Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Skole og barnehage

Skole og barnehage

Når vi spør hva som er best svarer elevene at det er et trygt miljø, hvor de har gode venner.

Med omtrent 80 elever og 30 barnehageunger i hele bygda er det små forhold. Det gir tette bånd til hverandre. Ungdomselevene syns det kan være litt kjedelig, men aller mest fint fordi det er trygt.

Spredt bosetting

Å vokse opp i Beiarn kan bety at du har lang vei til skolen. Bosettinga er spredt langs en langstrakt dal, med tettsteder på Moldjord, Storjord og Trones.

På Trones og Moldjord har vi barnehage, og fra høsten 2020 blir alle skoleelever samlokalisert på Trones skole. Her er et fint uteområde med grillplass, sykkelløype og herlig akebakke på vinteren.

Rundekonkurranse med distanse tilsvarende Beiarn-Paris. Foto: Hege Skoglund

Sjakk i friminuttet

Nytt av året er interessen for sjakk som virkelig har tatt seg opp. Det kjøres turneringer mot lærerne, og her får både store og små bryne seg.

Fokus på friluftsliv

For både skolen og barnehagene er det viktig å bruke naturen aktivt. De er ofte ute på tur gjennom hele året, og de ansatte har et bevisst forhold til den positive effekten fysisk aktivitet og natur har på læring og trivsel.

Landlig oppvekst

Tidligere bodde de fleste ungene i Beiarn på gård. Nå er det nok minst like vanlig å ikke vokse opp på gård, men de fleste unger vokser likevel opp tett på naturen og landbrukskulturen.

Mange er med på potetopptaking om høsten, hugger vinterved og får komme i fjøset om våren når smålam spretter frem. Og så klekker de kyllinger i barnehagen som gir både naturfagskunnskap og kos.

Verdifull og viktig

Når du velger å flytte til bygda har du virkelig mulighet til å utgjøre en forskjell for mange mennesker, enten det er på jobb eller i fritiden. Hver eneste person her inne blir viktig.

Du kan bli med på å skape trivsel og uforglemmelige øyeblikk.

Satser på de unge

Beiarn kommune ønsker å satse på barn, unge og familier, og vil være ei bygd hvor det er trygt og godt å vokse opp. Reduserte barnehagepriser, et godt kulturtilbud og nære relasjoner er noe av det fine med å bo her.

Og så er naturen vår aller fineste lekegrind. 

Vil du vite mer?

Sjekk gjerne kommunens nettsider for mer informasjon.