starte både nettbutikk og ønsker å tilby kurs i blant anna design og sying.

Høgtind Kennel

Brødreparet Jon og Lars Ola bestemte seg for å flytte tilbake til bygda og ønsket å skape noe spennende ut av det nedlagte gårdsbruket på hjemplassen. De har skapt et fantastisk ferietilbud til våre firbeinte venner.

Les historien om den herlige familiebedriften her. 

Servicenæringa

Her kommer mer informasjon om hva som rører seg innenfor handel og service i bygda.

Verdiskaping og samhold

Verdiskaping er bruk av kunnskap, kapital og/eller arbeid for å skape økonomiske verdier. Lokal verdiskaping er arbeidsplasser. Tilhørighet og mening. Mat på bordet. Trygg oppvekst. Ei levende landsbygd. I Beiarn er vi umåtelig stolte og takknemlige overfor alle små og store bedrifter som bidrar til at vi er et sted hvor det kan være godt å leve.

Vi har mange flere bedrifter og arbeidsplasser vi kommer til å skrive om, så følg med på denne sida for oppdatering. Har du tips til hva vi bør skrive om så send det gjerne til oss!

Det blåser en frisk vind av optimisme gjennom dalen vår. Vi har en aktiv kommune med økonomisk kontroll. Et mangfold av naturressurser. Nyetableringer og spennende satsinger. Flere tilflyttere. Og ei framtidstro som skaper entusiasme.

Vil du være med?