Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Finn ditt naturlige høydepunkt

I Beiarn har vi ei av landets beste lakseelver, Nordlands største forekomst av grotter, luftige fjelltopper, snaufjell, kulturlandskap, frodig fauna og fantastiske forhold for varierte naturopplevelser.

Her finner du tips til hva du kan se og gjøre utendørs når du besøker Beiarn.

Toppturer

Beiarn er omkranset av fjell. Den største fjelltoppen er Skjelåtind som ruver 1637 moh. Høgtind, Ramskjelltind, Tellingen og Leiråtind er også populære topper å bestige. Seglfjellet med sin karakteristiske form er flott å se opp mot fra havnivå, og gir et imponerende skue når du kommer til topps.

Nasjonalpark

Visste du at vi har to nasjonalparker i Beiarn? Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark og Láhko nasjonalpark gir storslåtte naturopplevelser. I tillegg har vi Gåsvatnan landskapsvernområde, fire naturreservat og verna vassdrag. Her kan du vandre i stillhet, og finne ditt eget terapirom.

Turer i Beiarn

Korte, lette nærturer, krevende langturer eller kanskje noe midt i mellom? Her er turbeskrivelser, forslag til turer og andre nyttige tips.

Laksefiske

Beiarelva blir stadig mer populær, og inviterer til uforglemmelige fiskeopplevelser. Langs elva er det godt tilrettelagt med gapahuker, bålplasser, utedo, stier og parkeringsplass. Her kan du fiske laks i ei kald elv med god vannstand hele sesongen.

Fiske i fjellvann

Stadig flere finner også stier som leder mot stille fiskevann. Og vi har mange i Beiarn. Kanskje du finner ditt eget hemmeligvatn? Sjekk gjerne med turistinformasjonen om du trenger fiskekort eller andre tips.

Grotting

I Beiarn finner du Saltens største forekomst av grotter. Her kan du oppleve åpne besøksgrotter for familien, eller utfordre deg i skikkelig trange passasjer. Kontakt Beiarn grotteklubb for guiding på tlf. 917 65 381 / 911 30 160

Bålplasser

Kanskje er vi aller best på bålkaffe i Beiarn? Det er lite som slår lyden fra et knitrende bål og duften fra svartkjelen som putrer. I bygda kan du finne flere steder som er tilrettelagt for bål. Stiøyra, Pellanshøla eller ei av de fine gapahukene langs elva er åpen for alle. Spør gjerne om du vil ha et tips.

Jakt og fangst

I Norge har vi sterke tradisjoner for å høste av naturens ressurser. Når høstens sterke farger pynter opp skogen, fylles mange frysere i bygda opp med kortreiste råvarer. Det er helse og rekreasjon i å vandre etter viltet, og rundt bålet deler vi historier som fører identitet videre til neste generasjon. Les mer hos Beiarn Jeger og Fiskeforening.

Fjordfiske

Beiarfjorden er ca 15 km lang fra Kjellingstraumen og inn. Her kan man fiske etter både sjøørret, torsk, sei, makrell og andre saltvannsfisker. Fra land kan man fiske hele året, også etter sjøørret.