Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Beiarpuls Toppturer i Beiarn

Toppturer i Beiarn

Beiarn er omkranset av fjellkjeder. Den høyeste toppen ruver 1637 moh. Finn din favoritt!

Her kan du velge mellom alt fra enkle topper til skikkelig luftige utfordringer. Enten du har et par timer til rådighet eller en hel dag til tur, kan du oppleve beiarpuls i fjellheimen.

Foto: Marius Aspmo Christensen

Seglfjellet 640 moh

Om du er ute etter fantastisk utsikt anbefaler vi Seglfjellet med sin karakteristiske form ute ved Beiarfjorden! I overkant av 8 kilometer, og ikke så krevende motbakker venter når du starter fra parkeringsplassen 6oo meter fra Moldjord inn Soløyveien.

Du følger sti gjennom furuskog, og kan nyte fine steder for en rast underveis. Mot toppen flater det ut, og synet som møter deg er helt utrolig. Vær obs på at det finnes de som har lagt seg på magen og kikket rett ned i havet som har fått mareritt etterpå.

Nærmere turbeskrivelse her.

Vil du kombinere turen med fiske kan du for eksempel vandre videre mot Kobbåvatn, eller rusle ned igjen og prøve deg på fjordfiske. Om du er på helgebesøk anbefaler vi å nyte spekefjøl med utsikt nettopp mot vakre Seglfjell hos den idylliske fjordkafeen Galleri Eftf.

Skjelåtind 1637 moh

Vi må starte med den største. Spektakulære Skjelåtind som strekker seg 1637 meter opp i lufta, og gir deg følelsen av å være på toppen av verden. Fjelltoppen ligger på grensen mellom Beiarn og Meløy, og er et attraktivt mål for de som liker toppturer.

Turbeskrivelse

Høgtind

Høgtind representerer kommunen vår på alt fra brev til biler, og er fjelltoppen man får midt i fleisen når man kjører ut av tunnelen på vei ned i dalen. Med sine 1405 moh gir den et fantastisk skue utover Beiarfjorden, og er en ganske lettgått halvdagstur.

Se Idas flotte bilder fra turen til Høgtind.

Turbeskrivelse

Stolpen

Vil du ha en familievennlig topptur med nydelig utsikt? Velg Stolpen!

Dette er en enkel topptur for store og små. Det er fint å starte fra parkeringsplassen man får på venstresia før brua i Tollådalen. Her er det lett å gå, og god sti. Når man kommer over kanten og ser Stolpvatnet, tar man av til venstre og peiser rett opp til topps. Det er ingen sti der men «alle veier fører til Rom».

Et annet alternativ er å gå fra Larånes. Da går du over hengbrua, og følger sti/skogsvei gjennom hyttefeltet. God tur, og husk å ta bilder!

Tellingen

Flere muligheter for rute opp. Ei av dem starter ved parkeringsplassen nedenfor gården ved Storhaug (Tollådalsveien). Gå opp til grinda, og følg skogsvei som går over til sti i ganske bratt stigning. Her skal du holde deg til bekken som renner ned, noen ganger må den krysses.

Over tregrensa er det slutt på sti, og da kan det være lurt å holde til høyre mot toppen. Tellingen består av to fjelltopper, og når du kommer opp er det et veldig fint skue ned juvet mot den andre toppen.

Foto: Bente Steen Johansen

Ramsgjeltind

Velg om du vil gå fra Ramsgjelvatnet eller Tollådalen. Vi anbefaler sistnevnte. Parker ved Villmarkscampen til Toril og Knut Sivertsen. Her følger du bratt skogsvei til du kommer opp på Knabben. Denne følger du ryggen på hele veien i lettgått terreng. Under tinden mot venstre finner du sti som fører deg oppover.

Mot toppen er underlaget berg. Når du kommer deg frem får du et fantastisk skue ned mot Ramskjellvatnet og gårdene, utover mot nabokommunene og mot de imponerende fjellrekkene som står og verner over bygda vår. Turen tar omtrent 3 timer opp, 5 timer totalt.

Gråtåtind

 

Leiråtind

 

Siritind