Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Finn fram i Beiarn

Naturlige opplevelser i et levende landbrukssamfunn gir deg som besøker bygda et ekte og minnerikt opphold. Her finner du overnattingssteder, rasteplasser, attraksjoner, spisesteder og andre tips til ditt opphold.

Stavkirka

Med tømmer fra egen skog og et postkort som arbeidstegning bygde pensjonisten Magnus Stensland denne imponerende stavkirka i miniatyr. Den er 11 meter høy – fordi kirka på postkortet var 11 cm.

Stien rasteplass

Her finner du gapahuk og bålplass, stor parkeringsplass, ferskvann fra kran, toalett, infoskilt og båtutsett. Elva renner stille forbi, og du kan nyte vakker utsikt til både Høgtind og Seglfjellet.

Beiarn hotell

Med to leiligheter og sju dobbeltrom og tøffelavstand til Kroa, butikken og Laftehytta håndtverksbutikk er du midt i smørøyet for å oppleve pulsen av bygda.

Tverrånes friluftsområde

Badekulper og foss, gapahuk og bålplass med ved, benker og mulighet til å parkere like ved. Kanskje tester dere hengebrua, eller utforsker en av turløypene som starter her? DNT-hytta Beiarstua ligger rett ved så bli gjerne ei natt til.

Benk og bålplass

Ved parkeringa til besøksgrotta Rønnåhøla finner du benker og bålplass rett ved veien. Ta gjerne en avstikker ned til den vakre elva for å avkjøle deg.

Benk ved veien

Ved Voldbrua finner du en benk som passer fint til et lite stopp. Nyt utsikta mot Høgtind (1495moh), eller rusle over brua for å kikke på elva. Her er det spennende når laksen gjør seg klar til gyting. Parkeringsplass begge sider av veien. Ei litt stri elv gjør at denne benken ikke er egna for små barn.

Elvesti

Flere benker, ei stille og snill elv som renner forbi en hjulvennlig sti gjør dette til en super rasteplass for familien. Parker ved Coop Moldjord (hvor du kan fylle termoskoppen), og nyt idylliske omgivelser. Her kan du virkelig finne hvilepuls.

Utkikksbenk

Rett ved veien ligger en benk med fin utsikt mot elva. Her kan du ta en rask stopp og nyte matbiten, eller følge stien mot fiskeplassen «Bergan» og se om det er noen i elva og prøver lykken.

Bålplass

Om du nettopp har kjøpt svartkjelkaffe fra lokalmatutsalget er det perfekt å stanse ved Tjønna for å nyte smaken av bålkaffe i nydelig Beiarnatur. Her kan barna bade eller fiske, eller kanskje dere besøker den stilige Tjønnfossen?

Campingplass

Kvæl camping har oppstillingsplass for bobil og telt, samt to leiligheter i restaurert nordlandshus for utleie. Her er trampoline og klatrestativ, og du sover nært lekepark og frisbegolf-bane.

Nettside for booking.

Bed & breakfast

Nyrenoverte Elaizes er et stilig Bed & Breakfast med loungeavdeling og uteterrasse. Det koselige overnattingsstedet ligger i Moldjord sentrum med umiddelbar nærhet til butikk, bibliotek, fot- og hudklinikk, lekepark og elvesti.

Campingplass

Beiarn Nye Turistsenter har plasser for vogn, bobil og telt, samt velutstyrte hytter med 5-6 sengeplasser og 4 rom for utleie. Servicebygg, restaurant og møtelokaler. Campingplassen ligger rett ved tømmestasjon, bensinstasjon og verksted, lokalmatutsalg – og fiskevaldet Trones.

Les mer her. 

Camping

Frantzen gjestgiveri har plass for campingbil og telt, samt rom, hus og hytter for utleie. Ligger like nord for Storjord og er nært Strand fiskesone.

Nettside for kontakt.

Beiarn Lodge

Velkommen til geitenes rike. Til sauna og stillhet, med fantastisk natur rett utenfor døra. Her kan du sove i sjarmerende hus med åtte sengeplasser eller hytte med soveplass til seks. Luftige fjelltopper venter like ved.

Les mer her. 

Historisk grendeskole

Gråtådal gamle skole leies ut av sanitetsforeningen, og her finner du villmarksfølelse og stillhet. Bygningen var lenge grendeskole, men leies nå ut som leilighet med to soverom og fem sengeplasser. Kontakt tlf. 992 53 872.

Lokalmatutsalg

Landbruksbygda Beiarn satser på lokalmat, og i sommersesongen kan du handle direkte fra bygget hvor det eltes og knas, ystes, tappes, smøres og pakkes. Deilige lefser, spennende sennep, rognkjekskaviar og smakfull ost fra lykkelige geiter. Ikke dra fra bygda før du har sikra deg en smak av Salten.

Åpent mandag-fredag 13-15. Omvisning i produksjonslokalene mandager til samme tid.

Lokalt håndtverk

Velkommen til bygdas smykkeskrin hvor du kan finne lokalproduserte varer i høy kvalitet laga av garn, stoff, tre, ull, skinn, glass og mye mer. Her finner du perfekte gaver – eller noe fint til deg sjøl. I sommer er det åpent hver dag.

Les mer her. 

Besøksgrotte

Bli med til jordas indre! 250 meter unna vei ligger ei åpen besøksgrotte og venter på å gi deg beiarpuls. Her er godt tilrettelagt med merka sti, bru med rekkverk og infoskilt. Det er anbefalt å bruke hjelm, og det kan bli litt kjølig inni grotta, men den går ikke så langt inn så det er ikke nødvendig med hodelykt.

Les mer her. 

Sæterbesøk

Lekne og fotogene geiter beiter fram et åpent og vakkert kulturlandskap øverst i dalen vår. Parker gjerne innenfor gjerdet ved Trollberget da geitene kan gnage på alt – også billakk. Husk å stenge grinder etter deg. Geitene tas inn for melking kl. 17 ved begge setrene.

Lekepark

Moldjordparken inviterer til aktivitet for hele familien, og her finner du også benker hvor du kan nyte litt medbragt mat. Perfekt sted å stanse om ungene vil strekke på beina. Parker ved den gamle skola og rusle rundt på baksida. Hvem vinner i sjakk?

Samisk kultur

Ved Dållågádden villmarkscamp kan du vandre mellom samiske gammer, besøke museumslåven eller handle nydelig duodji. Ring gjerne Toril Sivertsen før besøk i tilfelle de er ute med svartkjelen.

Tlf.: 909 64 649

Velvære

Book en time til avslappende fotterapi, eller kanskje du har lyst til å få stylet vipper og bryn? Hos Klinikk Stormo kan du unne deg litt velfortjent velvære.

Forhåndsbook via FB-siden eller på tlf. 400 59 976.

Seglfjellet 647 moh

Fantastisk utsikt venter deg som tar turen til Seglfjellet. 4,7 km én vei. Noe stigning, merka postkassetur med start fra Holmen boligfelt (bak sykestua).